Connect with us

VOLEI

Liga Campionilor, în declaraţii

Iată cum văd duelurile din cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa, jucători precum Raphael Margarido, Dan Borota, Marius Ciortea, Adrian Feher sau antrenorul Ovidiu Macarie, dar şi antrenorul campioanei Poloniei sau cel mai jucător al lui Belchatow, în meciul de la Zalău.

 

Debutul Rematului în Liga Campionilor a fost apreciat la scenă deschisă de publicul zălăuan, care a umplut Sala Sporturilor din Zalău, la meciul de miercurea trecută, cu campioana Poloniei, Skra Belchatow. Rematul a jucat cu dezinvoltură primele două seturi, pe care le-a pierdut la mustaţă, fiind depăşită net în setul trei. Iată, în continuare, şi declaraţiile date de jucătorii campioanei României, privind meciul cu campioana Poloniei, precum şi obiectivele lor în Liga Campionilor, dar şi de polonezii de la Belchatow.

 

Jacek Nawrocki – antrenor Belchatow: “În Polonia, Remat ar fi undeva pe la mijlocul clasamentului”

 "Nu ştiam nimic despre Remat Zalău. Ne-am cunoscut adversarul pe măsură ce minutele s-au scurs. Practic, fiecare minge jucată a însemnat o informaţie pentru noi. A fost un meci foarte tare, cu un public minunat, care a creat o atmosferă extraordinară. Însă, noi am jucat mai bine şi am obţinut un rezultat bun. Într-un fel, ne aşteptam să întâlnim un adversar puternic, mai ales că Rematul are în componenţă câţiva jucători de echipă naţională, care şi-au arătat valoarea. A fost greu pentru noi, dar jucătorii mei şi-au făcut treaba. E greu de spus ce loc ar ocupa Rematul în campionatul Poloniei. Avem şase echipe foarte puternice şi alte şase, nu atât de valoroase, dar care pot crea surprize. Totuşi, eu cred că undeva în zona de mijloc a clasamentului”.

 

Cehul Jakub Novotny – jucător Belchatow: “În Polonia vom fi încurajaţi de 14.000 de suporteri!”

 “A fost greu pentru noi, deoarece am străbătut drum lung. În noaptea premergătoare meciului am ajuns la Zalău, am exersat puţin, iar apoi ne-am concentrat pentru meci. Este pentru prima dată cînd joc în compania unei echipe romîneşti. Pot spune că în primele două seturi chiar am avut unele probleme, deoarece Rematul a jucat chiar bine. În cele din urmă, am reuşit să cîştigăm cu 3 – 0. La Zalău a fost o atmosferă excelentă, tocmai pentru că sala este mai mică. În sala noastră va fi o atmosferă incendiară, deoarece 14.000 de spectatori vor fi alături de noi”.

 

Ovidiu Macarie – antrenor CS Remat: “Sper să nu jucăm prost şi să ne batem singuri”

 "Cum am mai spus, în această competiţie suntem out-sideri, dar noi încercăm să facem o figură cât mai frumoasă. Cu Friedrichschaffen vom avea un meci foarte greu. Am vizionat înregistrarea partidei pe care nemţii au pierdut-o la Trentino. A fost un meci foarte disputat. Sper să ne pregătim bine pentru această deplasare. Având în vedere că nu avem nimic de pierdut, îmi doresc să jucăm cât mai bine. Dacă jucăm foarte bine, vin şi rezultatele. Nu ne putem propune o victorie, pentru că nu ştim cum vom evolua. Sper să nu jucăm prost şi să ne batem singuri”.

 

Adrian Feher: “Fiecare set câştigat în această competiţie va fi mai mult decât o victorie pentru noi”

 “A fost un meci bun făcut de noi. Ştiam că detaliile vor face diferenţa. Noi am încercat să ţinem pasul cu această super-echipă a Europei şi cred că am reuşit în mare parte, iar publicul din Zalău a văzut un meci frumos. Grupa noastră e compusă din Real Madrid, Barcelona si Chicago Bulls. Dacă luam un set, probabil puteam spera la un rezultat pozitiv, dar era foarte greu, deoarece o astfel de echipă este concentrată de la cap la coadă, iar fiecare set pe care il vom câştiga în aceasta competitie va fi mai mult decat o victorie pentru noi. Dacă Belchatow pleacă cu şansa a treia în grupă, vă daţi seama despre valoarea celorlalte două adversare. Dar la acest nivel niciodată nu se ştie, iar noi sperăm că vom obţine măcar o victorie. Depinde de ziua pe care o vom prinde, dar depinde şi cum îi vom prinde pe adversari, deoarece campionatele lor interne sunt foarte puternice”.

 

Marius Ciortea: “Dacă luăm un set-două în Germania, pentru noi e suficient”

 “Am avut un debut greu în Ligă, dar mă bucur pentru colegii mei, care au facut o figură frumoasă. Belchatow e o echipă puternică, dar am făcut faţă cu brio. Nu sunt dezamăgit. Sigur, se putea mai mult, avem o echipa competitivă, care are multe pretenţii, sperăm să facem meciuri cât mai bune. Personal, mi-aş fi  dorit să joc mai mult. E opţiunea antrenorului, nu contest nimic, sunt jucător profesionist şi îmi fac meseria. Vrem să facem meciuri cât mai bune în celelate partide din Ligă. Încercăm să facem un meci foarte bun în Germania. Dacă luăm un set-două, pentru noi e suficient. Sigur, tindem la mai mult, dar Friedrichshafen este o echipă de talie mondială. Cu siguranţă am putea cîştiga un meci în Ligă, dar mai degrabă pe teren propriu decît în deplasare. Avem un public minunat la Zalău”.

 

Raphael Margarido: “Nu ştiu nimic despre Friedrichshafen”

 “Ştiam că Liga Campionilor e un alt nivel, cu echipe foarte bune, dar, pentru noi, debutul a fost unul bun. Am avut o evoluţie remarcabilă în primele două seturi, însă în cel de-al treilea set am jucat cu frică. Noi nu avem nimic de pierdut cu aceste echipe. Pentru a ajunge la nivelul echipelor de top din Europa avem nevoie de mai multe lucruri, cum ar fi infrastructură, jucători. Rematul poate ajunge la acest nivel. Urmează meciul cu Friedrichschaffen, o echipă despre care, sincer, nu ştiu nimic. Nu ştiu ce jucătorii are în componenţă şi nu ne rămâne decât să muncim în continuare şi să dăm totul pe teren. Până la urmă, în teren araţi ceea ce faci la antrenamente. Noi cîştigăm meci de meci cîte ceva. Este prematur să vorbim despre ce vom reuşi în Ligă, deoarece sunt atîtea meciuri de disputat”.

 

Dan Borota: “3% din ceea ce facem noi e aportul fanilor”

 “E o competiţie foarte grea, dar noi am greşit mult în meciul cu Belchatow. Sunt convins că vom creşte de la meci la meci. Sper să ţinem pasul cu adversarele noastre. Ca pentru orice jucător, să joci în Liga Campionilor înseamnă  apogeul carierei. Oricine şi-ar dori să ajungă aici. Dar, ca să fii împlinit, trebuie să obţii şi rezultate. La Zalău sunt cei mai frumoşi suporteri. Îi aşteptăm în continuare lângă noi. 3% din ceea ce facem noi e aportul lor”.

 

Mircea Dudaş – antrenor “U” Cluj: “Rematul ar putea obţine o victorie”

 “O să-i fie foarte greu Rematului în acea grupă imposibilă din Liga Campionilor. Zalăul are şanse foarte mici de calificare. O victorie s-ar putea obţine, dar trebuie ca nivelul lor de joc să crească, faţă de ce au arătat cu Belchatow”.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in VOLEI