Connect with us

FOTBAL

Lica Jula: Abia aştept reîntâlnirea cu Panin, Tony sau Cadu!

La 36 de ani, Lică Jula trăieşte ultimele momente ale carierei de fotbalist la Zalău, acolo unde a jucat prima dată în fotbalul mare. Clujean de origine, el a fost împrumutat de "U" Cluj la FC Armătura, în 1992, după terminarea junioratului. Sigur, pentru "Lică" a urmat apoi o carieră prestigioasă, cu sute de meciuri în prima divizie, sub culorile echipelor "U" Cluj, Gloria Bistriţa, CFR Cluj şi Dacia Mioveni. Ardelean convins, nu i-a plăcut niciodată să treacă de lanţul muntos al Carpaţilor, în ciuda ofertelor avute inclusiv de la echipe din capitală. Şi experienţa de la Mioveni s-a încheiat după doar un sezon, astfel că, deşi mai putea evolua la nivel înalt, a preferat să se întoarcă la Zalău, chinuit şi de unele probleme medicale. Alături de tânăra echipă a "alb-albaştrilor", vrea să pună umărul la revenirea în Liga a II-a, acolo unde Zalăul nu a mai fost de cinci ani.

 

Devenit zălăuan cu acte în regulă, după ce s-a stabilit în oraşul de la poalele Meseşului, Lică Jula şi-a împărţit sufletul între actuala echipă şi CFR Cluj, grupare la care a cunoscut cele mai mari satisfacţii profesionale. Nu a apucat să ridice deasupra capului trofeul dedicat campioanei României, dar a fost ani la rând căpitan de echipă, fiind om de bază la prima performanţă în Europa a grupării din Gruia, este vorba despre calificarea în finala Cupei UEFA Intertoto. De altfel, evoluţiile sale i-au adus şi convocarea la echipa naţională, unde a bifat însă o singură prezenţă, sub comanda lui Victor Piţurcă.

  

Reporter: Ce sentimente te încearcă înaintea partidei cu campioana CFR?

 Vasile Jula: Vă daţi seama. Simt o bucurie imensă în suflet. Îmi face plăcere să revăd echipa la care am trăit cele mai mari satisfacţii ale carierei. La CFR Cluj a fost vârful carierei de fotbalist.

 Rep.: Mai există jucători în lotul campioanei, cu care ai fost coleg de echipă?

 V.J: Desigur. Portarul Stăncioiu, Panin, actualul secund – Alin Minteuan, dar şi câţiva dintre primii stranierii sosiţi la CFR, este vorba despre Cadu sau Tony. Cu unii dintre ei mă voi duela azi în teren şi de-abia aştept acele momente. Oricum, aştept cu mare plăcere să ne revedem.

 Rep.: Ce crezi că ar trebui să însemne pentru mai tinerii tăi colegi de la FC Zalău, un duel cu campioana României?

 V.J.: O mare provocare şi o oportunitate de a se face remarcaţi. Vor avea ocazia de a scoată capul în fotbalul mare, iar o evoluţie pozitivă le-ar putea atrage monitorizarea în vederea unor transferuri la echipe de top din România, chiar la CFR. Eu sper să aibă o prestaţie bună. Pentru ei e o şansă imensă să facă pasul de la Liga a III-a tocmai la un duel cu campioana României, chiar dacă pentru un meci amical.

 Rep.: Despre situaţia echipei în campionat, ce ne poţi spune?

 V.J.: Nu am avut un parcurs rău, deşi puteam obţine rezultate şi mai bune. Puteam fi mai sus în clasament, nu doar pe 6, însă mai sunt multe etape de disputat şi se mai pot întâmpla multe.

 Rep.: Crezi că se poate bate Zalăul la promovare cu lotul acesta?

 V.J.: Drumul promovării e lung şi anevoios. Eu am încredere în actualul lot, dar pot apărea situaţii neprevăzute, accidentări, suspendări. Dacă jocul echipei ar creşte în continuare, şi am avea şi şansă, am putea intra în lupta promovării. Totuşi, eu zic că suntem puţini şi mai trebuie aduşi doi-trei jucători valoroşi. Poate la iarnă vom reuşi acest lucru.

Interviu realizat de Călin ONICAŞ

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL