Connect with us

ATLETISM

Razvan Pop, dublu vicecampion!

 

Elevul lui Teodor Bidian a obtinut o noua performanta notabila, in cadrul Campionatelor Nationale de sala, destinate juniorilor I, care au avut loc la finele saptamanii trecute, la Bucuresti. Astfel, in prima zi de concurs, Razvan Pop (foto) a alergat in proba de 1.500m plat, unde s-a clasat pe pozitia a doua, in urma unui atlet din Targoviste, devenind astfel vicecampion national. Cu aceasta ocazie, sportivul nostru si-a imbunatatit si recordul personal in sala cu mai bine de doua secunde si jumatate (3:56,19)! Cursa a fost deosebit de frumoasa, fapt marturisit chiar si de antrenorul federal Zsolt Gyöngyössy. In cea de-a doua zi de concurs, atletul de la LPS “Avram Iancu” a luat startul si in proba de 3.000m plat, acolo unde a sosit tot pe locul II, devansat de acelasi atlet din Targoviste. Sportivul pregatit de Teodor Bidian a facut o cursa tactica, insa a fost devansat pe ultima suta de metri. Timpul zalauanului a fost unul foarte bun, mai exact 8:36,34.

“Speram ca Razvan sa castige la 3000m. Cu toate acestea, evolutia lui i-a atras o noua convocare la lotul national, care se va intruni la Baile Felix. Apoi, vom pregati cursa de 3.000m obstacole cu antrenamente specifice, deoarece conteaza pentru selectia in vederea Campionatelor Mondiale din vara, care vor avea loc in Canada. Abordam aceasta proba pentru a-i permite lui Razvan obtinerea unui rezultat care sa-i permita prezenta la mondiale. Speram ca Salajul sa aiba, dupa 14 ani, un alt sportiv la Campionatele Mondiale de juniori”, ne-a declarat antrenorul sau, Teodor Bidian.

Cristian Somoi, un alt participant de la LPS “Avram Iancu”, a luat startul in proba de 400m, o cursa complementara, pentru tonus, in care sportivul antrenat de Teodor Bidian nu a avut un obiectiv anume. In cea de-a doua zi, Somoi a alergat in proba de 800m plat, sosind al XI-lea, cu timpul de 2:00,84, record personal in sala, in conditiile in care evolueaza in primul an la juniori I. Adevarul este ca zalauanul putea termina pe oricare dintre pozitiile VI-XI, deoarece departajarea atletilor ce au trecut linia de sosire pe aceste locuri s-a facut la cateva sutimi. Anul viitor, Cristian Somoi are ca obiectiv clasarea pe podium in proba de 800m.

Ioana Dan, pe locul VI la 3.000m

CSS Zalau a deplasat in capitala tot doi atleti, pregatiti de profesorul Radu Rus, este vorba de Ioana Dan si Dan Mirsidan. Cei doi s-au clasat in limitele valorii lor in sala. In ceea ce priveste timpii realizati de cei doi atleti, antrenorul lor s-a declarat multumit, insa clasarile nu au fost dintre cele mai bune. Astfel, Ioana Dan a sosit a VI-a in proba de 3.000m si a IX-a in cea de 1.500m, in timp ce Dan Mirsidan a terminat concursul doar pe locul XIII la 1.500m si pe XII la 3.000m. “Inainte de startul competitiei, mi-am propus ca Ioana Dan sa ajunga in primii sase, lucru care s-a si intamplat. La Mirsidan lucrurile au fost mult mai dificile, deoarece la generatia ‘91 concurenta e foarte mare. Totusi, sportivii mei au facut curse foarte bune, tinand cont ca in sala altele sunt conditiile fata de intrecerile din aer liber”, ne-a marturisit antrenorul Radu Rus. Pentru cei doi alergatori de la CSS Zalau, urmatoarele competitii vor avea loc abia in luna mai, cand vor participa la trei concursuri consecutive.                            Ciprian PETRAN

162 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM