Caută articole

Filtrează articole
HANDBAL

DIVERSE

31.03.2015 - 17:19

Buturuga mică răstoarnă carul mare: o mică şcoală de la capătul Sălajului a câştigat faza judeţeană la ONSS

Buturuga mică răstoarnă carul mare: o mică şcoală de la capătul Sălajului a câştigat faza judeţeană la ONSS

O “mână” de fete de la Şcoala Şimişna, pregătite de către profesorul Emil Pocol, au cucerit supremaţia pe semierc în Sălaj la ONSS - ciclul gimnazial!

 

Surpriză mare la faza judeţeană de handbal feminin - ciclu gimnazial, din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar! Într-o competiţie în care au fost angrenate şi handbaliste de la CSS Zalău, Şcoala Gimnazială Şimişna a reuşit să câştige, calificându-se la faza zonală, mediu urban + mediu rural! Aceasta, deoarece organizatorii au pus în aceeaşi… oală şcolile din oraşe, cu cele de la sate!

 

“De doi ani s-a schimbat regulamentul, iar o greşeală mai mare nu există. Cum să ne batem noi cu şcoli din oraşele Sălajului, acolo unde există mai multe clase la fiecare generaţie, având în vedere că noi avem o mână de fete pentru toate clasele V – VIII, iar şi acum am avut în lot aproape toate elevele din şcoală!?”, s-a întrebat retoric profesorul Emil Pocol, cel care pregăteşte fetele de la Şimişna de patru ani, de când a revenit acasă de la Şcoala din Gâlgău pe Someş. “Putem să ne lăudăm, deoarece echipa de handbal a şcolii a câştigat nu mai puţin de 38 de partide în această perioadă, fără să le calculăm pe cele de la Zalău”, a mai spus Emil Pocol.

 

Recent, la Zalău a avut loc faza judeţeană de handbal feminin la ciclu gimnazial. La start s-au aflat cele mai bune echipe din Sălaj, din Zalău, Crasna, Dragu, Cehu Silvaniei, Agrij, Bocşa, Halmăşd sau Şimişna, împărţite în două grupe. Câştigătoare au fost şcolile din Şimişna şi Halmăşd, dar trebuie spus că <finala mare> a fost în grupe, în jocul cu gazdele de la Şcoala “Corneliu Coposu”, cele care au avut în lot patru jucătoare de la CSS Zalău! Până la urmă, Şcoala Şimişna a devenit merituoasă câştigătoare a fazei judeţene, calificându-se la faza zonală de la Satu Mare.

“Trebuie spus că suntem susţinuţi moral şi material de către primarul Călin Prodan şi directorul şcolii Ioan Pop, iar pe această cale chiar vreau să le mulţumesc! În ce priveşte faza zonală, noi mergem cu speranţa de a câştiga măcar un meci, deoarece vom avea adversare din oraşe mari. Dar, tot aşa am spus şi înaintea plecării la Zalău şi am câştigat competiţia”, spunea profesorul Pocol, înaintea plecării spre Satu Mare.

Trebuie spus că aceasta ar fi cea mai mare performanţă pentru mica istorie a comunei, o comună ce a propulsat şi o handbalistă pe prima scenă. Este vorba despre Alexandra Ciunt, cea care a fost promovată spre marea performanţă de campioana HCM Baia Mare, dar care acum evoluează tocmai la HC Zalău!

 

Lotul echipei de la Şimişna:

Denisa Purcar - Andreea Pocol, Narcisa Dolha, Alexandra Bande, Sara Hăşmăşan, Georgiana Măgurean, Larisa Măgurean, Andreea Mârză, Andreea Gomboş, Raluca Dolha şi Maria Pop. Antrenor: prof. Emil Pocol

 

Rezultate:

Meciurile din grupă:

Şcoala Şimişna - Şcoala Bocşa 7 - 1

Şcoala Şimişna - Şcoala Agrij 14 - 1

Şcoala Şimişna - Şcoala “Corneliu Coposu” Zalău 8 - 8!

 

Finala: 

Şcoala Şimişna - Şcoala Halmăşd 8 – 4


Vizualizari: 1248

Printeaza Trimite pe messenger
Comentarii
Sportul Sălăjean îşi rezervă dreptul de a modera comentariile
Nume:*
Email:
Comentariu:*
Introduceti textul din imagine:*captcha image


 


Cele mai spectaculoase goluri doar in video de mai sus. 

Vremea (Meteo)

Newsletter