Connect with us

CUPA ROMANIEI

Tenaris, performera primei etape din Cupa României

  


Formaţia condusă de Rareş Corujan a terminat la egalitate cu campioana Sălajului, Autovip Garden, după care s-a impus la loviturile de departajare 


 
Cupa României este competiţia care captează atenţia în aceste săptămâni, la Baza Sportivă Onix Traian derulându-se faza a II-a a competiţiei. Încă de la tragerea la sorţi au fost stabilite câteva grupe echilibrate, dar surprizele s-au produs unde nimeni nu se aştepta. Cea mai mare a fost furnizată în Grupa C, unde Tenaris 2014 a fost egala campioanei Autovip Garden, după timpul regalamentar.
 
 
Formaţia din liga secundă a fost cea care a deschis scorul prin Andrei Mihoc, dar după patru minute, Autovip a egalat prin Garbacz Szilard. S-a trecut la loteria loviturilor de departajare, unde Tenaris a fost mai inspirată, astfel că are 2 puncte şi şansele de calificare în optimi au crescut. Lider după prima etapă din această grupă este Fino Brutto, care a trecut de ZMIF Team, la capătul unui meci dominat destul de clar de echipa lui Mate Tibor. Antal Attila şi colegii săi şi-au creat un avantaj de două goluri încă din primele 5 minute, iar acesta a fost determinant în obţinerea unei victorii.
 
 
 O surpriză s-a produs şi în Grupa A unde Grand Team Jibou, echipă din Liga 3 a trecut la pas de DHL Brădet. Scorul a fost strâns pe durata primei reprize, dar în actul secund, echipa condusă de Cosmin Filip a fost mai insistentă şi graţie “dublei” lui Mihai Pocol a obţinut o victorie importantă.
 
 
Euro Dezmembrări este una dintre pretendentele la câştigarea Cupei României, iar liderul din Liga 1 nu avea cum să aibă emoţii în faţa celor de la Bavaria Gold. Echilibrul dintre cele două echipe a persistat doar în primele 10 minute, după care gruparea condusă de Dinu Costina a dictat tonul şi până la final a fost de neoprit, marcând de 14 ori în poarta adversă.
 
Tot 14 goluri a marcat şi Old Boys Info Plus în partida din Grupa B cu Cristal Grup Românaşi. Dacă în campionat este pe ultimele locuri, echipa condusă de Romulus Strîmbu speră să renască în Cupa României, unde a debutat cu un succes clar. Ce-i drept în faţa unui adversar care a avut probleme de lot, echipa din Românaşi fiind într-un proces de reconstrucţie.
 
Scorul din această grupă a fost furnizat de către Dia Guard Divino. Deţinătoarea Cupei României şi-a început parcursul în trombă spre cucerirea unui nou trofeu şi a “măcelărit” Generalii, în faţa căreia a marcat de 16 ori, iar pe lista  marcatorilor şi-au trecut numele 6 jucători.
 
În Grupa D, Stelya Brădet a ţinut piept mult mai valoroasei adversare Trans Oşanu, iar scorul a fost strâns. Pe final de primă repriză, echipa lui Ioan Antal a deschis scorul prin Alexandru Stan, iar avantajul a fost mărit de către Alex Şerban.
 
Adversarii au avut şanse de a reveni în joc, dar în cele din urmă, Alexandru Geamănu a redus din diferenţă în ultimul minut şi nu a mai fost timp suficient pentru ca gruparea condusă de Doru Vornicu să poată spera la un rezultat pozitiv. În celălalt meci al grupei, duelul dintre Rapid Peceiu şi Decor Flor a fost extrem de strâns, iar victoria a revenit echipei lui Cristian Jula.
 
Tocmai conducătorul formaţiei din Peceiu a marcat golul victoriei, cu patru minute înainte de final.  Deşi se anunţa un meci disputat, partida din Grupa E dintre Autoland Hosu şi Michelin nu s-a mai disputat, iar “rechinii” au câştigat la “masa verde” după ce adversarii nu s-au prezentat la joc. Şi Fan Courier şi-a revenit tocmai în Cupa României. De data aceasta, gruparea condusă de Radu Ionuţaş a avut un lot mai numeros, iar acest lucru s-a văzut, “poştaşii rapizi” reuşind o victorie clară cu Ianus, într-o partidă în care Vlad Paşcalău a ieşit la rampă cu o triplă, în timp ce Bogdan Bărnuţiu şi Daniel Cenan au reuşit câte o “dublă”.  
 
În jocul din Grupa F, dintre Boldor Florex Hida şi Voinţa Aghireş, experienţa a  făcut diferenţa, iar echipa condusă de Andrei Boldor a obţinut o victorie mai clară decât o arată scorul. Tot un succes clar şi-a trecut în cont şi GVU în partida cu BT Royal. Soarta învingătoarei a fost decisă încă din prima repriză, când echipa lui Daniel Berbenţi a condus cu patru goluri.
 
La capitolul surprize mai poate fi trecut şi succesul celor de la Steaua 24, care surprinzător au învins la scor Viper Electro Cris, într-o partidă din Grupa G. Chiar dacă există o diferenţă clară de valoare între cele două echipe, Yvo Team a avut mult de furcă cu Cavalerii, iar gruparea condusă de Ovidiu Ghile s-a impus în cele din urmă la un singur gol diferenţă.
 
La fel ca şi prima echipă şi satelitul celor de la Dia Guard Divino a obţinut un succes clar. În Grupa H, formaţia condusă de Florin Pop s-a distrat cu Brutăria Daia şi a devenit o candidată certă la primele două locuri din această grupă, care duc în optimi.
 
Favorita grupei este însă Lexus, echipa lui Călin Remeş reuşind un succes de răsunet. Ce-i drept şi adversarul întâlnit a fost mai modest, este vorba de Perla Victory, în faţa căreia, Bogdan Ciaca şi colegii au oferit un recital de goluri.  
 
 
Mai multe detalii legate de acest subiect, găsiţi în ziarul Sportul Sălăjean din data de 20 ianuarie!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in CUPA ROMANIEI