Connect with us

FOTBAL

Şcoala de Fotbal “Gică Retevoescu”, aproape de o colaborare cu CS Mioveni

 

Această “şcoală de fotbal” se doreşte a fi o altă opţiune pentru tinerii care doresc să deprindă tainele şi abecedarul sportului rege, pe lângă cluburile deja existente, gen Viitorul Zalău, FC Zalău, CS Barcău Nuşfalău, Luceafărul Bălan, Sportul Şimleu sau FC Silvania. Imediat, activitatea a fost împărţită pe centre şi sub-centre, în funcţie de numărul copiilor care şi-au dorit să urmeze “cursurile” acestui club.

 

Sâmbăta trecută, la Ileanda, s-au reunit toţi copiii şi juniorii din centrele de pregătire ale Şcolii “Gică Retevoescu”, mai exact din Hida, Surduc, Jibou, Zalău, Ileanda, dar şi din sub-centrele Gâlgău, Românaşi şi Letca. În total, la această acţiune au participat 130 de sportivi împreună cu instructorii şi antrenorii care se ocupă de pregătirea lor. Acţiunea de la finele săptămânii trecute a fost organizată cu un singur scop, anume acela de a forma echipele de copii şi juniori în funcţie de grupele de vârstă. Sigur, Gică Retevoescu, cel care a avut ideea de a crea această “şcoală” a purtat discuţii cu antrenorii şi instructorii, pentru a face un bilanţ al pregătirii efectuate până în acest moment. Cu această ocazie, au fost organizate şi meciuri între echipe ce au avut în componenţă jucători de aceeaşi vârstă. Å¢elul a fost de a le permite acestora să interacţioneze şi să se cunoască cu colegii lor din celelalte centre. Următoarea acţiune de acest gen va avea loc peste două săptămâni, la Hida. “Å¢in să mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat să organizez această reuniune şi care încearcă să mă sprijine în continuare. Sper ca această şcoală de fotbal să fie ajutată şi de alţi factori. Chiar dacă sunt iniţiatorul acestei şcoli de fotbal, această asociaţie sportivă reprezintă până la urmă judeţul Sălaj. Şi amintesc acest aspect, deoarece în media scrisă, nu numai în cea locaă, este specificat clar, negru pe alb: <o nouă şcoală de fotbal, în Salaj>. Deci Sălajul este amintit şi prin această mică asociaţie sportivă”, ne-a mărturisit Gică Retevoescu.

Gruparea sa are planuri mari pentru viitor. Astfel, la începutul lui 2011, Şcoala de Fotbal “Gică Retevoescu” intenţionează să ia parte la unele turnee de pregătire. “Nu ducem lipsă de invitaţii sau oferte, unele chiar din afara judeţului. Intenţionăm chiar să punem bazele unei colaborări cu CS Mioveni, grupare cu a cărei conducere am luat deja legătura”, ne-a mărturisit iniţiatorul acestui proiect. Cu toţii ştim că “timpul le rezolvă pe toate”. Aşa că nu ne rămâne decât să le dorim succes celor care au demarat această acţiune la nivel de judeţ.              Ciprian PETRAN

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL