Connect with us

LIGA I

Absenţa lui Coste a făcut diferenţa

Nu a trecut decât o săptămână de la superderby-ul cu Euro Glia Nuşfalău, iar Simoda Macrogroup a susţinut un nou test dificil în compania “rechinilor”. Gruparea sponsorizată de Hosu Ioan nu a avut un start de sezon tocmai reuşit, dar o eventuală victorie cu campioana en-titre ar fi adus, mai mult ca sigur, o explozie de moral. Din păcate pentru “rechini”, ei nu s-au putut baza pe portarul Ionuţ Coste (foto), iar acest lucru s-a văzut la 4 dintre cele cinci goluri încasate. La cealaltă poartă, Emil Lucaciu a fost pus la grea încercare de raidurile iniţiate de Mihai Gaidoş şi compania. La un moment dat, “rechinii” au dat impresia că pot reveni în joc, dar Simoda Macrogroup a gestionat destul de bine finalul partidei, reuşind astfel să se menţină în fotoliul de lider.

 

Cipricom Focus are acelaşi punctaj cu liderul şi după această rundă, dar a tremurat serios în partida cu Anasport. Echipa sponsozitată de Mircea Brânduşan – administrator SC Anasport, se află într-o situaţia delicată şi doar golaverajul o ţine deasupra liniei. Un egal sau o victorie ar fi însemnat o gură de oxigen, astfel că Adrian Cimpoieş şi coechipierii săi au fost decişi să dea o replică pe măsură celor de la Cipricom. Cu greu, până la pauză echipa condusă de Ciprian Pop a reuşit un gol, însă Ionuţ Sabău a restabilit egalitatea. Chinuit şi cu mult noroc, Cipricom a revenit în avantaj, dar Vlad Balmuş a menţinut intacte speranţele într-un rezultat pozitiv. Totuşi, câştigătoarea Cupei României a pus în practică experienţa sa competiţională superioară şi s-a distanţat la două goluri. Dorin Gaga a redus din diferenţă, iar finalul a fost unul tensionat. În cele din urmă, Cipricom a învins cu mult noroc, fapt ce îi permite să se menţină în coasta liderului.

 

Partidă interesantă şi între Sportul Sălăjean şi Mobil Team Lux Invest. Pentru “ziarişti”, sezonul este complet ratat, astfel că o revenire în plutonul fruntaş are puţine şanse de reuşită, dacă echipa continuă să evolueze ca şi până acum. În schimb, gruparea condusă de Adrian Ştirb şi sponsorizată de Lucian Mare demonstrează că ambiţiile din acest sezon nu sunt vorbe goale. “Gruparea mobilă” a început tare, profitând şi de lejeritatea apărării Sportului, care, în ciuda numelor pe care le regăsim în acest compartiment, dă rateuri. Astfel, în minutul 7, scorul era 0 – 3. Echipa condusă de Călin Onicaş s-a trezit din pumni şi a redus din handicap, dar imediat după ce jocul a fost reluat de la centru, jandarmii au refăcut diferenţa de trei goluri. Vicecampionii au avut o tresărire de orgoliu şi au marcat încă o dată. La reluare, Adrian Fărcaş şi compania au început să spere după ce scorul devenise 3 – 4. Liviu Islamovici şi coechipierii săi nu au iertat şi l-au învins iaraşi pe Banto Istvan. Apoi a venit autogolul lui Ciprian Roja. După un şut năprasnic al jandarmilor, mingea a zguduit bara, a revenit în teren şi l-a lovit pe Ciprian Roja, scurgându-se apoi în plasă. Tabela a fost închisă de Cătălin Sabău, care a scăpat singur şi l-a învins pe Banto cu un şut la colţul scurt. Pentru Alexandru “Duţu” Pop a fost primul meci în tricoul “ziariştilor”, urmând, din câte se pare, a fi instalat în funcţia de antrenor al echipei.

 

Pronet şi Europan Sărmăşag au terminat cum au şi început, adică la egalitate. Prima repriză a fost “albă”, un lucru mai puţin obişnuit pentru un campionat de minifotbal. Lucrurile au luat o altă turnură la reluare, când Adrian Noţigan şi Marius Micle s-au întrecut în execuţii tehnice. Chiar dacă atacantul grupării din Sărmăşag a avut câştig de cauză, înscriind de trei ori, partida s-a încheiat la egalitate, iar Europanul sponsorizat de Agoşton Iosif a părăsit podiumul.

 

Salamandra a avut viaţă grea cu tânăra echipă a Echinoxului, care creşte în joc de la etapă la etapă. Poate într-un timp relativ scurt, vom asista şi la prima victorie a echipei pregătite de Florin Mândruţiu. Până atunci, Echinoxul a rezistat atât cât a putut în faţa experimentatei echipe a “salamandrelor”. Claudiu Pop nu s-a putut abţine să nu participe şi la faza ofensivă, iar incursiunile sale au fost răsplătite cu două goluri. Zona a fost la un pas de a sparge gheaţa. Prima repriză a fost foarte echilibrată, dar lucrurile păreau să între pe făgaşul normal după cea de-a doua reuşită a echipei conduse de Biro Istvan. Szeredai Tibor nu a fost de acord şi a restabilit egalitatea. A fost doar un foc de paie, deoarece imediat Zăuanul a revenit în avantaj şi a controlat jocul la mijlocul terenului. Partida dintre Blue Team şi Atletico Rolex a fost rezolvată de fraţii Tuşer în repriza a doua. Deşi aveau gânduri mari, chiar şi fără Alexandru “Duţu” Pop, plecat la Sportul Sălăjean, jandarmii au dat o replică pe măsură în prima repriză. Cam atât, deoarece Vlad şi Alexandru Tuşer au făcut ca reuşitele “atleticilor” să devină o afacere în familie, fiecare reuşind hattrick-ul. Actualmente, Blue Team trăieşte doar prin sclipirile lui Daniel Sitaş, care a realizat o “dublă”. În fine, Euro Glia Nuşfalău a câştigat detaşat disputa cu AS Creaca Jac. Gruparea condusă de Samir Sabou, pe lângă faptul că nu a dispus de un lot numeros, din cauza numeroaselor plecări, nu l-a avut la dispoziţie nici pe golgeterul Vasile Nuţiu. Însă, era greu de crezut că prezenţa sa în avanposturi ar fi putut schimba soarta partidei, mai ales că jucătorii pregătiţi de Osz Andrei nu prea au forţat.                                                                                   Ciprian PETRAN

 

 

 

 

 

Rezultatele şi marcatorii etapei a IX-a:

 

Pronet – Europan Sărmăşag                              3 – 3 (0 – 0)

 

Au marcat: Adrian Noţigan (2) şi Cristian Mureşan, respectiv Marius Micle (3)

 

 

 

Sportul Sălăjean – Mobil Team Lux Invest       4 – 7 (2 – 4)

 

Au marcat: Adrian Fărcaş, Radu Blaga, Alexandru Pop şi Sergiu Zidane Pop, respectiv Cătălin Sabău (2), Liviu Islamovici, Adrian Drăgan, Marcel Mureşan, Halasz Csaba şi Ciprian Roja (autogol)

 

 

 

Echinox – Salamandra                                     2 – 4 (0 – 1)

 

Au marcat: Ionuţ Roşan şi Mihai Jugrăstan, respectiv Claudiu Pop (2), Constantin Agrijan şi Artur Ciontos

 

 

 

Simoda Macrogroup – Autoland Hosu              5 – 4 (4 – 2)

 

Au marcat: Tudor Ulmeanu (2), Nicolae Stana (2) şi Claudiu Jula, respectiv Mihai Gaidoş (2), Nicolae Micle şi Claudiu Murg

 

 

 

Zona – AS Zăuan                                              2 – 5 (1 – 1)

 

Au marcat: Dorin Roman şi Szeredai Tibor, respectiv Ionuţ Tusan (2), Oros Rudolf (2) şi Dan Chirilă

 

Euro Glia Nuşfalău – AS Creaca Jac                10 – 1 (4 – 0)

 

Au marcat: Gabor Gabor (4), Orban Robert (4), Ciprian Iepure şi Farnas Ferenc, respectiv Dan Chiurbe

 

Cipricom Focus – Anasport                                4 – 3 (1 – 0)

 

Au marcat: Daniel Sabău (2), Florin Vaşvari şi Vlad Bumbuţ, respectiv Ionuţ Sabău, Vlad Balmuş şi Dorin Gaga

 

 

 

Blue Team – Atletico Rolex                              2 – 6 (1 – 1)

 

Au marcat: Daniel Sitaş (2), respectiv Vlad Tuşer (3) şi Alexandru Tuşer (3)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in LIGA I