Connect with us

ATLETISM

Campionul naţional, descoperit de Teodor Bidian

În cadrul Maratonului Internaţional de la Bucureşti, s-au derulat şi “naţionalele”. Sălajul a avut câţiva reprezentanţi, direcţi sau indirecţi, care au obţinut rezultate notabile. Toate privirile au fost aţintite asupra lui Monel Sabou, sportiv care reprezintă în clipa de faţă clubul Steaua Bucureşti. Anul trecut, atletul sălăjean obţinuse locul II, însă acum el a abandonat din pricina unor probleme musculare cauzate de frig, dar şi de o încălzire superficială, după cum ne-a mărturisit chiar sportivul. În paranteză fie spus, competiţia din capitală a fost condimentată cu multe abandonuri, şi din cauza perioadei mari de timp dintre încălzire şi start.

Astfel, scăpat de un adversar redutabil, Mircea Secară – sosit din Spania tocmai pentru această întrecere, şi-a adjudecat titlul de campion naţional. Puţini ştiu că acest sportiv are legături cu judeţul nostru, chiar dacă el este originar din zona Clujului. A fost descoperit şi pregătit de profesorul Teodor Bidian (foto). “Cum să nu-mi amintesc de acest băiat, deoarece eu l-am îndrumat spre marea performanţă. Când a alergat în prima lui competiţie de semimaraton îi eram antrenor. Am înţeles că acum trăieşte în străinătate. Chiar mă bucur pentru el”, a declarat cu entuziasm antrenorul care-şi desfăşoară activitatea la LPS “Avram Iancu.

Fără Paula Todoran, care a participat în aceeaşi perioadă la Campionatul Mondial din China, CSM Zalău a reuşit totuşi să aibă rezultate, după o manevră inteligentă. Astfel, Alina Niţuleasa – sportivă transferată recent la CSM Zalău, s-a clasat a doua în proba de senioare, iar Nicoleta Petrescu, atletă care reprezintă două cluburi, CSM Zalău şi CSM Bucureşti, a trecut linia de sosire a III-a. Dar cum ea încă este încadrată în categoria tineret, a obţinut titlul de campioană.                         Ciprian PETRAN

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in ATLETISM