Connect with us

DIVERSE

UEFA a anunţat sumele de bani pe care Naţionala României le poate încasa la Euro 2016

La Europeanul din Franţa suma minimă încasată va fi 8 milioane de euro


 

 
 
În zilele trecute, UEFA a anunţat premiile pe care le vor primii echipele calificate la Euro 2016. Secretarul general Giani Infantino a specificat faptul că, pentru simpla prezenţă în grupele competiţiei care va avea loc în Franţa, fiecare selecţionată va fi recompensată cu 8 milioane de euro.
 
 
Câştigătoarea turneului va primi nu mai puţin de 27 de milioane de euro. Suma totală a premiilor va fi de 301 milioane de euro. Turneul final din Franţa va fi primul cu 24 de echipe, după ce la ultimele ediţii au participat 16 naţionale.
 
 
Site-ul uefa.com a anunţat că echipele participante vor primi bonusuri de un milion de euro la victorie şi 500.000 de euro pentru o remiză, în faza grupelor.
 
 
Echipele care vor evolua în optimi de vor primi câte 1,5 milioane de euro, sfertfinalistele vor obţine 2,5 milioane de euro, iar semifinalistele 4 milioane de euro. Câştigătoarea turneului va primi un bonus de 8 milioane de euro, iar învinsa din finală 5 milioane de euro.
 
 
Din suma de 8 mil  eunainte de startul competiţiei, UEFA va trimite în România doar 2.500.000 de euro, însemnând contravaloarea cantonamentului de dinainte de turneul final, precum şi alte cheltuieli legate de organizare şi de transport.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE