Connect with us

ATLETISM

Paula Todoran, regina maratonului din România: “Încă nu-mi pot da seama de preţul biologic care l-a plătit organismul pentru un astfel de efort”


Atleta de la CSM Zalău a câştigat titlul naţional şi şi-a păstrat “coroniţa” de regină obţinută anul trecut  Cea mai bună sportivă a Sălajului în sporturile olimpice a realizat o nouă performanţă notabilă şi se pregăteşte deja pentru maratonul de la Balcaniadă


 

Chiar dacă iniţial nu voia să se înscrie în competiţie, Paula Todoran s-a aflat la startul Campionatului Naţional de maraton, desfăşurat la finalul săptămânii trecute la Bucureşti. La fel ca şi la ediţia din anul trecut, eleva lui Mirel Seişanu a trecut prima linia de sosire, devenind campioană naţională!

 

Trebuie spus că, competiţia din capitală s-a desfăşurat împreună cu Maratonul Internaţional. Atleta originară din comuna Românaşi a punctat şi la această competiţie, unde a ocupat locul 4, fiind devansată de trei sportive de culoare din Kenya! Aceasta, după ce anul trecut reuşea se se impună şi aici!

 

“Sunt foarte bucuroasă pentru că am reuşit să trec prima linia de sosire la Campionatul Naţional de maraton şi pentru faptul că mi-am apărat titlul de campioană naţională obţinut anul trecut. A fost un traseu nou şi greu, cu mari diferenţe de nivel, ceea ce nu ne-a fost foarte favorabil nouă atleţilor de performanţă pentru a înregistra un timp competitiv. Voi încerca tot posibilul să mă refac într-un timp foarte scurt şi să pot fi aptă de maratonul balcanic, un lucru greu dar nu imposibil. Dar pentru că încă nu-mi pot da seama de preţul biologic care l-a plătit organismul pentru un astfel de efort nu pot să spun în mod sigur că voi participa”, ne-a declarat Paula Todoran, după noua medalie de aur.      

 

În competiţia de la Bucureşti, judeţul Sălaj a mai fost reprezentat de o atletă. Daniela Cârlan a alergat pentru CSM Zalău, dar atleta pergătită de Lorena Boberschi a fost nevoită să abandoneze la km 17, după ce a simţit câteva dureri musculare.

 

Înaintea aceste competiţii, Daniela Cîrlan a mai participat la două curse de maraton, reuşind să obţină rezultate foarte bune. Mai întâi în maratonul de la Bratislava a ocupat locul secund, după care în cursa de maraton de la Kracovia, atleta pregătită de Lorena Boberschi s-a clasat pe locul trei.

 

Am putea spune că, cursa de duminică a fost ultima din acest an pentru sportiva de la CSM Zalău. Monel Sabou – noul profesor de la catedra de atletism de la CSS Zalău  – şi-a dus elevul, Ioan Mânărean, către medalia de aur, în cursa masculină. Astfel, Mânărean şi-a păstrat titlul naţional cucerit anul trecut! Pentru atleţii din toată lumea, această perioadă este foarte încărcată, cu multe competiţi într-un timp foarte scurt.

 

Sursa foto: nea Dan – octombrie 2015

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM