Connect with us

Actualitate

VIDEO – Yaris Cristian Olaru, puştiul din Zalău care i-a impresionat pe juraţii de la Chefi la Cuţite

Puştiul în vârstă de 13 ani i-a cucerit pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu cu un preparat gustos „Muşchiuleţ de porc în crustă de fistic, cu piure de cartof dulce cu sos de piper”. Pentru preparatul său, Yaris a primit două cuţite şi s-a calificat în etapa următoare


Chefi la Cuţite este una dintre cele mai atractive emisiuni TV, fiind show-ul care atrage şi mulţi copii. Carisma chefilor Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu are un rol important pentru succesul acestei emisiuni, iar preparatele concurenţilor sunt precum cireaşa de pe tort.

La emisiunea de luni seară, cei trei chefi au fost impresionaţi de un copil în vârstă de 13 ani care i-a dat peste cap cu preparatul său. Vorbim despre Yaris Cristian Olaru, un tânăr elev din Zalău care este şi un mic ajutor de bucătar, după cum le-a spus juraţilor.

Yaris s-a prezentat la show-ul de pe Antena 1 cu un preparat mai special – „Muşchiuleţ de porc în crustă de fistic, cu piure de cartof dulce cu sos de piper”. Preparatul i-a dat puţin peste cap pe juraţi, aceştia începând să exclame faptul că „este un preparat moldovenesc” – a spus chef Scărlătescu sau „este italian” – a spus şi chef Dumitrescu.

N-a fost nici moldovenesc, nici italian, ci preparatul unui puşti din Zalău care i-a impresionat pe cei trei chefi.

Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu i-au oferit cuţitul lui Yaris, în timp ce Sorin Bontea a hotărât să nu-i acorde cuţitul, fiind convins de faptul că nu are cum un copil de 13 ani să gătească acel preparat.

Când a aflat despre cine a fost de fapt bucătarul, chef Bontea a ţinut să-l felicite pe Yaris pentru preparatul său.

Însă, cele două cuţite primite de Yaris au fost suficiente pentru a merge mai departe.

Povestea puştiului sălăjean în bucătărie a început în urmă cu trei ani, în restaurantul pe care îl deţin bunicii săi, Restaurant Trio Olaru.

„Cea mai mare pasiune a mea este gătitul. M-am apucat de bucătărie la vârsta de 10 ani, când o ajutam pe bunica mea în restaurant. Sunt un mic ajutor de bucătar acolo, aş putea spune. Merg acolo în weekend şi în vacanţe să ajut.  Am mai făcut acest preparat înainte de a merge la emisiune şi chiar îl mai gătesc câteodată la restaurant. Sunt 10 – 15 oameni care comandă aşa ceva, dar majoritatea vin la restaurant pentru pizza”, a spus Yaris în cadrul show-ului de pe Antena 1.

Puştiul ştie să gătească şi pizza, chiar dacă are o vârstă fragedă. El consideră că procesul în sine este o artă şi le-a spus juraţilor de la cine a învăţat această „reţetă”.

„Trebuie să fi dibaci să faci pizza. Consider că este o artă. Bunica mea face pizza de 20 de ani şi de la ea am învăţat să fac pizza, dar şi mai multe tipuri de paste. La restaurant, cel mai bine se vinde pizza Trio Olaru”, a mai spus puştiul în vârstă de 13 ani.

Yaris i-a impresionat pe cei trei juraţi şi s-a calificat în etapa următoare, iar întrebat de juraţi ce îşi doreşte să devină când se face mare, sălăjeanul le-a oferit un răspuns pe măsură.

„Vreau să devin executive chef. Chiar aş vrea să ridic ştacheta la restaurant, pentru că la noi este mai mult tradiţional, iar restaurante de tip fine dining nu prea sunt în Zalău”, a spus Yaris.

În final, Yaris Cristian Olaru a fost întrebat din ce echipă ar vrea să facă parte, dar puştiul în vârstă de 13 ani a evitat să ofere un răspuns clar, dar a dat de înţeles că l-ar prefera pe chef Florin Dumitrescu, spunând că nu i-ar vedea pe chef Cătălin Scărlătescu şi chef Sorin Bontea cu copii în echipă.

Sursa video: Chefi la Cuţite

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate