Connect with us

HANDBAL

Alina Czeczi, în topul golgeterelor

Ani la rând, handbalul de la poalele Meseşului s-a putut bucura de o şcoală foarte bună de portari, dar şi de jucătoare cu un dezvoltat simţ al porţii. Ramona Farcău-Maier a fost ani la rând una dintre principalele marcatoare din Liga Naţională, cucerind chiar trofeul acordat golgeterei campionatului. După ce extrema Zalăului s-a transferat la Oltchim, Dana Crap a preluat rolul de golgeteră, fiind şi ea premiantă în acest top. A venit şi rândul interului de la HC Zalău să plece de la echipă, în Ungaria, la Debrecen. În aceste condiţii, responsabila cu scuturarea porţilor adverse a devenit Adriana Holhoş, cea care marchează an de an cea mai mare parte a golurilor pentru formaţia de la poalele Meseşului. Ei bine, în acest sezon asistăm la o marcatoare surpriză, este vorba despre extrema Alina Czeczi. Bătăioasă din cale afară, cea numită "pitbull" de antrenorul Gheorghe Tadici, încă de pe vremea când evolua la junioare, a ajuns să deţină supremaţia în clasamentul golgeterelor, în primele runde din Liga Naţională.

 

După patru etape, Alina Czeczi este una dintre cele mai bune marcatoare ale campionatului. Extrema Zalăului ocupă locul secund, cu 27 de goluri marcate (e adevărat, majoritatea din 7m), fiind depăşită în clasament doar de Florentina Cartaş, cu o lungime de undă. Tânăra jucătoare îşi poate îmbunătăţi zestrea de goluri la finele săptămânii, cand HC Zalău evoluează pe teren propriu, cu HCM Roman.


Clasamentul golgeterelor Ligii Naţionale

– Trofeul "Simona Arghir Sandu" –

  1. FLORENTINA CARTAŞ (Cetate Devatrans)     28

  2 – 3. ALINA CZECZI (HC Zalău)                       27

  2 – 3. Alina Horja Branişte (Oţelul Galaţi)             27

  4. Melinda Geiger (Oltchim Râmnicu Vâlcea)      25

  5. Ionela Stanca (Oltchim)                                 23

  6. Ada Emilia Moldovan (HC Dunărea Brăila)       21

  7 – 9. Amelia Busuioceanu (HCM Roman)           20

  7 – 9. Roxana Cherăscu (Rulmentul Braşov)        20    

   7 – 9. Mirela Mirabela (Rulmentul Braşov)           20
 
10 – 11.  Mihaela Tivadar (‘U’ Jolidon Cluj)             19
 
10 – 11.  Simona Vintilă ("U" Jolidon Cluj)             19

 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Primaria

    8 October 2010 at 9:36

    O scoate golgeter Tadici. Nu ar fi prima pe care o trage sus. Anul trecut a incercat cu Holhos , dar rata ar de la 7 m , si a renuntat…..A fost pe locul 2 cu 200 de goluri. Czezi daca bate si 7 m si incepe sa marcheze pe contaatac mai mult poate urca pe prima treapta ! Succes! Sa nu si-o ia in cap insa ca ….nu are sanse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL