Connect with us

HANDBAL

După ce a cucerit medalia de bronz în Ungaria, Teodora Bloj vrea rezultate şi cu HC Zalău!


Pentru sezonul viitor, gruparea de la poalele Meseşului va beneficia  de o handbalistă cu experienţă , care a evoluat ani buni în puternicele campionate din Germania şi Ungaria


În această vară, HC Zalău s-a despărţit de cinci jucătoare. Florina Ciobanu a plecat în Spania, încă din timpul sezonului trecut, iar Roxana Varga s-a retras din activitate, din cauza unor probleme de sănătate. Aflată la final de contract, căpitanul Georgiana Ciuciulete a dorit să meargă mai aproape de casă şi recent a semnat cu contract cu Corona Braşov. Cum împrumutul de la Baia Mare s-a încheiat la finalul campionatului trecut, Andrada Maior-Paşca a revenit acasă şi va continua cu vicecampioana României. Pe lângă acestea, Crina Pintea îşi pregăteşte deja bagajele, deşi contractul ei cu Zalăul are scadenţa doar în luna noiembrie.

 

În schimb, gruparea de la poalele Meseşului a avut o campanie destul de săracă. Mai întâi, Zalăul  a adus-o pe puştoaica Anca Onicaş de la Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea, dar şi pe Larisa Tamaş, de la “U” Neptun Constanţa. Cel mai important transfer pare a fi venirea interului Teodora Adriana Bloj (n. 31 Ianuarie 1986), deşi handbalista a evoluat în acest an la “lanterna roşie” din Liga Naţională.

 

Chiar dacă a jucat în retur la Mureşul Târgu Mureş, aceasta are  experienţa puternicelor campionate din Germania şi Ungaria, acolo unde a evoluat pe postul de inter, der şi pe cel de centru! Originară din Târgu Mureş, Bloj a început handbalul, la vârstă de 7 ani, la LPS Târgu Mureş, unde a evoluat mai bine de un deceniu! Prestaţiile de pe semicerc au fost remarcate şi de selecţionerii loturilor naţionale de junioare, acolo unde jucătoarea a fost convocată de mai multe ori. 

 
 

Medaliată cu bronz în campionatul din Ungaria 


Noua achiziţie a Zalăului a evoluat numai puţin de şapte ani pe prima scenă a handbalului din ţara vecină, dar şi în prima ligă din Germania 

La doar 18 ani, mureşeanca a gustat mirajul străinătăţii. Astfel, în anul 2005, Teodora Bloj a ajuns la HNKC Hodmezovasarhely, în prima ligă din Ungaria şi a evoluat acolo timp de trei sezoane. Cele mai bune momente le-a trăit însă la KC Siófok, tot în prima scenă, acolo unde  a cucerit şi medalia de bronz  în Ungaria!

În plus, românca noastră a fost una dintre cele mai bună marcatoare ale formaţiei, fiind clasată în Top 10 din ţara vecină.  Evoluţiile în tricoul celor de la KC Siófok, i-a adus un transfer în prima ligă din Germania, la Tuss Metzingen.

Din păcate, handbalista s-a accidentat destul de grav la spate şi a devenit indisponibilă timp de un an. A revenit pe semicerc, dar în liga secundă din Germania, acolo unde a jucat pentru HSG Pforzheim. După aproape un deceniu, ea a revenit în România, acasă, iar în returul campionatului trecut a evoluat pentru Mureşul Târgu Mureş. 

La 29 de ani, Teodora Bloj a ajuns la HC Zalău, semnând un contract pe doi ani cu gruparea de la poalele Meseşului.

 

Sursa foto: Mircea Ilieş

390 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL