Connect with us

ARTE MARTIALE

A murit un mare campion din Sălaj!

Multiplu campion naţional la Judo, profesorul Dan Pop s-a stins din viaţă la doar 43 de ani, chiar în timpul unui antrenament

 

O nouă tragedie s-a abătut asupra sportului din Sălaj. Astfel, după ce în anul 2014 au decedat fostele handbaliste Maria Cenan şi Mihaela Apostol, dar şi fostul antrenor şi profesor de handbal – Teodor Cheţa, miercuri seara, lumea sportului din Sălaj a mai pierdut o persoană importantă.

La doar 43 de ani, Dan Pop multiplu campion la Judo s-a stins din viaţă, iar tragedia s-a produs tocmai în timpul unui antrenament,  în momentul în care îşi făcea exerciţiile de încălzire. 

Acesta a căzut la podea şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, însă a fost trimis la un spital din Cluj. A fost prea târziu pentru ca fostul judokan să fie salvat, acesta încetând din viaţă în drum spre spitalul din Cluj. 

Cauza morţii se pare că a fost un cheag de sânge care i-a blocat ambii plâmâni.

Dan Pop a practicat judo-ul de la vârsta de 13 ani şi s-a axat pe proba de kata, unde a devenit multiplu campion şi vicecampion al României în cei 30 de ani de carieră.

Din anul 2009, Dan Pop a fost şi cadru didactic la catedra de informatică de la  Liceul Pedagogic “Gheorghe Şincai” Zalău.

 

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la Capela Ortodoxă din Zalău.

 

Dumnezeu să-l odihnească!

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

 1. MariaP.

  10 October 2014 at 9:55

  Am mai pierdut inca un mare sportiv…preadevreme.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

 2. Adrian Tamas

  11 October 2014 at 23:36

  Sunt foarte socat si trist sa aud ca te-ai dus, draga Nutzule…Ai fost pentru mine o mare inspiratzie, indemn la cumpatare shi viatza disciplinata, in care in continuu ai cautat sa atingi noi culmi in lumea academica, culturala shi sportiva….O sa-mi lipseasca rasul tau plin de viatza, umorul, cultura shi antrenamentele in eleganta arta a judo-ului. …De ce trebuie sa-i pierdem pe cei mai buni dintre noi?
  Ramai cu bine, frate Nutzule…
  Adi Tamas, Ontario

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE