Connect with us

ALTE SPORTURI

Raul Tărău, proaspătul medaliat la Naţionalele de culturism: “Am vrut să arăt cât de mult contează calitatea musculară, şi nu masivitatea”

Chiar dacă s-a aflat la prima competiţie de anvergură din carieră, sălăjeanul legitimate la CS Alfa Zalău a cucerit medalia de bronz la juniori, la categoria open!Recent, Iaşiul a fost gazdă pentru desfăşurarea Campionatului Naţional de Culturism de juniori şi cadeţi. În cadrul competiţiei, din partea Clubului Sportiv Alfa Zalău au participat cei doi sportivi care s-au calificat în cadrul fazei zonale de la Cluj-Napoca şi anume: Raul Tărău şi Raul Elias Rad. Pentru ambii culturişti zălăuani, finala organizată la Iaşi a însemnat prima lor participare la un Campionat Naţional.

După ce în cadrul fazei zonale au făcut fiecare o figură bună şi şi-au surclasat competitorii din judeţele învecinate, culturiştii pregătiţi de Liviu Unguruşan au arătat şi în inima Moldovei acelaşi lucru. Raul Tărău a arătat o formă fizică foarte bună în cadrul finalei, unde a reuşit să câştige medalia de bronz în proba de bodybuilding clasic, la categoria juniori mari OPEN.

Rezultatul obţinut a venit pentru zălăuan după câţiva ani de muncă, în care după cum el spune a fost nevoie de sacrificii şi multă răbdare. Reţeta succesului nu e una tocmai facilă, astfel că tânărul sportiv s-a pregătit îndelung pentru competiţia de la Iaşi.


“Am muncit mult pentru faza finală şi chiar dacă am dat jos câteva kilograme, am vrut să arăt cât de mult contează calitatea musculară, şi nu masivitatea având în vedere că în cadrul concursului, categoria a fost OPEN fără limită de kilograme. Toţi sportivii au fost bine pregătiţi dar sunt mulţumit de rezultatul obţinut cu toate că, aş fi putut să obţin un rezultat mai bun”,
ne-a declarat Raul Tărău.

 

Pe lângă faptul că a cucerit medalia de bronz, pentru sportivul antrenat de către Liviu Unguruşan această victorie a venit cu o altă veste bună şi anume aceea că va fi cooptat în lotul naţional, în vederea pregătirii şi participării la concursurile internaţionale. 

Toţi sportivii din cadrul competiţiei ce au reuşit să se poziţioneze pe podium vor fi aleşi să facă parte din lotul naţional. O altă performanţă notabilă obişnuită la Iaşi a fost cea a sportivului Raul Elias Rad.  Culturistul s-a clasat pe locul cinci la categoria + 70 kg juniori mici, un rezultat foarte bun având în vedere că acesta practică de puţin timp acest sport.                   
 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI