Connect with us

ALTE SPORTURI

Doi foşti internaţionali au sărbătorit “Zilele Baschetului” la Zalău. GALERIE FOTO

Clubul Baschet 2B Sport Zalău a invitat la cea de-a treia ediţie a competiţiei două surprize: Laurenţiu Lăpuşte şi George Trif

 
 
După trei decenii de pauză, baschetul a revenit la poalele Meseşului acum câţiva ani. La insistenţele lui Banto Roland, sportul de sub coş a readus zâmbete pe chipurile copiilor, dar şi a celor “mari”. Aşa s-a întâmplat şi la finalul săptămânii trecute, atunci când s-a desfăşurat a III-a ediţie a “zilelor baschetului zălăuan”. Această ediţie a fost una specială, astfel Clubul organizator Baschet 2B Sport Zalău a invitat doi foşti mari jucători de baschet ai româniei, este vorba de George Trif şi Flavius Lăpuşte.
 
 
Cei doi au un C.V. bogat, despre Flavius Lăpuşte am putea spune că a activat la mai multe echipe în campionatul intern precum Poli Carbochim Cluj, “U” Mobitelco Cluj, West Petrom Arad, BC Timişoara, Energia Târgu Jiu, BC Mureş şi CSU Atlasib dar şi la echipe din străinătate, la Ashkelon (Israel), Furstenfeld (Austria) şi Chemnitz (Germania).
 
Un C.V. impresionant are şi George Trif, acesta fiind de origine zălăuan este chiar selecţionerul naţionalei U18, în trecut activând şi el la multe formaţii din România. Cei doi împreună cu Călin Nicoară – antrenorul lotului naţional U15, au “predat” câteva lecţii de baschet şi le-au arătat tainele sportului de sub panou, copiilor înscrişi la clubul organizator. Competiţia a fost un succes pe toate planurile, atât copiii cât şi părinţii au intrat pe teren, iar la final bucuria s-a citit pe chipurile fiecăruia.
 
“Ne bucurăm că şi această ediţie a fost foarte reuşită şi atât copiii, cât şi părinţii s-au simţit extraordinar, ne-au transmis o energie de nedescris. Suntem foarte fericiţi că şi în acest an, competiţia a fost un succes şi-a atins scopul, asta contează cel mai mult”, ne-a declarat organizatorul Banto Roland.
 
Acesta are deja un alt proiect, care în cel mai scurt timp va fi pus în aplicare. Este vorba despre o competiţie de desen, cu tema baschet. Echipele de juniori de la BC 2B Sports Zalău participă de câţiva ani la diferite turnee şi competiţii regionale.

334 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI