Connect with us

LIGA I

Pronet relansează lupta pentru titlu

Gruparea condusă de Paul Vlaşca şi-a revenit tocmai în partida cu Cipricom Focus. Chiar dacă câştigătoarea Cupei României era principala favorită, mai ales că l-a avut în teren şi pe Toth Karoly, Marius Muntean şi compania au dat o replică pe măsură. Nimeni nu se aştepta ca la pauză scorul să fie egal, mai ales că, în ultimele runde, Pronet – câştigătoarea din urmă cu doi ani a fazei judeţene a Cupei României, a avut evoluţii extrem de modeste. Dar, iată că tot răul este înspre bine, iar în repriza a doua Florin Kordiş şi Flavius Ilieş l-au făcut fericit pe conducătorul lor, care, între timp, fusese eliminat din incinta terenului pentru repetate proteste la deciziile arbitrilor şi mai ales pentru că a pătruns în teren în timpul jocului. Acest rezultat a relansat lupta pentru titlu, dar importantă este şi revenirea Pronetului, pentru care acest succes constituie un moment zero.

 

Simoda Macrogroup a avut viaţă grea cu Europan Sărmăşag, însă numai timp de o repriză. Apoi, jucătorii grupării sponsorizate de Agoşton Iosif au cedat la toate capitolele, prilejuind campioanei să se distanţeze considerabil şi să revină în fotoliul de lider. Trebuie să remarcăm şi apetitul ofensiv al lui Tudor Ulmeanu, care în ultimele două runde a înscris nu mai puţin de 12 goluri, fiind, în clipa de faţă, lider detaşat în clasamentul celor mai buni marcatori ai primei ligi.

 

Euro Glia Nuşfalău a profitat şi ea de pasul greşit al Cipricomului şi s-a instalat pe poziţia secundă. Partida cu vicecampioana Sportul Sălăjean trebuia să fie un adevărat derby, în ciuda clasării modeste a grupării conduse de Călin Onicaş, însă “alb-verzii” au demonstrat că nu întâmplător au ajuns în topul clasamentului, predând o adevărată lecţie de minifotbal. Misiunea lor a fost facilitată şi de forma slabă a portarului Vasile Vancea, care a fost invins din orice poziţie de către jucătorii Euro Gliei. În schimb, la cealaltă poartă, defensiva a funcţionat de minune, Adrian Fărcaş reuşind să puncteze doar dintr-o lovitură de la 7m, iar Alexandru Pop a mai redus din diferenţă pe final. Nu vom încheia fără a aminti şi revenirea lui Fircea Lorand, care a fost plecat o bună bucată de timp în străinătate, la muncă.

 

O altă întâlnire interesantă a fost cea dintre Blue Team şi Mobil Team Lux Invest. Practic, a fost o afacere între jandarmi. În ciuda faptului că ocupă ultimul loc şi mai ales că au fost surclasaţi în ultimele meciuri, Daniel Sitaş şi compania au ţinut cu tot dinadinsul să spele ruşinea tocmai în partida cu “fraţii” lor de la gruparea mobilă. Pe alocuri, chiar au reuşit să ţină pasul, dar echipa condusă de Adrian Ştirb şi sponsorizată de Lucian Mare a fost extrem de pragmatică, având un singur scop: victoria. În cele din urmă, ea a venit, dar nu la o diferenţă mare, cum probabil se aşteptau unii. Remarcaţii partidei au fost Liviu Islamovici şi Marcel Mureşan, care pe lângă “dublele” lor, au impresionat şi la capitolul combativitate. De cealaltă parte, Daniel Sitaş a încercat să ţină stindardul sus pentru “albaştrii”.

 

Echinox îşi continuă cursa şi lupta pentru evitarea retrogradării. La finele săptămânii trecute, în calea ei a apărut Zona, echipă care a reuşit să scape de “lanterna roşie”. Cum era de aşteptat, întâlnirea a fost extrem de echilibrată, ambele formaţii dorindu-şi cu ardoare cele trei puncte puse în joc. Zona a făcut un meci bun, cât au ţinut-o bateriile, însă pe măsură ce timpul se scurgea, rezervele de energie ale lui Kovacs Robert şi colegilor săi erau pe terminate. În schimb, jucătorii Echinoxului erau proaspeţi, reuşind să-şi impună stilul de joc şi să marcheze patru goluri, care au asigurat victoria.

 

Probabil nimeni din tabăra “rechinilor” nu se aştepta la o replică atât de dârză a celor de la Anasport. Deşi a ajuns în subsolul clasamentului, echipa sponsorizată de Mircea Brânduşan s-a ţinut scai de mai bine cotaţii lor adversari, la un moment dat diferenţa fiind de un singur gol. Dar, experienţa echipei sponsorizate de Hosu Ioan şi-a spus cuvântul, Autoland Hosu Rechinii reuşind în cele din urmă să-şi adjudece punctele puse în joc.

 

Rezultatele pozitive din partidele cu Simoda Macrogroup şi Euro Glia Nuşfalău au revitalizat parcă Atletic Rolex, care a făcut o nouă victimă, este vorba despre Salamandra, care era într-o vădită creştere de formă. În minutul 47 al întâlnirii, “salamandrele” au părăsit terenul de joc, după ce Grigore Păşcuţă ar fi fost faultat, în viziunea conducătorilor echipei “galben-albastre”, arbitrul Robert Goie nu a fluierat, iar Atletico a marcat. A fost picătura care a umplut paharul, deoarece în prima repriză, Artur Ciontoş şi colegii săi au solicitat o lovitură de pedeapsă, după un fault asupra lui Grigore Păşcuţă, dar infracţiunea a fost mutată în afara careului. Echipa condusă de Dinu Costina şi-a motivat decizia prin faptul că a dorit evitarea unor momente neplăcute, solicitând ca pe viitor, Robert Goie să nu mai fie delegat la meciurile Salamandrei. Partida dintre AS Zăuan şi AS Creaca Jac s-a disputat aseară, după închiderea ediţiei.

 

 

 

 

 

    Rezultatele şi marcatorii etapei a XIV-a:

 

Blue Team – Mobil Team Lux Invest                 3 – 5 (1 – 2)

 

Au marcat: Daniel Sitaş (2) şi Dan Tăut, respectiv Liviu Islamovici (2), Marcel Mureşan (2) şi Halasz Csaba

 

Zona – Echinox                                                   4 – 7 (2 – 3)

 

Au marcat: Kovacs Robert (3) şi Cătălin Sabău, respectiv Răzvan Ciule (2), Dobrai Tibor (2), Ionuţ Roşan, Mihai Jugrăstan şi Robert Niculăuţ

 

Euro Glia Nuşfalău – Sportul Sălăjean               11 – 2 (7 – 1)!

 

Au marcat: Orban Robert (4), Gabor Gabor (4), Doru Sabău, Lakatos Karoly şi Farnas Ferencz, respectiv Adrian Fărcaş şi Alexandru Pop

 

Anasport – Autoland Hosu Rechinii                      5 – 8 (2 – 5)

 

Au marcat: Dorin Gaga (3), Ionuţ Sabău şi Adrian Cimpoieş, respectiv Ionuţ Jeler (4), Răzvan Hendea (2), Ionuţ Iacob şi Vlad Berbecar

 

Atletico Rolex – Salamandra                               4 – 1 (2 – 0)

 

Au marcat: Andrei Adolean (2), Vlad Tuşer şi Beniamin Iorga, respectiv Artur Ciontos

 

Cipricom Focus – Pronet                                      2 – 3 (1 – 1)!

 

Au marcat: Toth Karoly şi Marius Cozma, respectiv Marius Muntean, Florin Kordiş şi Flavius Ilies

 

Europan Sărmăşag – Simoda Macrogroup           6 – 12 (3 – 3)

 

Au marcat: Varga Jozsef (3), Paul Chiş (2) şi Ciprian Muste, respectiv Tudor Ulmeanu (6), Antonio Pop (2), Paul Olteanu (2), Nicolae Stana şi Szanto Andras
 
 

 

Se joacă două etape din retur la Liga I “Autoland Hosu”!

 

Ca urmare a condiţiilor climaterice prielnice din această perioadă, Comisia de Competiţii a hotărât prelungirea sezonului 2010 cu încă două etape din retur. Astfel, ultima etapă a turului, programată la finele acestei săptămâni, va fi urmată de două runde din retur, abia după aceea campionatul urmând a fi întrerupt până la primăvară.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LIGA I