Connect with us

DIVERSE

Naţionala de minifotbal vrea să uimească America! COMPONENÅ¢A LOTULUI şi GRUPELE de la MONDIALE

 Cu zălăuanul Ioan Onicaş ca şi conducător de delegaţie, România vrea să câştige primul titlul mondial, după ce a cucerit toate cele cinci trofee de la Europene

 
După o perioadă de aproximativ două decenii, “tricolorii” încearcă să… uimească America. În ‘94, Gigă Hagi şi compania făceau spectacol la Campionatul Mondial, acolo unde au reuşit cele mai bune rezultate din istorie, ajungând  în sferturi.
 
Acum, reprezentativa de minifotbal a României încearcă să continue prestaţiile de la competiţiile oficiale, deoarece “tricolorii” au un palmares de invidiat, câştigând toate cele cinci ediţii ale Campionatului European! De data aceasta, România va participa la prima ediţie a Cupei Mondiale, programată în Statele Unite ale Americii, în perioada 20 – 30 martie. 
 
 
 
România, în grupă cu India, Mexic şi Germania
 
La start se află 12 formaţii, respectiv cinci reprezentante din Europa (ROMÂNIA, Serbia, Germania, Rusia şi Cehia), trei din America de Nord (Canada, SUA şi Mexic), una din America Centrală (El Salvador), una din America de Sud (Brazilia) şi două din Asia (Kazakhstan şi India). Acestea au fost împărţite în trei grupe, iar România face parte din Grupa B, alături de Germania, Mexic şi India.
 
Echipele de pe primele două locuri se califică direct în sferturile de finală, acolo vor mai ajunge şi două echipe de pe locul 3, cele cu cel mai bun punctaj. Din această fază, competiţia se joacă în sistem eliminatoriu. Sigur, România este una dintre favorite, însă nu va fi uşor, deoarece regulile sunt diferite faţă de cele europene, astfel că meciurile se joacă pe terenurile de hochei (bineînţeles, acoperite cu o altă suprafaţă), iar mantinela face parte din joc!
 
Nici la tragerea la sorţi, România nu a avut foarte multă şansă, deoarece se află în grupă cu Mexicul şi suporterii sud-americanii vor asalta arenele, şi în plus mexicanii sunt mari pătimaşi ai “sportului rege”, fie că acesta este de data aceasta… minifotbalul. Mai apoi, şi Germania este o formaţie puternică, de care ţara noastră a trecut foarte greu, la ediţia din anul 2013, din Grecia, atunci când “tricolorii” s-au impus doar după loviturile de departajare (0 – 0 şi 2 – 0 după 7m)!
 
Cu toate acestea, România rămâne o forţă şi în minifotbalul mondial, iar susţinătorii acestui sport aşteaptă o nouă performanţă, după cucerirea titlului european din Slovacia (anul 2010), România (2011), Republica Moldova (2012), Grecia (2013) şi Muntenegru (2014)!
 
Din câte se pare, Cosmin Crăciun şi compania vor avea mulţi susţinători şi la faţa locului, deoarece în Statele Unite ale Americii există mari comunităţi de români şi chiar de la anunţarea competiţiei, mulţi şi-au anuţat prezenţa pe reţelele de socializare! Ioan Onicaş – preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal a şi discutat cu mai mulţi reprezentanţi ai comunităţilor din zonele în care va evolua România, spunând: “Am şi discutat cu un preot ortodox din Houston pentru a mobiliza românii, iar acum urmează să discut cu un preot din Dallas. Cred că vom avea mulţi suporteri în Statele Unite”.
 
 
Ioan Onicaş, conducătorul delegaţiei române la Mondiale
 
Sub comanda selecţionerului Tiberiu Lajos, “tricolorii” s-au reunit încă de sâmbătă la Snagov, unde vor rămâne până miercuri seara. Mai apoi, joi dimineaţa, Naţionala de minifotbal a României va decola de la aeroportul Otopeni, va face o escală la Frankfurt, urmând să aterizeze la Dallas, acolo unde vor avea loc si jocurile din faza Grupei B!
 
Să mai spunem că delegaţia română va fi condusă de zălăuanul Ioan Onicaş şi numără 47 de membri, respectiv 15 jucători, selecţionerul Tiberiu Lajos, un maseur, alţi oficiali, dar şi susţinători. Printre aceştia, Dinu Costina – conducătorul echipei Euro Dezmembrări Zalău (fosta campioană a Sălajului), cel care a dorit să fie alături de “tricolori”.
 
Să spunem că România va debuta la Mondiale în faţa Indiei, la Allen – o suburbie a Dallasului (statul Texas), pentru ca următoarele două meciuri din grupă să aibă loc la Wichita, un oraş din statul Kansas. Trebuie spus că toate partidele vor fi televizate în direct de către postul Sport.ro, dar şi înregistrate în următoarea zi. Nu ne rămâne decât să le ţinem pumnii strânşi “tricolorilor”, iar pe data de 30 martie, adică la revenire, în bagaje să aibă  şi râvnitul trofeu!        Călin ONICAŞ
 

Componenţa grupelor: 
 
Grupa A: SUA, Cehia, El Salvador şi Kazakhstan
Grupa B: Mexic, Germania, India şi România
Grupa C: Canada, Serbia, Brazilia şi Rusia 
 
Programul jocurilor: 
 
“Event Arena” din Allen: 21 martie, ora 02.00*: România – India 
 
“Hartman Arena” din Wichita: 22 martie, ora 23.00*: România – Mexic
 
 “Hartman Arena” din Wichita: 23 martie, ora 02.30*: România – Germania  
   * ora României
 
Lotul României:
 
Portari:
 
Cristian Popa (WMT Timişoara)
Bogdan Rădulescu (Ploieşti 2010)

Jucători de câmp:
 
Nicolae Dan Costandana (WMT Timişoara)
Gabriel Tănase (Marcă Înregistrată Sibiu)
Mircea Popa (Juventus Sibiu)
Radu Burciu (Design Construct Braşov)
Alin Iacob (AGI Construct Buzău)
Adrian Călugăreanu (WMT Timişoara)
Miroslav Nicolin (MAV Timişoara)
Iulian Apostol (Delta Force Tulcea)
Toma Vincene (Design Construct Braşov)
Emilian Chivu (Voinţa Deep Serv Focşani)
Răzvan Radu (Design Construct Braşov)
Gabriel Cosmin Crăciun (Design Construct Braşov)
Ciprian Ursu (Design Construct Braşov).
 
Selecţioner: Tiberiu Lajos
Antrenor secund: Marian Cristian Lupu
 
 
Ultimele ştiri:
 
Trebuie spun că românii, care vor achiziţiona bilete pentru meciurile României, trebuie să ştie numărul de cod:
Ticket Code for Romania = WC1 (acesta este codul pe care trebuie sa-l anunte cei care vin la meci pentru echipa Romaniei)

Persoana de contact : Pablo Benetiz, tel. – 469.200.4625 (ext. 2)
e-mail: pablo@dalles4idekicks.net

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Dan

    18 March 2015 at 23:46

    Radulescu este portarul echipei de club Design Construct Brasov si nu a echipei Ploiesti 2010.
    Bobi s-a transferat in aceasta iarna la Brasov.
    Multa bafta tricolorilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVERSE