Connect with us

FOTBAL

Ioan Onicaş după primul meci ca observator în Liga 1:”Consider că este o realizare importantă

Zălăuanul a observat partida dintre CSM Iaşi şi Oţelul Galaţi  

 

După ce în această vară Ioan Onicaş a intrat în corpul observatorilor din Liga 1, zălăuanul a avut ocazia luni să oficieze primul meci pe prima scenă a fotbalului românesc. Zălăuanul a fost delegat în calitate de observator pentru arbitri la confruntarea dintre CSM Iaşi şi Oţelul Galaţi, ce a contat pentru etapa a V-a a Ligii 1 şi s-a încheiat cu scorul de 0 – 0.  Onicaş a observat brigada de arbitri condusă de craioveanul George Găman, care a fost ajutat la cele două linii de către Dragoş Iliescu (Craiova) şi George Neacşu (Câmpulung Muşcel). Arbitru de rezervă a fost delegat Iulian Dima din Bucureşti.  

 

“Consider ca este o realizare importantă faptul că, după trei ani de la retragerea din activitatea de arbitru asistent, am reuşit să revin că persoană oficială pe stadioanele din primul eşalon fotbalistic al României. Chiar dacă postura de observator de arbitri nu este una la fel de fascinantă şi de răspunzătoare ca ceea de arbitru, are o importanţă aparte şi face parte din reuşita (sau eşecul!) realizării condiţiilor normale de desfăşurare a unei dispute sportive”, ne-a declarat Ioan Onicaş.  

 

Putem afirma cu siguranţă că anul 2014 va ramâne un moment important din cariera fostului arbitru asistent internaţional, an în care a devenit preşedinte al Federaţiei de Minifotbal din România şi în care a reuşit să revină ca persoană oficiala în cadrul Ligii I la fotbal. Şi, nu în ultimul rând, trebuie să amintim sprijinul acordat celor doi arbitri sălăjeni promovaţi în Liga a III-a, Gabriel Almaş şi Sergiu Corb prin Programul tinere talente, acolo unde Ioan Onicaş îndeplineşte funcţia de Ofiţer Regional de Dezvoltare având în subordine resorturile din judeţele Sălaj, Satu Mare şi Bihor

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL