Connect with us

ALTE SPORTURI

Jocurile copilăriei, readuse pe Platoul de Marmură din Zalău

 Festivalul “Bucurie în mişcare” poposeşte la final de săptămână şi la poalele Meseşului


 

În zilele noastre, copiii sunt atraşi din ce în ce mai puţin de sport şi mişcare, astfel pornind de la conceptul de a face mişcare, iniţiatorii proiectului “Bucuria în mişcare” s-au gândit să aducă jocurile copilăriei, de mult uitate, precum: Å¢ară, ţară vrem ostaşi!, Raţele şi vânătorii, Sticluţa cu otravă,  Mâţele încurcate, 1, 2, 3 la perete stai, elasticul, Baba oarba, Å¢ările, Lapte gros, Cal şi călăreţ, din nou la “modă”. După ce caravana “Bucuria în mişcare” a poposit în mai multe locaţii, a ajuns şi rândul Zalăului, aşadar sâmbătă, platoul de marmură din faţa Prefecturii se va transforma într-un spaţiu de joacă pentru copii şi nu numai.  

 

Platoul va fi împărţit în mai multe zone, astfel copiii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 10 ani vor da startul evenimentului, începând cu ora 10.00, cu desene pe asfalt. Timp de 6 ore se va desfăşura maratonul jocurilor româneşti, destinat copiilor de aceeaşi vârstă. Cei care vor dovedi ca sunt cei mai buni în aceste jocuri vor fi premiaţi de către organizatori.

 

Într-o altă zonă se vor desfăşura “Concursuri sportive”, deschisă copiilor cu vârsta cuprinsă între 11 şi 18 ani. Vor avea loc meciuri de badminton, fotbal, baschet, fun tenis, tenis cu piciorul şi multe altele. Cupa “Liceelor” la streetball se va desfăşura începând cu ora 14, iar sponsorii Ianus şi 2B Sports vor oferi câştigătorilor tricouri, articole sportive şi multe alte premii. În paralel, pe parcursul evenimentelor se vor desfăşura şi demonstraţii de dans sportiv, karate, box, lupte, judo sau culturism.

 

Acest eveniment este realizat de Asociaţia 11Even Cluj-Napoca în parteneriat cu Kaufland România şi este susţinut de Primăria Municipiului Zalău, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, Consiliul Elevilor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ALTE SPORTURI