Connect with us

FOTBAL

FOTO. SCM Zalău, victorie cu CSM Satu Mare și calificare la barajul pentru Liga a II-a

În penultima etapă a returului, gruparea zălăuană a câștigat cu 2 – 1 în fața echipei din Satu Mare și are asigurată calificarea la barajul pentru Liga a II-a. După acest succes, formația zălăuană a sărbătorit atingerea unei performanțe importante pentru club și pentru fotbalul sălăjean, însă nu vrea să se oprească aici și va lupta pentru promovarea în eșalonul secund

În ciuda unui parcurs anevoios în returul de campionat, SCM Zalău s-a calificat la barajul pentru Liga a II-a şi a făcut-o cu o etapă înaintea finalului de retur. Victoria cu CSM Satu Mare era importantă pentru ca gruparea de sub Meseş să nu depindă de alte rezultate, iar aceasta a fost obţinută după un joc bun făcut de elevii lui Vasile Jula.

A fost un meci în care ambele echipe au oferit spectacol, mai ales în prima repriză, când s-au şi marcat cele trei goluri. Sebastian Culda a fost cel mai periculos jucător pentru defensiva sătmărenilor, iar prima ocazie a avut-o în minutul 6, dar şutul său centrare s-a dus puţin pe lângă. Tot Culda a încercat o execuţie preteţioasă în minutul 20, dar defensiva adversă a respins pericolul. A venit şi golul până la urmă semnat de Sebastian Culda, care a marcat cu un şut la colţul lung în minutul 28, după o pătrundere pe dreapta.

În doar 4 minute s-au marcat trei goluri, iar sătmărenii au şi egalat în minutul 30, prin Chitaş, care a înscris cu capul după o centrare de pe dreapta.

Jocul s-a mutat rapid la poarta vizitatorilor, iar în minutul 31, Raul Stanciu a prins un şut bun şi s-a făcut 2 – 1, scor cu care s-a intrat şi la vestiare.

La reluarea, misiunea lui SCM a devenit mai uşoară, după ce Luca Tincău l-a faultat în postură de ultim apărător pe Sergiu Pop şi a fost eliminat. Surprinzător, trupa pregătită de Zoltan Ritli şi Tibi Csik a pus presiune la poarta lui Miron şi a sperat la egalare.

Şi SCM Zalău a avut câteva acţiuni bune, iar cea mai mare ocazie a avut-o Mihai Onicaş, care a tras puţin peste poartă. În ultimele minute, CSM Satu Mare a avut o lovitură liberă din poziţie bună, însă Erivin Zsiga a tras peste şi imediat s-a auzit fluierul final. În tabăra Zalăului a început fiesta, după ce SCM a atins o performanţă importantă şi s-a calificat la baraj, unde va avea ocazia să lupte pentru promovarea în Liga a II-a.

SCM Zalău – CSM Satu Mare 2 – 1 (2 – 1)

Au marcat: Sebastian Culda (28) şi Raul Stanciu (31), respectiv Florin Chitaş (30)

SCM Zalău: Bogdan Miron – Florin Pop, Alin Mutu (67 Logon Romaric), Cristian Jalbă, Mihai Cohan, Sebastian Culda (77 Denis Cubaş), Vadim Calugher, Mihai Onicaş, Mihai Forna, Raul Stanciu (cpt.) (67 Lorant Kis) şi Sergiu Pop (89 Dănuţ Cozma). Rezerve: Andrei Pop – Bogdan Vişan, Mihai Petra şi Iustin Ardelean: Antrenori: Vasile Jula (principal) şi Alexandru Pop (secund)

CSM Satu Mare: Alex Cadar – Nyeki Mark, Călin Vadan, Raul Ritli, Flaviu Ionescu, Luca Tincău, Svarczkopf Istvan (cpt.), Kevin Barth, Florin Chitaş, Zsiga Ervin şi Cătălin Cadar. Rezerve: Illyes Daniel, Daniel Oşan, Simon Angelo, Raul Ziman, Rareş Nyilvan, Martin Jakab, Marian Zima, Ioan Babuţ şi Denis Boier. Antrenori: Zoltan Ritli (principal) şi Tiberiu Csik (secund)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL