Connect with us

LIGA I

Autoland Hosu stabileşte scorul campionatului!

An de an, Autoland Hosu Rechinii este privită ca fiind una din candidatele la titlu, având de partea sa avantajul omogenităţii. Dar în acest sezon, jucătorii lui Hosu Ioan au demarat greoi. Pe parcurs, “rechinii” şi-au revenit, iar acum sunt la un pas de a urca pe podium. La finele săptămânii trecute, Nicolae Micle şi colegii săi au avut un adevărat galop de sănătate, spulberând, realmente, Zona. Era greu pentru echipa condusă de Ionuţ Duma să reziste în faţa unei echipe care joacă extrem de ofensiv. În aceste condiţii, Călin Şut a fost nevoit să scoată balonul de 21 de ori din plasă. La cealaltă poartă, Adrian Dragoş a cam şomat, excepţie făcând fazele când a fost învins de Cătălin Sabău. Acest rezultat face ca Autoland Hosu Rechinii să se poată mândri cu cel mai bun atac al campionatului.

 

Mobil Team Lux Invest a trăit periculos. Deşi “jandarmii” porneau cu prima şansă în partida cu Echinox, pe teren, lucrurile au stat cu totul altfel. Au fost momente când chiar tinerii jucători ai echipei conduse de Ioan Agrijan şi Florin Mândruţiu au făcut jocurile. Surprinzător sau nu, Răzvan Ciule şi coechiperii săi au luptat până la sfârşit, spre marea suprindere a conducerii Grupării Mobile. Totuşi, diferenţa s-a făcut la capitolul experienţă, acolo unde gruparea condusă de Adrian Ştirb şi sponsorizată de Lucian Mare are un “plus”, mai ales că îşi doreşte să intre în lupta pentru titlul de campioană, mai ales că s-a întărit cu alţi doi jucători, este vorba despre Daniel Sitaş, venit de la “sora” Blue Team şi Cosmin Bonţe, de la echipa secundă a Grupării Mobile.

 

O adevărată sperietoare pentru echipele “grele” ale campionatului, Atletico a fost doar un sparring partner pentru Europan Sărmăşag, formaţie care îşi doreşte să revină în top. Gruparea sponsorizată de Agoşton Iosif a profitat din plin de absenţele din tabăra adversă, Ovidiu Buduşan, Vlad Tuşer şi Cristian Prune şi a reuşit într-o repriză, ceea ce Simoda Macrogroup şi Euro Glia Nuşfalău nu au reuşit într-un meci întreg. Europanul, condusă excelent de veteranul Szanto Andras, a controlat meciul de la cap la coadă, nelăsându-le vreo şansă oponenţilor, care s-au chinuit din răsputeri să înscrie măcar golul de onoare. În cele din urmă, echipa din Sărmăşag a obţinut un succes categoric, care-i dă prilejul de a spera, din nou, la podium.

 

Altă dată un adevărat derby, disputa dintre Pronet şi Sportul Sălăjean s-a transformat acum într-un meci oarecare, dacă e să ţinem cont de clasările modeste ale celor două formaţii. Totuşi, orgoliile au rămas aceleaşi, mai ales că ambele formaţii au în componenţă jucători din Jibou. Cei doi “manageri”, Paul Vlaşca, respectiv Călin Onicaş, care, în paranteză fie spus, au privit meciul din afara terenului, au trimis în teren tot ce au mai bun în clipa de faţă. Însă, calitatea jocului a lăsat de dorit. Dacă Pronetul a fost cu ratările monumentale, Sportul Sălăjean a fost cu golurile, unele chiar norocoase. Din câte se pare, “ziariştii” şi-au rezolvat problema goalkeeperului, folosindu-l între buturi pe Alexandru Pop, care a avut câteva intervenţii salutare.

 

Surpriza rundei a constituit-o rezultatul partidei dintre Poli Ip, fosta AS Zăuan, şi Euro Glia Nuşfalău. Locurile din clasament nu mai contează când cele două grupări se întâlnesc, fiind deja cunoscută rivalitatea dintre ele. Echipa din Ip s-a bazat, în premieră, pe un lot numeros, întărit cu atacantul Adrian Dregan, şi a fost tăioasă încă din primele minute, când a avut o ocazie rarisimă. Euro Glia Nuşfalău a echilibrat balanţa, trecând pe lângă gol în cinci rânduri, la o fază solicitând chiar o lovitură de la 7m, pentru un presupus henţ. Prima repriză s-a încheiat cu scor alb, iar echilibrul s-a menţinut până spre final, când Oros Rudolf a scăpat singur spre poartă şi a înscris. Jucătorii lui Osz Andras s-au precipitat şi au alergat disperaţi după egalare, care a venit, în cele din urmă, după o lovitură de la 7m transformată de Gabor Gabor. Trebuie să spunem că oficialii şi jucătorii echipei Poli Ip au contestat vehement decizia arbitrilor Nicolae Chiş-Ciure şi Tunyogi Ferencz.

 

De pasul greşit al Euro Gliei a profitat Simoda Macrogroup, care s-a distanţat la trei puncte. Dar, campioana a fost nevoită să se întrebuinţeze serios în disputa cu Salamandra, formaţie care, de la etapă la etapă, devine tot mai solidă. Prima repriză a fost extrem de spectaculoasă, presărată cu şase goluri, câte trei de fiecare parte. Nu ne-ar fi mirat dacă cele două porţi ar fi fost perforate de mai multe ori, ţinând cont de numărul mare de ocazii create de cele două echipe. În ciuda golurilor primite, portarii celor două formaţii, Emil Lucaciu şi Flaviu Dragoş (Simoda Macrogroup) şi Victor Pop (Salamandra), s-au evidenţiat prin câteva intervenţii remarcabile, salvând goluri ca şi făcute. La felul cum decursese prima repriză, se părea că şi actul secund va fi la fel de disputat. Şi chiar a fost, dar “salamandrele” nu au mai fost eficiente în atac. În schimb, gruparea condusă de Ioan Zirbo şi Vegh Ferenc a reuşit trei goluri consecutive, câştigând astfel partida şi menţinându-se în fotoliul de lider.

 

Perioada de secetă s-a încheiat pentru Anasport după etapa derulată la finele săptămânii trecute. Nici nu mai ştiuseră jucătorii echipei sponsorizate de Mircea Brânduşan de când nu mai savuraseră gustul victoriei. Şi Blue Team se află în aceeaşi postură, dar acum goana spre victorie este aproape imposibilă, după ce l-a pierdut şi pe Daniel Sitaş, golgeterul echipei. Oricât au încercat, jandarmii nu au reuşit să ţină pasul cu mai tinerii lor adversari, care s-au desprins încă din prima repriză. Vlad Balmuş şi Adrian Cimpoieş au prins o zi de graţie, ambii trecându-şi în cont câte o triplă. Chiar dacă a obţinut o victorie clară, Anasport nu a evadat, încă din zona retrogradabilă, astfel că returul este decisiv pentru ambele combatante. Însă, la felul cum joacă în acest moment Blue Team, este greu de crezut că în partea a doua a sezonului “albaştrii” vor obţine punctele necesare supravieţuirii în prima Ligă.

 

Etapa s-a încheiat luni seara, când Cipricom Focus a dat piept cu AS Creaca Jac. O nucă tare în alte meciuri, formaţia condusă de Samir Sabău a fost victimă sigură de data aceasta, când a aliniat o formulă de start din numai 4 jucători. În aceste condiţii, nu mari eforturi a trebuit să facă formaţia sponsorizată de lanţul de magazine Cipricom, pentru a se desprinde rapid. Practic, în decurs de numai 10 minute, Focus Cipricom a marcat de 10 ori, prin Marius Cozma (6) şi Vlad Bumbuţ (4), adică minutul şi golul, iar un asemenea scenariu ar fi putut crea un dezastru la finele celor 50 de minute de joc! A fost momentul în care Samir Sabău s-a accidentat şi a părăsit terenul, astfel că arbitrii au fost nevoiţi să fluiere finalul partidei. Pentru Focus Cipricom, însă, diferenţa a fost suficientă pentru a devansa la golaveraj Mobil Team Lux Invest şi a reveni pe podium, acum, când mai este de disputat o singură etapă din acest an.       Ciprian PETRAN

 

 

 

    Rezultatele şi marcatorii etapei a XVI-a:

 

Europan Sărmăşag – Atletico                              9 – 0 (3 – 0)

 

Au marcat: Uszkai Robert (2), Varga Jozsef (2), Szanto Andras (2), Marian Adam (2) şi Dan Dunca

 

Blue Team – Anasport                                         2 – 9 (0 – 4)

 

Au marcat: Dan Tăut şi Gheorghe Bălănean, respectiv Vlad Balmuş (3), Adrian Cimpoieş (3), Dorin Gaga, Mihai Pop şi Cosmin Balmus

 

Cipricom Focus – AS Creaca Jac                        10 – 0*

 

Au marcat: Marius Cozma (6) şi Vlad Bumbuţ (4)

 

Euro Glia Nuşfalău – Poli Ip                                 1 – 1 (0 – 0)!

 

Au marcat: Gabor Gabor – din 7m, respectiv Oros Rudolf

 

Zona – Autoland Hosu Rechinii                            2 – 21 (1 – 8)!

 

Au marcat: Cătălin Sabău (2), respectiv Nicolae Micle (6), Răzvan Hendea (4), Ionuţ Jeler (3), Ionuţ Iacob (3), Vlad Berbecar (2), Beko Gabor, Mihai Bolboacă şi Cristinel Csalanos

 

Simoda Macrogroup – Salamandra                     6 – 3 (3 – 3)

 

Au marcat: Tudor Ulmeanu (3), Paul Olteanu (2) şi Antonio Pop, respectiv Constantin Agrijan (2) şi Claudiu Pop

 

Echinox – Mobil Team Lux Invest                        3 – 4 (1 – 2)

 

Au marcat: Răzvan Ciule (2) şi Dobrai Tibor, respectiv Halasz Csaba (2), Cătălin Sabău şi Liviu Islamovici

 

Sportul Sălăjean – Pronet                                   4 – 2 (3 – 1)

 

Au marcat: Ionuţ Blaga (2), Adrian Fărcaş şi Sergiu Pop, respectiv Flavius Ilieş (2)

Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. xxl

    3 December 2010 at 21:47

    oare va rezista simoda ?ca vegh maraieaste .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LIGA I