Connect with us

TENIS

Iris Cuceu a câştigat un turneu de tenis la prima sa participare!

În vârstă de 8 ani, Iris a făcut un turneu foarte bun la Cluj-Napoca, acolo unde a reuşit să câştige locul 1 la nivelul portocaliu al Cupei Marc


Tennis 10 FRT este un concept nou, un concept prin care copiii să înţeleagă mai uşor tainele tenisului de câmp, un concept prin care să domine fair-play-ul, iar turneele să fie distractive. Şi în Sălaj vor avea loc astfel de turnee în curând, dar până atunci, tinerii sportivi sălăjeni sunt nevoiţi să participe la competiţii din judeţele limitrofe.

La finele săptămânii trecute, la Cluj-Napoca a avut loc Cupa Marc, o competiţie ce s-a desfăşurat la mai multe categorii de vârstă. Judeţul Sălaj a fost reprezentat de cinci sportivi.

Este vorba despre Iris Cuceu, Ariana Cuceu, Marco Makai, Sophia Lang şi Giulia Lang, toţi cinci de la ACS Tennis Club Bogdan Cuceu, cel mai nou club de tenis din Sălaj.

Cu toţii au avut prestaţii bune, dar cel mai bun rezultat a fost obţinut de micuţa Iris Cuceu. În vârstă de doar 8 ani, Iris s-a aflat la prima participarea la un turneu oficial, reuşind să cucerească locul 1 la nivelul portocaliu (8 – 9 ani). Am putea spune astfel că „aşchia nu sare departe de trunchi”, fiica antrenorului Bogdan Cuceu demonstrând calitate şi potenţial mare încă de la prima participare.

O clasare pe podium a reuşit şi Marco Makai la nivelul galben. Puştiul în vârstă de 10 ani s-a aflat la a doua participare la un turneu Tennis 10 FRT, obţinând medalia de bronz.

Ariana Cuceu şi Giulia Lang s-au aflat şi ele la prima participare la un turneu Tennis 10, participând la nivelul galben. Chiar dacă au avut prestaţii bune, emoţiile nu le-au lăsat să evolueze la potenţialul maxim, astfel că au ratat o clasare pe podium. Sophia Lang a participat la nivelul verde, însă, şi de această dată, emoţiile şi-au spus cuvântul, iar eleva lui Bogdan Cuceu s-a ales doar cu o menţiune.

„Am participat şi am câştigat. Felicitări gazdelor pentru organizare. Mulţumim Cristian Miholca pentru primirea călduroasă şi tuturor adversarilor pentru competitivitate! A fost un turneu foarte reuşit unde micuţii tenismeni s-au clasat pe locuri fruntaşe”, a declarat Bogdan Cuceu.

Următorul turneu la care vor participa Marco, Ariana şi Giulia va avea loc la Alba Iulia, în perioada 24 – 26 aprilie, un turneu ce va parte din calendarul FRT, la categoria de vârstă 12 ani.

De precizat că începând din luna mai, ACS Tennis Club Bogdan Cuceu va organiza la Zalău competiţii Tennis 10 FRT în fiecare lună, până în octombrie inclusiv.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in TENIS