Connect with us

HANDBAL

Crina Pintea şi Eliza Buceschi, campioane în Germania! GALERIE FOTO


Thüringer Handball Club a reuşit al şaselea titlul naţional consecutive, iar la această performanţă au pus umărul şi cele două internaţionale române


Cu mare fast, cu şampanie, dar şi cu…bere, aşa a sărbătorit Thüringer Handball Club al şaselea titlu naţional din Germania!

Un  mare rol în cucerirea acest trofeu l-au avut şi româncele Crina Pintea şi Eliza Buceschi, cele două internaţionale care se află acum la prima medalie câştigată în străinătate. Aceasta, după ce Pintea a cucerit medalia de bronz în România cu HC Zalău, iar Buceschi a fost multiplă medaliată şi chiar campioană la noi în ţară cu HCM Baia Mare!

Să spunem că, în meciul decisiv pentru cucerirea trofeului din Germania, formaţia antrenată de românul Herbert Muller a trecut sâmbătă fără emoţii de HC Leipzig (scor 31 – 20)! Thüringer a primit trofeul şi medaliile într-o atmosferă de gală, în care fanii “alb-roşilor” au fost extraordinari.

Chiar dacă au venit doar din acest campionat în Germania, cele două românce sunt foarte apreciate la Thüringer, mai ales Buceschi, cea care a fost şi golghetera formaţiei în Liga Campionilor, cu 58 de reuşite! Însă, şi Pintea a avut o prestaţie bună în apărare, deşi înaintea venirii în Germania a avut o perioadă mai grea.

Dacă pivotul Naţionalei mai are contract cu multipla campioană a Germaniei, Buceschi se desparte de Thüringer, handbalista în vârstă de 22 de ani urmând a evolua din sezonul viitor în Danemarca, pentru , FC Mitjylland.
 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL