Connect with us

VOLEI

Volei Municipal Zalău a stopat invincibilitatea Craiovei în campionat!

În derby-ul etapei din Divizia A1, vicecampioana României a provocat prima înfrângere liderului SCMU Craiova şi s-a apropiat la doar două puncte de prima poziţie

 
 
Cu 17 victorii din tot atâtea meciuri, SCMU Craiova s-a instalat confortabil în fotoliul de lider, însă formaţia olteană a arătat şi slăbiciuni, iar primele înfrângeri au venit în Cupa României. Volei Municipal Zalău a fost însă prima echipă care a bătut liderul din Divizia A1 în campionat, iar în derby-ul etapei a XVIII-a, Adrian Feher şi colegii săi au obţinut o victorie de 3 puncte.
 
Chiar dacă Sala Sporturilor din Zalău nu a fost plină, atmosfera a fost de mare derby în tribune, dar şi în teren, unde primul set a început sub semnul echilibrului. Gazdele au fost în avantaj de două puncte la prima întrerupere tehnică, după care Zalăul s-a distanţat la patru puncte, 10 – 6. În a doua parte a setului, oltenii au fost superiori la serviciu şi au restabilit egalitate la 17. Finalul de set a fost încins, iar oltenii au condus pentru prima dată la 18 – 19. Oaspeţii s-au desprins la 21 – 23, însă cu toate că Stoev a solicitat time-out, Craiova a fost superioară prin execuţiile lui Laurenţiu Lică, cel care a închis setul la 21.
 
Jocul grupării de sub Meseş a fost mult mai exact în setul al doilea, în care a avut în permanenţă avantaj. De la 18 – 15, Craiova a fost mai periculoasă şi s-a apropiat la 21 – 20, moment în care Stoev a solicita time-out. Presiunea din finalul setului a fost mare, dar echipa care a greşit mai puţin a fost Volei Municipal Zalău, iar de la 24 – 23, Marian Bala a făcut punctul prin care Volei Municipal Zalău a restabilit egalitate la general.
 
În setul trei, doar zălăuanii au contat, iar în timp ce Ciprian Matei a fost la înălţime, oltenii s-au întrecut în greşeli. Diferenţa de pe tabelă a fost foarte mare, chiar de 10 puncte la 13 – 3 şi 16 – 6. Soarta setului era decis, iar Pascu a dorit să îşi odihnească titularii, astfel că finalul parţialului a fost fără istoric, chiar dacă oaspeţii au mai redus din diferenţă şi s-au oprit la 17 puncte contabilizate.
 
Setul patru a fost de "care pe care", însă Volei Municipal Zalău a jucat mai exact şi în a doua parte a reuşit să se desprindă la 18 – 14. Craiova a revenit la 21 – 20 şi finalul a fost încins. A fost momentul când şi publicul a avut un rol foarte important, iar cu susţinere pe măsură din tribune, Leo Dall Basco şi compania şi-au adjudecat setul la o diferenţă de 3 puncte.
 
 
Totodată, Volei Municipal Zalău a obţinut şi o victorie de 3 puncte, astfel că a relansat lupta pentru primul loc în acest final de sezon regulat. Cu patru etape înaintea finalului primei părţi de campionat, gruparea de sub Meseş a ajuns la doar două puncte în spatele liderului şi îşi face speranţe că poate intra în play-off de pe primul loc.
 
Până atunci, pentru vicecampioana României urmează un nou duel cu o echipă din „careul de aşi”, urmând ca la final de săptămână să evolueze pe terenul celor de la Explorări Baia Mare.
 
 
 
Volei Municipal Zalău – SCMU Craiova 3 – 1 (-21, 23, 17, 21)!
 
 
Zalău: Mihai Tarţa, Leo Dall Basco, Răzvan Mihalcea, Rareş Bălean, Mihai Gheorghiţă, Cornel Miron, Marin Lescov, Ciprian Matei, Marian Bala, Constantin Filip, Răzvan Olteanu şi Adrian Feher – libero. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
 
 
 
SCMU Craiova: Răzvan Vâlcelean, Andrei Georgescu, Nicuşor Ghionea, Oleksiy Klyamar, Bogdan Ene, Vlad Cuciurean, Cristian Bartha, Laurenţiu Lică, Kleist Praja, Mihaly Ivan şi Todor Filip. Antrenori: Dănuţ Pascu (principal) şi Claudiu Mitru (secund)
 
 

278 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in VOLEI