Connect with us

FOTBAL

Final dramatic în derby-ul dintre FC Zalău şi FCM Baia Mare

 În jocul de la Zalău, liderul Seriei a V-a a avut avantaj de două goluri de două ori, dar sălăjenii au egalat în ultimele minute, printr-un penalty marcat de portarul Claudiu Băican!!!

 

Victoria "alb-albaştrilor" de la Bistriţa coroborată cu eşecul maramureşenilor la Iernut, din runda precedentă, au făcut ca FC Zalău şi FCM Baia Mare să aibă acelaşi număr de puncte înaintea meciului direct. Miza jocului a făcut ca sălăjenii să asalteze tribunele Stadionului "Municipal" precum în zilele mari, în care FC Armătura evolua cu succes în Liga a II-a.

 

Elevii lui Călin Pop au încercat să forţeze încă din startul partidei, astfel că fundaşii liderului s-au aflat sub presiune de pe toate flancurile. FC Zalău putea deschide scorul încă din primul sfert de oră: după o bâlbâială în careu, mingea a ajuns la Kuku, care a preluat mingea şi a şutat violent de la 18m, iar mingea a lovit bara transversală! Pericolul nu a trecut, deoarece mingea a ajuns la Ervin Kinczel, cel care l-a remarcat pe portarul Ormenişan, printr-un şut de la 7-8m!
 

După ce au ieşit din forcingul Zalăului, elevii lui Dorin Toma au început să joace la mai bine, iar încet-încet au echilibrat jocul. Mai mult, spre finalul reprizei, FCM Baia Mare a semănat pericol la poarta Zalăului. Cele două formaţii au plecat la vestiare fără gol.

 

Actul secund a avut un alt scenariu, unul total schimbat, în care tonul a fost dat de lider, cel care a deschis scorul încă din minutul 48: o centrare de pe dreapta l-a găsit în careul Zalăului pe Mihai Deac, iar fostul internaţional de juniori a înscris cu capul din 7m! La finalul primei ore de joc, conturile putea fi finalizate, dar portarul Claudiu Băican a respins o minge pe care scria "GOL"!  După câteva minute, în loc de 3 – 0 pentru FCM Baia Mare, tabela de scor a devenit 1 – 2, ca urmare a autogolului lui Duruş!

 

Elevii lui Călin Pop au căutat şi golul pentru 2 – 2, dar fără succes. Mai mult, după o contră tăioasă, maramureşenii s-au distanţat din nou la două goluri, iar o parte dintre jucători, antrenorii şi publicul erau deja resemnaţi! "Căpitanul" Claudiu Băican a sunat adunarea şi şi-a trimis coechipierii în avanposturi, în timp cel s-a transformat din goal-keeper în… fundaş.

 

Astfel, în ultimele 10 minute, FC Zalău a jucat cu portarul la mijlocul terenului. Atacurile Zalăului au fost, însă haotice şi a fost nevoie de fundaşul Răzvan Dulap să urce în atac cu mingea la picior. Noul jucător al "alb-albaştrilor" a trecut printre mai mulţi adversari şi a urmat un corner. Acelaşi jucător a venit la finalizare, marcând pentru 2 – 3, printr-o lovitură de cap. Cu trei minute înainte de final, Răzvan Lupu, cel care marcase al treilea gol pentru Baia Mare, a lovit mingea cu mâna, iar arbitrul a indicat punctul cu var!

Portarul Băican şi-a luat responsabilitatea loviturii de la 11m şi a înscris cu fentă, pentru 3 – 3! Acesta a fost şi scorul final, care până la urmă a mulţumit ambele formaţii. Prin acest egal, FCM Baia Mare rămâne lider, având acelaşi punctaj ca şi FC Zalău, dar CSM Sighetu Marmaţiei se apropie, iar prin victoria de la Dej, a ajuns la doar două puncte distanţă!

 

 FC Zalău – FCM Baia Mare 3 – 3 (0 – 0)!


Au marcat:
Ciprian Duruş (63 – autogol), Răzvan Dulap (83) şi Claudiu Băican (87 – din 11m), respectiv Mihai Deac (48), Radu Leonte (58) şi Vasile Lupu (81 – din 11m)


FC Zalău:
33. Claudiu Băican (cpt.) –  4. Adrian Sabău, 20. Iulian Petrache, 3. Alin Mutu, 16. Victor Dulap, 23. Ervin Kinzel, 17. Bogdan Roghină, 7. Raul Stanciu, 8. Vasile Pop, 10. Benjamin Kuku şi 9. Andrei Ceaca. Rezerve: 1. Cristian Man –  11. Cristian Tăbîrţă, 6. Daniel Supuran, 19. Alex Pop jr., 14. Ibrahim Jamilu, 18. Alexandru Flueraş şi 2. Alex Neagotă. Antrenor: Călin Pop


FCM Baia Mare
: 44. Octavian Ormenişan – 23. Ciprian Duruş, 7. Radu Leonte, 16. Andrei Cernea, 17. Răzvan Lupu, 15. Vlad Potecu, 22. Mădăin Popa, 21. Marius Hodor (cpt.), 77. Vlăduţ Ganea, 88. Ionuţ Bratima şi 94. Mihai Deac. Rezerve: 1. Alin Bota – 6. Vlad Vanca, 4. Silviu Mureşan, 8. Valer Giurgiu, 10. Vasile Pop, 25. Milian Urs şi 29. Cosmin Sîrbu. Antrenor: Dorin Toma

 

 

Alte articole pe acelaşi subiect:

 

Dorin Toma – antrenor FCM Baia Mare: „Pentru toată lumea a fost un adevărat spectacol”

 

LIVE- TEXT: Partida FC Zalău – FCM Baia Mare

 

FC Zalău – FCM Baia Mare, un meci cât o promovare!

 

Călin Pop – antrenor principal FC Zalău, înaintea meciului cu FCM Baia Mare: “Jucăm doar la victorie”


FCM Baia Mare vine la Zalău cu galeria

 

 

Cristian Şpan – preşedinte FCM Baia Mare, înaintea meciului cu FC Zalău: “Este un meci decisiv” 

 

Marius Hodor – “căpitan” FCM Baia Mare: “Ne-ar avantaja şi un egal cu FC Zalău”

 

Claudiu Băican – “căpitan” FC Zalău: “Meciul cu FCM Baia Mare nu este decisiv, dar este foarte important”

 

Istoria recentă, de partea formaţiei FCM Baia Mare

 

Andrei Sulea: “Am mulţi prieteni la Baia Mare, dar îmi doresc să câştige FC Zalău!”

 

Ioan Morar – preşedinte FC Zalău: “Am mare încredere în băieţi şi sper la victoria care să ne ducă pe primul loc”

 

Bogdan Unguruşan, alături de FC Zalău, la derby-ul cu FCM Baia Mare: “Le urez multă baftă şi sper din suflet să câştige”

 

Jucătorii de la FC Zalău cheamă lumea la stadion. VIDEO

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL