Connect with us

DIVERSE

La Tusa, vom avea stadion cu nocturna!

 

Echipa din Sag a evoluat multa vreme pe terenul de la Valcau de Jos, iar de ceva timp au gasit o solutie de compromis, improvizand un teren la Sag. De aceea, bucuria pe care iubitorii fotbalului din comuna au avut-o la aflarea vestii ca s-a depus un proiect pentru construirea unui stadion comunal, a fost transformata intr-o oarecare dezamagire, pe motiv ca locatia aleasa a fost Izvoarele Barcaului, de la Tusa.

Inca din start, primarul Florian Bonte (foto) a tinut sa precizeze ca aceasta a fost singura varianta posibila. “Si eu mi-as fi dorit ca proiectul sa se deruleze in centrul comunal, dar aici nu am gasit suprafata de teren necesara. La iesire din Sag, spre Tusa, a existat un teren, ce a fost dat la o asociatie urbariala de proprietari, astfel ca nu mai puteam investi in el. In aceste conditii, locatia nu putea fi decat Tusa, acolo unde detinem o suprafata de doua hectare, in apropierea Centrului de Agrement <Izvoarele Barcaului>“, a explicat primarul. Amplasarea terenului la Tusa ar putea avea, insa, un mare succes, daca autoritatile locale ar gandi un plan prin care sa asocieze utilitatea terenului cu spatiile de cazare si cu pitorescul zonei de agremenent, pentru a alcatui pachete atragatoare pentru echipele ce doresc efectuarea unor stagii de pregatire montana!

Revenind la baza sportiva, sa spunem ca aceasta va cuprinde un teren mare (105/68m) imprejmuit, pista de alergare si groapa de sarituri, vestiare si bai moderne, locuri de parcare, o tribuna cu o capacitate de 250 de locuri (cu posibilitate de extindere) si chiar instalatie de nocturna! Valoarea investitiei se ridica la aproximativ 7.3 miliarde lei vechi, din care 2.5 miliarde lei reprezinta cofinantare, iar restul vine de la Guvern. “Deja am primit 2.5 miliarde lei, iar noi am alocat anul trecut 1.5 miliarde, iar anul acesta diferenta. Lucrarile au inceput inca din luna mai a anului trecut. S-a amenajat terenul, deoarece erau mari diferente de nivel, astfel ca mai trebuie lucrat doar la drenaj si apoi insamantat. In ce priveste constructiile, toate cladirile sunt ridicate, mai trebuie lucrat doar la acoperis. Consilva Simleu, firma care a castigat licitatia pentru executie, este pregatita pentru reluarea lucrarilor. Banii sunt pregatiti, inclusiv materialele, dar asteptam sa se termine iarna si la Tusa, pentru a putea incepe”, a declarat primarul Florian Bonte (foto). Proiectul ar trebui finalizat pana in luna octombrie a acestui an, dar primarul Sagului isi doreste ca acest lucru sa se petreaca chiar mai repede. “Daca primim diferenta de 2.1 miliarde, de la Guvern, vom termina stadionul chiar mai repede de luna octombrie”, a conchis interlocutorul nostru.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVERSE