Connect with us

FOTBAL

S-a mai stins o legendă a Universităţii


Mihai Adam, golgheterul all-time al “şepcilor roşii” în prima divizie şi care a fost de trei cel mai bun marcator de pe prima scenă, a decedat la vârstă de 75 de ani


Originar din Câmpia Turzii, Mihai Adam (n. 3 iulie 1940) s-a remarcat în tricoul Universităţii Cluj, pe care l-a purtat cu mândrie de 226 de ori, marcând nu mai puţin de 107 goluri.

A fost trei trei ori golgheterul Diviziei A, în anii 1965, 1968 şi 1974. Cu Universitatea a cucerit şi un trofeu: Cupa României, în anul 1965, cu o echipă din care mai făceau parte Zoltan Ivansuc, Remus Câmpeanu sau Mircea Neşu. A fost considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti pe care i-a avut ţara noastră.

În carieră, Mihai Adam a mai evoluat la Sârma Câmpia Turzii sau Vagonul Arad, dar şi la CFR 1907 Cluj. În Gruia a jucat în perioada 1972 – 1976, timp în care atacantul a marcat 47 goluri

În cursul zilei de vineri, la vârsta de 75 de ani, Mihai Adam a trecut în Ceruri… Momentul a fost marcat şi de cele două grupări importante unde Adam şi-a pus amprenta.

Astfel, site-ul oficial de la Universitatea Cluj scria: ”Azi, la vârsta de 75 de ani, a trecut la cele veşnice. Universitatea merge mai departe prin noi, cei care, învăţăm în fiecare zi din poveştile care-i au ca eroi pe oameni ca Mihai Adam. Legendele prind viaţă în fiecare zi!".

Mai apoi, şi campioana CFR Cluj i-a adus un omagiu şi a subliniat pe site-ul oficial: "A fost unul dintre cei mai prolifici golgheteri din istoria primei divizii româneşti. Toată suflarea ceferistă transmite familiei sincere condoleanţe şi-i mulţumeşte «băiatului din Sâncrai, care visa să devină fotbalist» pentru tot ce a izbutit în fotbalul clujean şi îndeosebi la CFR. Dumnezeu să-l odihnească în pace".

247 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL