Connect with us

ATLETISM

Simona Maxim, miss maraton de Italia!

Atleta zălăuană le-a sucit minţile italienilor. Ea s-a clasat pe locul II la maratonul internaţional de la Livorno, dar a fost declarată şi miss maraton! Acum, rezultatul o face să viseze la îndeplinirea barenului pentru Olimpiadă.

 

La finele săptămânii, Simona Maxim a luat parte la tradiţionalul maraton de la Livorno. Ajunsă la cea de-a 30-a ediţie, competiţia s-a desfăşurat la mai multe categorii, astfel că am putut remarca sportivi valoroşi, care au alergat după premiile consistente puse în joc de organizatori. Şi asistenţa a fost una foarte numeroasă, astfel că finişul curselor a avut loc pe un stadion plin, în uralele spectatorilor.

În cursa feminină, s-au aliniat la start 20 de maratoniste din mai multe ţări, printre care şi zălăuanca noastră, ce concurează acum pentru CSU Galaţi. Deşi nu a făcut pregătirea specifică pentru maraton, Simona Maxim a avut o evoluţie neaşteptat de bună, astfel că, la 30km, avea barem de olimpiadă! Dificulăţile au apărut după borna celor 38km, astfel că ultimii 4 km au fost un chin, mai ales că traseul a fost pe malul mării, iar vântul sufla cu putere. Atleta descoperită de Mirel Seişanu a înfruntat cu stoicism toate greutăţile, reuşind să treacă linia de sosire a II-a, cu timpul de 2 ore şi 51 minute, ceea ce a reprezentat pentru ea şi un record personal, performanţa fiind îmbunătăţită cu două minute faţă de anul trecut! “Îmi doream să vin între primele trei, pentru că premiile erau atractive. Locul II mi-a dat, însă, aripi şi încrederea că pot să fac baremul pentru Olimpiada de la Londra, din 2012, care este 2 ore şi 37 minute. Însă, te poţi califica şi cu baremul B, respectiv 2 ore şi 42 de minute”, a declarat sportiva.

 Ea a fost motivată şi de mulţimea spectatorilor din tribune, între care s-au regăsit mulţi români, care au încurajat-o în permanenţă. “Au fost momente superbe. Cu aproape o jumătate de kilometru înainte de a intra pe stadion, spectatorii deja îmi scandau numele. Când am intrat pe pistă, toate durerile mi-au trecut şi mi s-a făcut pielea de găină. După ce am trecut linia de sosire, am mai făcut turul de onoare, fiind aplaudată de toţi spectatorii, pe ritmurile fanfarei, aflată pe gazon. A fost ceva fantastic!”, ne-a mărturisit atleta, care s-a ales şi cu un premiu substanţial în euro, alături de invitaţia de a fi prezentă la Livorno şi la ediţia viitoare. Surprizele nu s-au încheiat aici pentru Simona Maxim, care avea să fie declarată şi cea mai frumoasă atletă a reuniunii, fiind premiată cu o cupă imensă!

Pentru a fi prezentă la Livorno, Simona Maxim a renunţat la ekidenul din Japonia, acolo unde a fost convocată ca rezervă în echipa României, de către antrenorul federal Zsolt Gyongyossi. “Domnul Gyongyossi l-a sunat pe managerul meu, Augustin Barbu, dar era târziu, pentru că deja erau programate cursele din Italia. Mi-a părut rău într-un fel, deoarece am ratat o experienţă inedită, în Japonia”, a menţionat Simona.

După terminarea concursului, atleta a rămas în Peninsulă, urmând ca la finele săptămânii să participe la semimaratonul de la Torino. Revenirea în ţară se va produce pe 30 noiembrie, iar după vreo 12 zile petrecute la Zalău, ea va pleca la Sovata, pentru o refacere de două săptămâni.                

loading...
Loading...
4 Comments

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ATLETISM