Connect with us

LIGA I

Simoda câstigă derbyul cu Cipricom

Deznodamântul derby-ului dintre Simoda Macrogroup si Cipricom Focus a cazut cum nu se putea mai bine pentru Mobil Team Lux Invest, care a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului. În runda de la finele saptamânii trecute, ultima a turului, echipa condusa de Adrian Stirb si sponsorizata de Lucian Mare nu a avut probleme cu AS Creaca Jac, care s-a tinut tare pe pozitii doar în prima repriza. Apoi, “jandarmii” au zburdat realmente, înscriind gol dupa gol, unul mai frumos decât celalalt. În sfârsit, gruparea mobila are un motiv de satisfactie. Însa visul nu se opreste aici, Mobil Team Lux Invest dorind sa atace chiar suprematia. Vom vedea daca va fi ajutata si de jocul rezultatelor.

În derbyul dintre Simoda Macrogroup si Cipricom Focus, echipa condusa de Ioan Zirbo si Vegh Ferenc a fost extrem de pragmatica, impunându-se destul de usor în fata gruparii conduse de Ciprian Pop. Cipricomul avea nevoie de o victorie pentru a pune presiune pe contracandidatele sale, însa lucrurile au scapat de sub control în repriza a doua. Prima a fost destul de echilibrata, cu ocazii multe la ambele porti. În actul secund, Simoda Macrogroup a avut o rabufnire, întocmai ca si în partida cu Euro Glia Nusfalau, reusind sa-si creeze un avantaj confortabil, care a asigurat “tricolorilor” în continuare fotoliul de lider, aceasta gratie “furnicutelor” Antonio Pop si Nicolae Stana.

Derby-ul rundei a fost asteptat cu sufletul la gura si de Euro Glia Nusfalau, care în cazul unei victorii a celor de la Cipricom Focus ar fi urcat pe locul I. Însa, nu a fost sa fie, iar gruparea condusa de Osz Andrei este la un punct în spatele liderului. Revenind la meciul contra Zonei, replica echipei sponsorizate de SC Ovi Prod Com a fost una total neasteptata. Practic, primele ocazii au apartinut Zonei, în timp ce Euro Glia era în cautarea unui ritm bun de joc. În cea de-a doua parte a primei reprize, gruparea de pe Valea Barcaului a turat motoarele si a pus stapânire pe joc, câstigând partida de o maniera categorica. Jucatorii Zonei merita apreciati pentru efortul pe care l-au depus, iar stradania lor a fost rasplatita cu golul de onoare, marcat de Catalin Sabau.

Tânara echipa a Echinoxului a bifat un nou succes, de aceasta data în fata unei echipe resemnate cu gândul ca va evolua în cel de-al doilea esalon. Totusi, Blue Team a fost cea care a deschis scorul, însa a fost doar un foc de paie, deoarece echipa condusa de Ioan Agrijan si Florin Mândrutiu a revenit rapid, a trecut în avantaj, apoi a facut ca la pauza diferenta sa fie de doua goluri. Daniel Sitas si colegii sai nu au renuntat la lupta si s-au apropiat amenintator. Dintr-o data, ritmul partidei a crescut, dând sperante “albastrilor”, dar tinerii Echinoxului au fost mult mai decisi, adjudecându-si cele trei puncte puse în joc.

Vicecampioana Sportul Salajean continua evolutiile dezastruoase din acest sezon. Jucatorii importanti au parasit, rând pe rând, corabia, iar acum gruparea condusa de Calin Onicas face tot felul de experimente. Atletico avea un moral excelent, jucatorii având vie în memorie amintirea victoriilor obtinute în fata Simodei Macrogroup si a Euro Gliei Nusfalau. Chiar si fara golgeterul Adrian Farcas, suspendat pentru aceasta partida, Sportul a deschis scorul prin Ciprian Roja, însa s-a vazut egalata pâna la pauza, dupa reusita lui Ovidiu Budusan. La reluare, Ionut Blaga si colegii sai au pus presiune, ratând câteva bune oportunitati. Daca Sportul Salajean a fost cu ocaziile, Atletico a fost cu golurile, chiar daca a fost lipsita si ea de aportul lui Vlad Tuser. Beniamin Iorga si Cosmin Cuibus au marcat golurile cu care Atletico a mai rapus o grupare cu nume a Campionatului Judetean, dupa doua erori hilare ale portarului de ocazie al celor de la Sportul Salajean, este vorba despre Gabriel Temes, aflat la primul sau meci în poarta! Ultimul dintre ele a fost înscris de la mijlocul terenului, chiar în inferioritate numerica, dupa ce Ovidiu Budusan fusese eliminat.

Salamandra si Poli Ip – fosta AS Zauan, sunt doua dintre echipele cu o crestere semnificativa în joc, dar si în rezultate. Programul ultimei etape a turului le-a adus fata în fata, iar cele doua combatante aveau sa ofere unul dintre cele mai echilibrate meciuri vazute vreodata la Baza Sportiva Onix. Victoria era vizata de ambele tabere, astfel ca am asistat la un meci viu disputat. Dupa câteva raiduri la poarta adversa, Constantin Agrijan a deshis scorul. Cum era de asteptat, replica celor de la Poli Ip a venit rapid, dar portarul Salamandrei, Victor Pop, a avut câteva parade senzationale, care au evitat golul. Jocul s-a echilibrat în actul secund, însa, cu toate acestea, ocaziile de gol au aparut la cele doua porti, dar goalkeeperii celor doua grupari, Victor Pop, respectiv Csepei Imre, au fost imbatabili, partida încheindu-se cu victoria la limita a “salamandrelor”. Acest meci poate candida, cu siguranta, la tiltul de “meciul cu cele mai putine goluri înscrise” într-o competitie oficiala de minifotbal.

Ramasa fara piesele de rezistenta, Europan Sarmasag reuseste, totusi, sa reziste cât de cât în fata echipelor cu pretentii ale Campionatului Judetean. La fel s-a întâmplat si în disputa cu Autoland Hosu Rechinii, care forteaza revenirea în “careul de asi”. Cu doar sase jucatori deplasati la teren, gruparea sponsorizata de Agoston Iosif a fost egala “rechinilor” în prima repriza. Cele doua combatante au mers cap la cap si în actul secund si se parea ca vom asista la un rezultat surpriza. Dar Razvan Hendea si colegii sai s-au impus, în cele din urma, gratie experientei competitionale superioare pe care au acumulat-o în atâtia ani în care evolueaza în aceeasi formula.

Pronet a renascut din propria-i cenusa, iar acum aduna punct dupa punct pentru a termina anul pe o pozitie mai pe gusturile delegatului si conducatorului Paul Vlasca. Victoria obtinuta în fata Cipricom-ului parca a redat jucatorilor Pronetului încrederea în propriile lor forte, iar acest lucru s-a vazut si în disputa cu Anasport. Gruparea condusa de Cosmin Balmus si sponsorizata de Mircea Brândusan îsi face încet-încet bagajele pentru esalonul secund, acest lucru putând fi evitat în cazul în care, printr-o minune, jocul echipei se va îmbunatati în retur, iar rezultatele vor fi dintre cele mai bune. Marius Muntean a prins o zi mare, reusind sa marcheze de trei ori, în timp ce Florin Kordis a realizat o “dubla”. Pentru Pronet, pe lista marcatorilor a aparut si George Porumb. De cealalta parte, Adrian Cimpoies a aparat onoarea Anasportului cu doua reusite de efect.                                                                           Ciprian PETRAN

    Rezultatele si marcatorii etapei a XV-a:

Autoland Hosu Rechinii – Europan Sarmasag  4 – 3 (1 – 1)

Au marcat: Razvan Hendea, Vlad Berbecar, Claudiu Murg si Mihai Bolboaca, respectiv Ciprian Muste (2) si Marian Adam

Salamandra – Poli Ip (AS Zauan)                        1 – 0 (1 – 0)

A marcat: Constantin Agrijan

Mobil Team Lux Invest – AS Creaca Jac           9 – 1 (2 – 1)

Au marcat: Marcel Muresan (3), Liviu Islamovici (3), Catalin Sabau (2) si Raul Ardelean, respectiv Vasile Nutiu

Pronet – Anasport                                                  6 – 2 (3 – 0)

Au marcat: Marius Muntean (3), Florin Kordis (2) si George Porumb, respectiv Adrian Cimpoies (2)

Sportul Salajean – Atletico Rolex                       1 – 3 (1 – 1)!

Au marcat: Ciprian Roja, respectiv Ovidiu Budusan, Beniamin Iorga si Cosmin Cuibu

Echinox – Blue Team                                              4 – 3 (3 – 1)

Au marcat: Mihai Jugrestean (2), Ioan Crisan si Razvan Ciule, respectiv Daniel Sitas (2) si Alin Mierea

Simoda Macrogroup – Cipricom Focus             4 – 2 (2 – 2)

Au marcat: Nicolae Stana (2), Antonio Pop si Tudor Ulmeanu, respectiv Toth Karoly si Marius Cozma – din 7m

Zona – Euro Glia Nusfalau                                    1 – 14 (0 – 4)

Au marcat: Catalin Sabau, respectiv Gabor Gabor (5), Lakatos Karoly (3), Ciprian Iepure (2), Kallai Geza (2), Silviu Crisan si Orban Robert

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in LIGA I