Caută articole

Filtrează articole
HANDBAL

JUNIOARE

03.08.2014 - 19:32

România U18 este noua campioană mondială! GALERIE FOTO

România U18 este noua campioană mondială! GALERIE FOTO

 Echipa naţională Under 18 s-a impus la scor în faţa Germaniei, în finală mare a Campionatului Mondial din Macedonia, devenind cea mai bună reprezentativă de pe glob, la generaţia 1996 - 1997!

 

Cu un an în urmă, această generaţie a României pierdea medaliile pe ultima sută de metri a Campionatului European, iar supărarea a fost foarte mare. Pe banca tehnică au venit doi meseriaşi -este vorba despre Aurelian Roşca şi Gavril Kozma - cei care au lucrat mult şi la psihic, astfel că România Under 18 debuta în forţă la Campionatul Mondial din Macedonia.

Transmisiuni live. Pariuri Live. Pariuri pe mobil. Deschide un cont si joaca online. Vezi aici Top 5 case de pariuri online legale si recomandate de PariuriX.com.

 

Repartizate în Grupa C, "tricolorele" au câştigat patru meciuri şi a fost egalată în ultimele secunde din al şaselea meci, într-o finală pentru locul 1 cu  Danemarca. Fără să fi pierdut măcar un meci, Cristina Laslo şi compania au ocupat locul secund în grupă.  

 

Au urmat partidele din optimi, sferturi sau semifinale, în care am văzut o reprezentativă a României, la fel de redutabilă, care s-a impus la scor în faţa unor adversari tari. Ajunse în finala mare a turneului final, fetele noastre au continuat clipele magice din Macedonia...

 

După ce nemţioacele au pierdut în grupă cu România (scor 25 - 27), antrenorul  Frank Hamann spunea că româncele au jucat mai bine în acel meci, dar aşteapta o revanşă în fazele superioare, care putea veni tocmai în marea finală. Germania a deschis scorul, încă din primul minut, dar a fost doar un foc de paie, deoarece fetele noastre au fost fenomenale, marcând de şapte ori la rând, astfel că tabela de marcaj indica 7 - 1, în minutul 13! Din acel moment, România a lăsat un tampon de şapte-opt goluri, aproape în permanenţă, iar scorul la pauză era deja 15 - 7!

 

Germania a început tare actul secund, cu numai puţin de trei goluri într-un minut şi jumătate, dar a fost insuficient pentru ca România să poată fi dezechilibra. Mai mult, elevele lui Aurelian Roşca şi Gavril Kozma s-au distanţat pe tabelă, având un avans de 11 goluri, în minutul 41 (scor 23 - 12), după un şir de trei goluri consecutive marcate de aceeaşi jucătoare: Daniela Corban! Chiar dacă antrenorii au schimbat liniile, iar în teren au intrat şi rezervele, România a continuat ritmul excelent, făcând scor într-o finală mare de Campionat Mondial: 32 - 21!!!

 

Prin această nouă filă de aur, cele 16 puştoaice, împreună cu banca tehnică, au făcut istorie în handbalul mondial. Altfel spus, în Macedonia, o generaţie de aur a explodat şi a arătat că România are potenţial. Felicitări tuturor celor care au pus umărul pentru această uriaşă performanţă a handbalului, dar nu numai, ci şi a sportului românesc!

 

Jucătoarele Naţionalei României au primit medaliile de aur, dar trei dintre ele au fost nominalizate şi în echipa ideală a Campionatului Mondial, este vorba despre Cristina Laslo, Lorena Ostase şi Bianca Marian Bazaliu, dar şi despre acest subiect vom reveni. 

 

 

 

România - Germania 32 - 21 (15 - 7)!

 

Au marcat: Bianca Maria Bazaliu (10 goluri  - 3 din 7m), Lorena Ostase (5), Cristina Laslo (5), Daniela Corban (3), Alina Ilie (2), Iulia Maria Andrei (2), Alexandra Carașol (2), Dana Abed-Kader (2) şi Sonia Vasiliu (1)

 

 

 

 Alte articole pe aceeaşi temă:


EXCLUSIV: Alina Ilie - una dintre principalele marcatoare ale Naţionalei U18: „Este un vis devenit realitate!”

 

România s-a calificat în finala mare a Mondialului, unde se va duela din nou cu Germania! GALERIE FOTO

 

 România s-a calificat în finala mare a Mondialului, unde se va duela din nou cu Germania! GALERIE FOTO

 

România U 18 s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial! GALERIE FOTO

 

România U18 vrea în semifinalele Campionatului Mondial

 

 

România, în sferturile Campionatului Mondial U 18

 

Bianca Maria Bazaliu, a treia golgeteră a Mondialului din Macedonia!

 

România a pierdut locul 1, în ultimele secunde. GALERIE FOTO

 

România a bătut şi Germania şi poate spera şi la primul loc din grupă! GALERIE FOTO

 

Victorii peste victorii pentru Naționala României, la Mondiale

 

 

 

  

Lotul echipei naţionale a României - campioană mondială:


Portari: Maria Isabela Roşca (Centrul Naţional de Excelenţă Râmnicu Vâlcea) şi Mădălina Ion (Rapid Bucureşti);

 

Extreme stânga: Alexandra Caraşol (CSS nr. 6 Bucureşti) şi Alexandra Dindiligan (ASC SC 181 SSP Guard GRUP Bucureşti);

 

Pivoţi: Lorena Ostase (CNE Râmnicu Vâlcea, din Vaslui) şi Dana-Abed Kader (ASC SC 181 SSP Guard GRUP Bucureşti);

 

Extreme dreapta: Alina Ilie (Colegiul Tehnic Energetic Râmnicu Vâlcea) şi Andreea Taivan (HC Activ CSO Plopeni); 

 

Interi stânga: Bianca Maria Bazaliu (LPS Slatina), Sonia Vasiliu (Centrul Naţional de Excelenţă Râmnicu Vâlcea, din Vaslui) şi Iulia Maria Andrei (Colegiul Tehnic Energetic Râmnicu Vâlcea); 

 

Centri: Daniela Corban (CNE Râmnicu Vâlcea, din Galaţi) şi Maria Florentina Craiu (HCM Râmnicu Vâlcea); 

 

Interi dreapta: Cristina Laslo ("U" Jolidon Cluj), Oana Maria Bucă (HC Activ CSO Plopeni) şi Florenta Ilie (Colegiul Tehnic Media Bucureşti)

 

Selecţioner: Aurelian Roşca
 

Antrenor secund: Gavril Kozma

 

Conducătorul  delegaţiei: Narcisa Lecuşeanu

Poti prinde 2 bilete consecutive la cota 3? Fiecare participant câstiga garantat pâna la 10 premii. Adauga acum un bilet GRATUIT si câstiga!


Vizualizari: 3357

Printeaza Trimite pe messenger
Comentarii
Sportul Sălăjean îşi rezervă dreptul de a modera comentariile
Nume:*
Email:
Comentariu:*
Introduceti textul din imagine:*captcha image

Nume:

KZFCPwkzH - 27.09.2014 - 07:20

Thinking like that is really imvisserpe

Nume:

tadici - 05.08.2014 - 13:21

La multe din ele marele profesor o sa spuna ca ele le-a pus mingea in mana. Cate talente au iesit din mana lui si a sotiei.

Nume:

da - 04.08.2014 - 20:26

merge si fara tadici

Nume:

Bogdan M. - 03.08.2014 - 20:51

Ne mandrim cu voi gagici!!!

Nume:

georgiana - 03.08.2014 - 19:38

bravo fetelor


 


Cele mai spectaculoase goluri doar in video de mai sus. 

Vremea (Meteo)

Newsletter