Connect with us

FOTBAL

Gabriel Vaşvari: “Mi s-a îndeplinit un vis pe care îl aveam de când am ajuns în Liga 1”


La vârsta de 29 de ani, fotbalistul zălăuan va evolua în cupele europene cu FC Botoşani


 

Sezonul 2014 – 2015 rămâne unul de referinţă pentru FC Botoşani, dar şi pentru Gabriel Vaşvari (n. 19 Noiembrie 1985), care va juca cu echipa moldoveană în cupele europene. Astfel, după Vasile Jula, Liviu Antal, Vlad Morar şi Bogdan Unguruşan, un alt sălăjean va bifa partide în competiţiile europene, echipa lui Vaşvari calificându-se în primul tur al Europa League.

Practic a fost o conjunctură favorabilă pentru moldoveni, care deşi au încheiat sezonul pe locul 8 au obţinut un bilet pentru Europa. Moldovenii au profitat de faptul că CFR Cluj, Petrolul şi Dinamo nu au primit licenţa UEFA, din cauza insolvenţei, iar CSU Craiova nu a putut evolua în Europa deoarece nu este afiliată ca membru al FRF de cel puţin trei ani.

 

“Noi la început de sezon am avut obiectiv salvarea de la retrogradare, dar odată ce au trecut etapele am văzut că se poate mai mult. Ne-am calificat în cupele europene şi printr-o conjunctură cu insolvenţa şi am tras să prindem un loc de cupă europeană în a doua parte a returului. Nu ne bucurăm de răul altuia, dar ne bucurăm pentru noi”, ne-a declarat Gabriel Vaşvari, care după doi ani de la promovare şi-a mai trecut în cv o performanţă.

 

“Mi s-a îndeplinit un vis pe care îl aveam de când am ajuns în Liga 1. Întotdeauna trebuie să îţi propui mai mult şi să încerci să reuşeşti ceea ce ţi-ai propus. Sper ca în Europa League să avem evoluţii cât mai bune şi să obţinem rezultate notabile”, a mai spus zălăuanul.

 


“Nu ne vom face de râs în Europa”


 

Calificarea în premieră în cupele europene reprezintă o mare satisfacţie pentru FC Botoşani, astfel că deja au început pregătirile pentru debutul care se apropie cu paşi rapizi. Moldovenii vor intra în competiţie încă din primul tur (2 şi 9 iulie) şi vor fi capi de serie la tragerea la sorţi. Echipa lui Leo Grozavu nu ar trebui să aibă probleme în acest tur preliminar în care va întâlni echipe extrem de slab cotate, din ţări ca Andorra, Malta sau San Marino. Totuşi, Gabriel Vaşvari este cu picioarele pe pământ şi vrea concentrare maximă indiferent de adversar.

“Pentru noi este un mic dezavantaj fiindcă majoritatea jucătorilor nu au mai evoluat în cupele europene. Din câte am înţeles se vor mai face transferuri, lotul se va întâri şi cu siguranţă nu ne vom face de râs. Suntem ambiţioşi, însă indiferent peste ce adversar vom da trebuie să fim atenţi şi să ne concentrăm.Nu există meciuri uşoare în Europa League. Nu ne gândim la grupe sau la alte faze superioare. Trebuie să luăm fiecare adversar în parte”, a spus Gabriel Vaşvari.

 


Al doilea marcator la FC Botoşani, cu 7 goluri


Vaşvari a fost un jucător de bază, în sezonul 2014 – 2015, şi a jucat în 33 de meciuri, absentând într-o singură partidă în care a fost suspendat

 

Încă din sezonul trecut, Gabriel Vaşvari a intrat în atenţia unor echipe importante din Liga 1 şi se zvonea chiar despre un transfer în străinătate a jucătorului care a mai evoluat la Armătura Zalău şi FC Zalău. Deocamdată, zălăuanul a rămas la FC Botoşani cu care mai are contract încă un sezon şi speră în campionatul următor la rezultate şi mai bune. “Pot spune că este un sezon reuşit, în care am evoluat în 33 de meciuri şi am marcat 7 goluri. Å¢inând cont că suntem pentru al doilea sezon în Liga 1, locul 8 este o reuşită. În sezonul următor ne propunem şi mai mult. Sper să prindem play-off-ul unde vom avea parte doar de meciuri cu echipe bune. Deja echipa din Botoşani este respectată la nivel de Liga 1, fiindcă am avut rezultate bune”, a spus Gabriel Vaşvari, care este al doilea marcator la echipă cu 7 goluri, după Attila Hadnagy, care a marcat 9 goluri.

 

În încheiere, să spunem că deja Gabriel Vaşvari a început pregătirile pentru nou sezon, având doar 8 zile de vacanţă. “De duminică sunt la Botoşani fiindcă trebuie să ne pregătim pentru debutul în cupele europene. Vacanţa a fost scurtă, dar performanţa cere sacrificii. Voi avea destulă vacanţă după ce mă voi lăsa de fotbal”, a mai spus jucătorul zălăuan.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL