Connect with us

FOTBAL

Marius Baciu: “Mă pasionează jocurile dificile. Nu m-ar deranja să antrenez la Şimleu Silvaniei”

Devenit liber de contract, după ce a demisionat de la Unirea Alba Iulia, fostul jucător al Stelei ar fi tentat de o aventură sub Măgură, chiar dacă FC Silvania este pe ultimul loc în Seria Vest.

 

Pe lista cu antrenorii, pe care şimleuanii i-au avut în vizor, se pare că au mai rămas doar două nume: Marius Baciu şi Dacian Nastai. Ambii sunt tineri şi dornici de performanţă.

După ce a avut rezultate importante ca fotbalist, Marius Baciu îşi doreşte acelaşi lucru şi pe banca tehnică. A început acest drum de jos, fiind antrenor în Liga a III-a, la Voinţa Sibiu, cu care a reuşit promovarea în liga secundă, în această vară. A urmat pentru el o nouă promovare: Unirea Alba Iulia – echipă ce tocmai retrogradase din prima ligă, dar colaborarea a durat doar până la finele săptămânii trecute, când Baciu şi-a dat demisia.

„E jale mare la Alba Iulia şi îmi pare foarte rău de acel grup format acolo. Eram la numai trei puncte de locurile de promovare, deşi aveam un lot foarte tânăr, cu patru titulari sub 20 de ani. Din păcate, de patru luni nu s-a primit niciun ban acolo”, ne-a mărtusitis Baciu.

Cum demisia sa a coincis cu plecarea lui Anca de la Şimleu Silvaniei, tehnicianul originar din Mediaş a intrat imediat şi în vizorul Silvaniei, astfel că preşedintele Ioan Gurzău a purtat câteva discuţii preliminare cu acesta. „Am discutat telefonic, dar nimic concret. Pe mine mă pasionează jocurile dificile, iar faptul că FC Silvania e în coada clasamentului chiar m-ar ambiţiona să fac treabă. Deocamdată, n-am reuşit să ajung să lucrez la o echipă cu bani, astfel că nu m-ar deranja să antrenez tocmai la Şimleu Silvaniei”, a adăugat fostul antrenor al Unirii Alba Iulia.

Din momentul în care FC Silvania s-a arătat interesată de serviciile sale, Baciu a încercat să afle amănunte despre gruparea de sub Măgură şi crede că situaţia actuală poate fi remediată fără probleme. „Din ce am aflat eu, inclusiv de la Zăgrean, cu care am lucrat o perioadă, pot spune că FC Silvania nu e o echipă de ultimul loc. Acolo sunt multe individualităţi, dar lipseşte ceva. Cred că e vorba despre mentalitate şi atitudine. Trebuie, însă, multă muncă, iar dacă găseşti comunicare cu jucătorii şi conducerea, n-ai cum să nu reuşeşti”, a conchis Marius Baciu, care recent a fost contactat şi de o echipă din Seria Est.

 

A luat lecţii de la antrenorul lui Olympique Lyon!

La 35 de ani, pe care i-a împlinit chiar în 1 mai, Marius Baciu este unul dintre cei mai tineri tehnicieni din serie. Ca fotbalist, el s-a consacrat la Steaua Bucureşti, grupare pentru care a evoluat din 1996 până în 2002. Au urmat doi ani în Liga I din Franţa, la OSC Lille, unde a lucrat sub comanda reputatului Claude Puel, care acum se află pe banca tehnică a campioanei Lyon! A urmat  un popas de un sezon în Germania, la formaţia de ligă secundă – Oberhausen, şi aproape un sezon la Panseraikos, în Grecia. După revenirea în ţară, a evoluat puţin şi la Oţelul Galaţi, dar şi-a încheiat cariera de jucător acasă, la Mediaş, unde timp de un retur a pus umărul la revenirea echipei în prima ligă. De ceva timp, şi-a deschis şi o şcoală de fotbal, care-i poartă numele, şi unde se ocupă de destinele a peste 200 de copii, dintre care măcar câţiva speră că-i calce pe urme.

loading...
Loading...
4 Comments

4 Comments

 1. puel

  27 October 2010 at 18:05

  ce cv face sportu ca te angajeaza si roma.

 2. sandu

  28 October 2010 at 8:53

  🙂 ai dreptate, asta e antrenor de Liga I, n-are ce cauta la simleu!

 3. catalin

  20 December 2010 at 13:14

  sunt autorul fotografiei si v-as ruga sa specificati sursa… pentru ca e o poza furata

 4. lucian

  14 January 2011 at 16:16

  caut jucatori de fotbal liberi de contract ptr divizia a-2-a in Austria .lucibadea76@yahoo.de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL