Caută articole

Filtrează articole
HANDBAL

LIGA NATIONALA

11.06.2015 - 14:14

Elena Tadici se retrage din handbalul juvenil!

Elena Tadici se retrage din handbalul juvenil!

 La 60 de ani, dintre care aproape 5 decenii dedicate handbalului, renumita antrenoarea de la CSS Zalău se va pensiona în această vară

 

 

Transmisiuni live. Pariuri Live. Pariuri pe mobil. Deschide un cont si joaca online. Vezi aici Top 5 case de pariuri online legale si recomandate de PariuriX.com.

Şi în sport, orice început are un sfârşit. Însă, contează ca acel sfârşit să fie plin de realizări şi succese de-a lungul anilor de carieră. Aşa este şi în cazul renumitei antrenoare de la CSS Zalău - Elena Tadici, o fostă handbalistă de performanţă.

 

 

Originară din Bacău, Elena a făcut primii paşi în handbal la vârsta de 13 ani, la CSS Bacău. La terminarea junioratului, a evoluat un sezon la Textila Buhuşi (Divizia A), după care s-a transferat la Ştiinţa Bacău, cu care un sezon mai tarziu, în 1976, avea sa promoveze pe prima scenă. La doar un an distanţă, Elena Văcaru a devenit campioană naţională cu Ştiinţa, iar gruparea moldavă a deţinut ani buni supremaţia în Romania. După patru titluri de campioană si o Cupă a României la Bacău, Elena s-a transferat la Zalău, unde a mai evoluat cinci ani. Altfel spus, a devenit ardeleancă, dupa ce s-a căsătorit cu Gheorghe Tadici şi s-a stabilit in oraşul de la poalele Meseşului.

 

“Pe linie de sport sunt cu Zalăul 100%, dar sunt cu sufletul la Bacău, unde am sora, cumnata şi nepoţi. În fiecare an merg acolo de câteva ori. Ţin cu Zalăul de 30 de ani, de când m-am stabilit aici. Când mergi undeva, nu te mai uiţi în urmă, încerci să-ţi faci treaba cât mai bine şi să te adaptezi la noile condiţii de viaţă“, spune Elena Tadici, în urmă cu 5 ani, după un meci jucat de HC Zalău, tocmai cu fosta sa echipă -Ştiinţa Bacău.

 

 

După o carieră de succes, Elena Tadici (n. 14.01.1955) a continuat-o pe linie de sport şi a devenit antrenoare şi profesoară la catedra de handbal de la CSS Zalău. Şi aici rezultatele bune nu au întârziat să apară, astfel că, sub comanda sa, junioarele I de la CSS Zalău au devenit campioane naţionale în 2002.

 

 

Prin mâinile antrenoarei au trecut cele mai bune produse ale handbalului sălăjean şi nu numai, multe dintre jucătoare ajungând între timp în Liga Naţională, ba chiar la echipa naţională. Cele mai renumite ar fi Ramona Farcău, Talida Tolnai, Alina Czeczi, Adriana Holhoş, Daniela Crap, Raluca Ivan, Elena Viscreanu sauTereza Tamaş - Pâslaru, dintre acestea câteva evoluând încă la un nivel înalt.

 

Toate acestea sunt realizări depline pentru o fostă handbalistă de performanţă, dar şi pentru o fostă antrenoare, care în această vară se va retrage din handbalul juvenil, după 35 de ani, timp în care a pregătit grupele de handbal-junioare de la CSS Zalău.

 

 

 

La 60 de ani, dintre care aproape 5 decenii dedicate handbalului, renumita antrenoarea de la CSS Zalău se va pensiona, dar nu va renunţat în totalitate la handbal, cel mai probabil urmând a continua ca şi antrenor secund la HC Zalău.

Poti prinde 2 bilete consecutive la cota 3? Fiecare participant câstiga garantat pâna la 10 premii. Adauga acum un bilet GRATUIT si câstiga!


Vizualizari: 905

Printeaza Trimite pe messenger
Comentarii
Sportul Sălăjean îşi rezervă dreptul de a modera comentariile
Nume:*
Email:
Comentariu:*
Introduceti textul din imagine:*captcha image


 


Cele mai spectaculoase goluri doar in video de mai sus. 

Vremea (Meteo)

Newsletter