Connect with us

FOTBAL

Dacian Nastai, Marius Baciu şi Cosmin Bodea, pe lista favoriţilor la FC Silvania

Un fost dinamovist sau un fost stelist au şanse mari să ocupe banca tehnică a grupării de la poalele Măgurii, dar surpriza poate apărea de la Dacian Nastai, care se pare că este dorit înapoi de o parte dintre finanţatori!

 

Imediat după demiterea lui Adrian Anca, privirile celor de la FC Silvania s-au îndreptat rapid spre antrenorii aflaţi fără contract, dar şi spre foşti tehnicieni sub Măgură, care ar avea avantajul că cunosc deja echipa. În prima categorie intră Cristian Dulca, aflat sub contract cu "U" Cluj, dar care nu profesează, Marius Baciu, care tocmai şi-a dat demisia de la Unirea Alba Iulia, după ce în vară reuşise să promoveze cu Voinţa Sibiu în Liga a II-a, sau Cosmin Bodea, antrenorul care a pus umărul la promovarea celor de la FCM Târgu Mureş pe prima scenă. Dulca reprezintă o variantă mai puţin probabilă, deoarece este un antrenor scump, având în vedere că "şepcile roşii" îi plătesc un contract gras, chiar dacă a fost trecut pe linie moartă la Cluj-Napoca. Rămân aşadar în grafic, Bodea şi Baciu, personaje care au evoluat ca fotbalişti pentru Dinamo, respectiv Steaua!

 

 Din a doua categorie, cele mai mari şanse pare să le aibă Dacian Nastai, care nu numai că a crescut o mare parte dintre actualii componenţi ai echipei, dar se şi mulează pe strategia clubului, aceea de a creşte jucători tineri, care să fie apoi promovaţi la echipe puternice. Problema cea mare ar fi aceea că Nastai se află sub contract cu Luceafărul Oradea – liderul Seriei a V-a din Liga a III-a. Aceeaşi problemă o întâmpină şi Marius Paşca, aflat sub contract cu FC Zalău, unde îşi doreşte promovarea în Liga a II-a, iar o despărţire este puţin probabilă, având în vedere că Paşca a revenit la Zalău pentru îndeplinirea acestui vis şi nu poate pleca din nou la jumătatea drumului.

 

Mircea Bolba este liber de contract, după ce a plecat de la Unirea Dej chiar înaintea acestui sezon, astfel că actualmente îşi omoară timpul pe banca tehnică a formaţiei Talna Oraşul Nou, care activează în Liga a IV-a din judeţul Satu Mare. Metodele sale de antrenament şi disciplina de fier nu prea sunt, însă, pe placul jucătorilor, acesta fiind şi motivul despărţirii, pe vremea când FC Silvania evolua în Liga a III-a. Concluzionând, favoriţi par a fi Marius Baciu, Cosmin Bodea şi Dacian Nastai, aşa că nu ne rămâne decât să aşteptăm care dintre ei va încerca salvarea de la retrogradare a Silvaniei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL