Connect with us

TENIS

Andrada Vincze s-a transferat în Ungaria!

Din câte se pare, tenisul de masă feminin sălăjean nu va mai fi în actualitate o perioadă îndelungată, şi aceasta din pricina modificărilor apărute în cadrul echipei de Superligă. Astfel, Andrada Vincze – cea mai bună sportivă a judeţului în 2009, s-a transferat la echipa maghiară Szekszard. Principalul motiv care a forţat-o să ia această decizie, după spusele antrenorului Victor Puie, a fost nivelul scăzut al competiţiei interne. Cu noua sa echipă, Andrada Vincze are şansa de a se duela cu cele mai tari grupări de pe bătrânul continent, mai ales că Szekszard evoluează în Campionatul Europei Centrale, în care sunt angrenate echipe din Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovenia şi Austria, iar acestora li s-ar putea alătura şi cluburi din Germania. Transferul la echipa maghiară nu o va despărţi pe Andrada Vincze de Zalău, tenismena noastră urmând a reprezenta CSM Zalău în competiţiile individuale. Mai mult, ea va efectua pregătirea acasă, sub îndrumarea antrenorului Victor Puie, care ne-a mărturisit: “Am lăsat-o să plece doar pentru că acolo se joacă la un alt nivel. Pe noi ne interesează ca sportiva Andrada Vincze să crească în valoare, nu să se plafoneze”.

 

 Astfel, echipa feminină de Superligă a CSM Zalău a primit lovitura de graţie, pierzându-o pe cea mai valoroasă sportivă, iar şirul plecărilor nu s-a oprit aici. Admisă recent la facultate, Demeter Boglarka a părăsit Zalăul, deşi este în continuare legitimată la CSM. Sunt şanse reduse ca ea să participe la antrenamente, iar de partidele oficiale nici nu mai poate fi vorba. Weisz Eniko a pus punct carierei sale în această vară, fiind forţată să ia această decizie din cauza unor probleme medicale mai delicate. Nici Andreea Igna nu va mai continua, mai ales că este clasa a XII-a şi se axează pe învăţătură, în vederea admiterii la facultate. În aceste condiţii, Victor Puie se vede nevoit să schimbe din temelii echipa feminină de Superligă, iar măsura de avarie sunt sportive, cu vârsta cuprinsă între 11 şi 15 ani!

 

Consiliul Judeţean Sălaj, considerat unul dintre vinovaţi

Kovacs Agota, Ban Orsolya, Ştefana Paşca, Sallai Henrietta, Melisa Matei sau Gabor Dora vor reprezenta CSM Zalău în continuare, dar ţinând cont de tinereţea lor şi lipsa lor de experienţă, suntem convinşi că echipa va retrograda. În prima etapă, desfăşurată recent, la Bistriţa, tinerele noastre tenismene nu au putut face faţă adversarelor, fiind învinse categoric. “Păcat că am ajuns în această postură. Deşi a promis de fiecare dată, Consiliul Judeţean nu ne-a ajutat să menţinem echipa. Cu alţii se cheltuie enorm şi fără rezultate. Dacă s-ar fi implicat, mergeam mai departe, iar dacă mai aduceam 2 jucătoare, sigur luam medalii”, a precizat Victor Puie, care este şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Tenis de Masă.

 

Schimbul de generaţii este inevitabil în viaţa oricărei echipe, dar criza sportivilor şi a unor condiţii bune care să li se ofere reduce aria de selecţie a clubului, care se vede nevoit să o ia de la capăt. “Este o schimbare totală de generaţie. Dacă, după terminarea junioratului, nu ai cu ce le ţii pe sportive, ajungi în această situaţie. Ar trebui o sală imensă, cu mulţi antrenori, pentru a evita astfel de momente. Aşa am avea sportivi care să vină din urmă şi să continue performanţele. Altfel, fie aduci noi jucătoare, ceea ce nu ne permitem, fie o luăm de la început. Cele mai mari şanse de a progresa le au sportivele de 11 ani, doarece pot acumula în timp şi se pot bate la medalii la categoriile lor de vârstă. O să se călească în Superligă, iar orice punct reuşit este un plus de moral”, a afirmat antrenorul zălăuan.

În concluzie, nu putem spune decât că speranţele într-o redresare imediată sunt reduse, privirile fiind aţintite acum spre grupele de copii, care vor reprezenta viitorul tenisului de masă la CSM Zalău. În caz contrar, unii vor renunţa la acest sport, după un an de zile, cu toate că antrenorii au investit timp şi muncă în creşterea lor ca tenimsmeni, ca persoane. Etapa viitoare a Superligii feminine, este vorba de cea de-a doua, va avea loc în perioada 30 – 31 octombrie, la Slatina.      Ciprian PETRAN

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS