Connect with us

FOTBAL

SCM Zalău începe lupta pentru Liga a II-a

Calificată la barajul pentru Liga a II-a, gruparea de sub Meseş va juca sâmbătă prima manşă a semifinalei barajului de promovare, urmând să se dueleze pe teren propriu cu CSO Cugir. Zălăuanii au în faţă o echipă incomodă ce activează de opt ani în Liga a III-a, dar abordează barajul cu ambiţie, determinare şi cu dorinţa de a readuce Zalăul în eşalonul secund, după o pauză de 16 ani


Sâmbătă, ora 18.00, Stadionul Municipal: SCM Zalău – CSO Cugir


Aflată la al doilea sezon în Liga a III-a, SCM Zalău este în faţa unei performanţe istorice.

Dacă în stagiunea trecută s-a luptat  pentru salvarea de la retrogradare, în finalul acestui sezon, gruparea de sub Meseş are o şansă să promoveze în Liga a II-a.

Clasată pe locul 2 în Seria a X-a la final de retur, SCM Zalău s-a calificat la barajul de promovare în Liga a II-a. Însă, pentru a ajunge în eşalonul secund, echipa zălăuană are de trecut de două echipe.

Primul  obstacol este CSO Cugir, o formaţie cu state vechi în Liga a III-a, care joacă la acest nivel din 2013.

Gruparea din Alba a activat în Seria a IX-a, unde a reuşit 13 victorii, două remize şi a pierdut  doar trei jocuri. CSO Cugir a prins primul loc în chiar ultima etapă, când a câştigat la Sănătatea Cluj.

Trupa antrenată de Lucian Itu a profitat însă de faptul că Unirea Dej – cea care etape bune a fost lider – a remizat 3 – 3 cu Avântul Reghin. Unirea Dej şi CSO Cugir au ajuns la egalitate de puncte, iar egalitate a fost şi la următorul criteriu, al meciurilor directe.

Departajarea s-a făcut la golaveraj, iar Cugirul a avut câştig de cauză şi a prins primul loc datorită faptului că a avut +21 goluri la golaveraj, faţă de +20 cât a avut Unirea.

George Zima: “Este un meci complicat în faţa unei echipe puternice”

“Pentru mine ca şi antrenor este un meci complicat, în ideea în care am timp foarte scurt şi nu prea pot să schimb foarte multe, doar să aduc un plus în tot ce înseamnă unitatea grupului, puţină prospeţime şi să lucrez mental.Este un meci complicat, în faţa unei echipe puternice şi cu state vechi în Liga a III-a. Au  jucători cu experienţă, care joacă de mult timp împreună, iar Cugirul este o echipă destul  de solidă, periculoasă la fazele fixe, care nu marchează foarte mult, dar din punct de vedere defensiv stau foarte bine.Este foarte important ca în meciul tur de acasă să încercăm să nu primim gol, deoarece calificarea se joacă în dublă manşă şi orice se întâmplă în tur mai rămâne returul”.

Mai multe detalii în ziarul Sportul Sălăjean din 6 mai.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL