Connect with us

ARTE MARTIALE

Rezultate de excepţie pentru CS Murmidon! GALERIE FOTO

Sala Polivalentă "Transilvania" din Sibiu a găzduit duminică 21 noiembrie 2010 ediţia din acest an a Cupei României – Kata şi Kumite Copii, Juniori, Tineret şi Seniori, organizată de Federaţia Română de Kyokushin Tradiţional FRKT IKO Sosai şi CS "MUSASHI DOJO" Sibiu, competiţie la care Clubul Sportiv Murmidon Kyokushin Zalău a fost reprezentat de un lot de 13 sportivi.

La start s-au aliniat un număr de peste 150 sportivi, care s-au întrecut în probele de kumite şi kata, individual şi pe echipe. Ca de fiecare dată aşa cum ne-au obişnuit până acum, sportivii clubului nu au dezamăgit şi au avut rezultate foarte bune, confirmând o dată în plus valoarea întregului lot şi nivelul de pregătire obţinute sub îndrumarea antrenorului Călin DOMŞA.

Sportivii sălăjeni au participat în concurs, la un număr de 12 probe pe categorii de vârstă şi greutate, având evoluţii remarcabile cu care au urcat pe podium, reuşind să-şi treacă în palmares un număr de 10 medalii (3 titluri de campion naţional, 6 de vicecampion naţional şi un loc III), precum şi clasări pe locul IV.

KUMITE (luptă)

 

Fete Individual, 11-13 ani:

Locul I – Sanda FOCŞA;

Locul II – Gabriela CIUPERGER;

 

Fete Individual, 14-16 ani:

Locul II – Bianca BOGDAN;

 

Băieţi Individual, 13-14 ani:

Locul I – NAGY Silard;

Locul IV – Bogdan SZUCS;

 

Tineret Băieţi Open, 17-18 ani:

Locul I – Cătălin HOLHOŞ;

Locul IV – Bogdan MOISI;

Seniori Băieţi: – 80 Kg; Locul II – George ANDREICA

 

 

KATA (exerciţii demonstrative de tehnică)

Fete, Individual, 13 – 16 ani:

Locul II – Sanda FOCŞA;

Locul III – Bianca BOGDAN.

 

Băieţi Tineret Individual, 17-18 ani:

Locul II – Bogdan MOISI;

 

Sincron Mixt Juniori, 11-16 ani:

Locul II – Sanda FOCŞA, Gabriela CIUPERGER,  Bianca BOGDAN

În concursul de KATA, la cea mai spectaculosă categorie, KATA sincron Juniori 11-16 ani, clubul a fost reprezentat cu succes de echipa fetelor, formată din  Sanda FOCŞA, Gabriela CIUPERGER si Bianca BOGDAN, care a obţinut o bine meritată clasare pe locul II şi medalia de argint. Şi cealaltă echipă de sincron înscrisă în concurs la aceiaşi categorie, formată din NAGY Szilard, Nagy Norbert şi Bogdan Szucs, a avut o comportare bună, deşi nu a urcat pe podium.

Şi la această competitie, Sanda FOCŞA şi-a îmbunătăţit palmaresul personal precum şi pe cel al clubului cu alte trei medalii importante, obţinute la cele trei categorii la care a fost înscrisă în concurs, la categoria ei de vârstă. Astfel în concursul de Kata Fete 11-13 ani a obţinut două medalii de argint şi titluri de vicecampioană naţională la individual precum şi cu echipa de kata sincron, iar în proba de Kumite Fete 11-13 ani, aşa cum ne-a obişnuit şi în concursurile anterioare, a urcat pe cel mai înalt podium, obţinând pentru a patra oară la această categorie titlul de campioană naţională şi medalia de aur.

Competitia s-a dovedit a fi cu adevărat spectaculoasă la această categorie Kumite Fete 11-13 ani, unde practic în finală au ajuns să-şi dispute titlul cele două prietene şi sportive ale clubului înscrise în concurs la această categorie Sanda FOCŞA şi Gabriela CIUPERGER.

De altfel şi Gabriela CIUPERGER a obţinut la ambele probe la care a fost înscrisă în concurs clasări pe podium, pe lângă medalia de argint şi titlul de vicecampioană naţională cu echipa de Kata Sincron, sportiva obţinând şi un meritoriu loc II şi titlul de vicecampionş naţională şi în concursul de Kumite Fete 11-13 ani.

Pe parcursul concursului, cele trei fete din lotul MURMIDON au avut o comportare foarte bună obţinând clasări pe podium la toate categoriile de concurs la care acestea au participat. Bianca BOGDAN a ocupat în concursul de Kata Fete individual 13 -16 ani locul III şi medalia de bronz, precum şi două locuri II şi titluri de vicecampioană naţională cu echipa de Kata sincron, şi respectiv la Kumite Fete 14 -16 ani.

Şi în concursul băieţilor s-au obţinut rezultate bune. Astfel, la Kata Băieţi Tineret Individual 17-18 ani, Bogdan MOISI a urcat pe podium pe un onorant loc II obţinând titlul de vicecampion. Bogdan a participat în concurs şi la Kumite Tineret Băieţi Open 17-18 ani unde a avut o comportare foarte bună, şi deşi a suferit o accidentare în timpul concursului a reuşit o clasare foarte aproape de podium ocupând locul IV.

La categoria Kumite Băieţi, 13 – 14 ani, Szilard NAGY a confirmat rezultatele bune obţinute în competiţiile anterioare, ocupând locul I şi titlul de campion naţional în faţa unor adversari foarte puternici atat fizic cât şi ca experienţă de concurs. Sportivii clubului au mai ocupat de asemenea un onorant loc IV, prin Bogdan SZUCS.

Competitia s-a dovedit a fi cu adevărat spectaculoasă la Kumite Tineret Băieţi Open 17-18 ani, unde Cătălin HOLHOŞ la prima lui participare la o competiţie naţională a dat dovadă de determinare şi spirit de competiţie şi a reuşit o evoluţie remarcabilă, obţinând titlul de campion naţional şi medalia de aur.

De altfel pentru toată evoluţia lui în concurs, Cătălin a primit la finele competiţiei şi diploma pentru "cel mai bun spirit, tehnică şi perseverenţă".

O surpriza plăcută şi o performanţă remarcabilă s-a reuşit în proba de Kumite Seniori – 80kg prin obţinerea medaliei de argint şi a titlului de vicecampion naţional, prin George ANDREICA. Rezultatul obţinut de sportivul antrenat de Călin Domşa, este cu atât mai mai valoros cu cât acestă categorie a fost cea mai disputată din concursul de Kumite, sportivul trecând de adversari foarte valoroşi la acestă categorie, în finală fiind învins de către campionul de anul trecut.

Totodată, aceluiaşi sportiv care a avut un parcurs excelent pe durata întregii competiţii, i s-a acordat la finele competiţiei şi diploma pentru "cel mai bun spirit, tehnică şi perseverenţă".

Din lotul SC MURMIDON KYOKUSHIN Zalău au mai făcut parte: Madian-Dan MOISI, Norbert NAGY, George SÎRCA şi Gabriel SCROBUÅ¢IU.

Instructorul sportivilor, Călin Domşa i-a remarcat pe toţi sportivii săi care au participat la această competiţie, fiind pe deplin mulţumit de evoluţia acestora, considerând că numai neşansa a făcut să nu obţină toţi clasări pe podium.

Menţionăm că pregătirea sportivilor Clubului Sportiv MURMIDON KYOKUSHIN Zalău, sub îndrumarea lui Sensei Călin DOMŞA, se desfăşoară în cadrul bazei sportive a SC HOTEL PRESIDENT SRL Zalău, str. Corneliu Coposu nr.136.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in ARTE MARTIALE