Connect with us

Social

EROI PRINTRE NOI. Echipajul elicopterului SMURD de la Jibou a salvat doi copii cu grave arsuri

Datorită intervenției prompte a echipajului SMURD, doi minori din Aleșd au putut ajunge la timp pe mâinile medicilor, având în vedere că ei se aflau într-o stare de agitație crescută și acuzau arsuri de gradul 1 și 2

Incendiu violent într-o locuință din orașul Aleșd (jud. Bihor). Nenorocirea s-a petrecut joi, 29 aprilie, după ce doi băieți – unul de 5 și altul de 9 ani – ar fi dat foc în joacă unui recipient cu benzină. Minorii au devenit victime sigure, deoarece ambii copii s-au ales cu arsuri grave de gradul 1 și 2.

Astfel, copilul de 5 ani a suferit arsuri la plămâni, iar copilul de 9 ani a suferit arsuri la nivelul toracelui, dar și a mâinilor şi feţei.

Echipajele de intervenție ajunse la fața locului au dat primele îngrijiri medicale, dar victimele aveau nevoie să ajungă cât de repede la spital pentru mai multe îngrijiri. Inițial, cei doi minori nu au putut fi transportați cu elicopterul SMURD din cauza stării lor de agitație crescută.

Cazul s-a finalizat până la urmă cu brio, astfel că cei doi micuți au ajuns la spital la timp, pentru ca starea lor de sănătate să nu se agraveze.

Intervenția echipajului de pe elicopterul SMURD de la Jibou a fost apreciată și de conducerea Inspectoratului General de Aviație al MAI, care a ținut să felicite echipajul, alcătuit din căpitanii Gabriel Ivan și Alexandru Dragne, medicul Sebastian Trancă și asistentul Ciprian Lungu.

Elicopterul SMURD de la Sălaj, solicitat pentru salvarea a doi copii cu arsuri
Ieri, colegii noștri de la Punctul de Operare Aeromedical Jibou au fost solicitați să intervină de urgență pentru salvarea a doi copii de 5 și 9 ani, care au suferit arsuri de gradul 1 și 2.
Intervenția promptă a colegilor noștri și a pompierilor de la Inspectoratul Pentru Situaţii De Urgenţă “CRIŞANA” Al Jud. Bihor a fost încununată cu succes, copiii fiind transportați de urgență la o unitate spitalicească din Oradea, aflându-se în afara oricărui pericol.
Cu această ocazie dorim să felicităm echipajul elicopterului SMURD, format din căpitan Ivan Gabriel, căpitan Dragne Alexandru, medic Trancă Sebastian și asistent Lungu Ciprian și să le mulțumim tuturor celor care se află la datorie în aceste zile de sărbătoare.

Inspectoratul General de Aviație al M.A.I.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social