Connect with us

ATLETISM

Pe ultima sută de metri, Paula Todoran s-a înscris la Campionatele Naţionale de maraton!


Iniţial, atleta de la CSM Zalău nu voia să participe la competiţie, dar voia să fie la startul semimaratonului ce se desfăşoară la Bucureşti în paralel cu maratonul


  

Sportivi de performanţă din opt ţări şi sute de iubitori ai mişcării din toată România s-au aliniat la startul uneia dintre cele mai populare curse de alergare din România. Competiţia s-a desfăşurat pe străzile din centrul Oradei. Peste 800 de sportivi, de toate vârstele, s-au aliniat la startul celei de-a cincea ediţii a “Zilei Alergării”. Nu s-au speriat de vremea mohorâtă şi au transformat centrul oraşului într-un uriaş circuit sportiv. În funcţie de cât de pregătiţi au fost, sportivii s-au înscris în una dintre probele competiţiei: semimaraton individual şi ştafetă, 10 kilometri şi jumătate sau 5 kilometri. Copiii au avut şi ei o probă specială, pe distanţa de un kilometru.

 
Judeţul Sălaj a fost reprezentat de doi atleţi, Paula Todoran (CSM Zalău) şi Luca Gruia (Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” Zalău).  După participarea la Campionatul Mondial de atletism, Paula Todoran a concurat la Oradea în cursa de 10.000 m, reuşind să treacă prima linia de sosire, după care a continuat cursa în proba de semimaraton, probă la care s-a clasat pe locul secund. Celălalt atlet sălăjean, Luca Gruia, a alergat doar în cadrul semimaratonului, cursă pe care a termimat-o pe poziţia a treia, cu timpul de o oră, 14 minute şi 15 secunde, timp care reprezintă pentru zălăuan record personal. Şi copiii au avut cursa lor, concurând pe o distanţă de un kilometru.
 
Pentru Paula Todoran urma să concureze duminică la semimaratonul din capitală, ce se organizează împreună cu Campionatul Naţional de maraton şi cu maratonul internaţional. Am putea spune că în ediţia de anult trecut a Maratonului, atleta pregătită de Mirel Seişanu s-a clasat pe prima treaptă a podiumului.
 
“Deoarece este o lună încărcată, cu multe competiţii într-un interval foarte apropiat de timp, îmi este greu să aleg unde să alerg în această perioadă, iar să le alergi pe toate nu se poate…aşa că am stabilit că vom alerga la Bucureşti, la Semimaraton, şi Maratonul de la Balcaniada din Podgorica. Bineînţeles că mi-aş fi dorit foarte mult să alerg la maratonul din capitală şi în acest an, deoarece este un concurs foarte bine organizat, un concurs  de amploare în care sunt invitaţi şi sportivi de elită, în special sportivi din Kenia şi Etiopia”, ne-a declarat atleta de la CSM Zalău.
 
Pe ultima sută de metri, mai exact sâmbătă seara, atleta din Sălaj s-a înscris la startul maratonului.

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM