Caută articole

Filtrează articole
HANDBAL

JUNIOARE

25.07.2014 - 23:49

România a bătut şi Germania şi poate spera şi la primul loc din grupă! GALERIE FOTO

 România a bătut şi Germania şi poate spera şi la primul loc din grupă! GALERIE FOTO

Echipa naţională de junioare a ajuns la a patra victorie consecutivă de la Campionatul Mondial!

 

La fel ca şi echipa de tineret în urmă cu câteva săptămâni, România Under 18 are un start excelent la Campionatul Mondial de handbal din Macedonia. 

 

Astfel, elevele antrenorilor Aurelian Roșca și Gavril Kozma au câştigat la scor meciurile cu Argentina, Uzbekistan şi Macedonia. Vineri, a fost şi primul test mai dificil, în faţa Germaniei, pe care România a bătut-o greu, dar meritat, la o diferenţă de 2 goluri. Şi în prima repriză, “tricolorele” mici au avut avantaj, iar la pauză aveau un avans de trei goluri. Tot cam aşa a fost şi actul secund, la finalul căreia româncele s-au bucurat.

 

Prin cele patru succese, România este lider în Grupa C, dar sâmbătă va juca cu Danemarca, de la ora 20.30, într-un derby al grupei, la finalul căreia vom ştii şi câştigătoarea grupei. Oricum, România este ca şi calificată în fazele superioare. Dacă ocupă locul 1, Bianca Maria Bazaliu şi compania vor juca în faza superioară în faţa echipei de pe locul 4 din Grupa D. Dacă fetele noastre pierd cu Danemarca vor ocupa locul 2, iar, în acest caz, în următorul meci va juca cu formaţia de pe locul 3 din aceeaşi grupă.

 

Pentru jucătoarea Lorena Ostase, ziua de vineri a fost ca una de sărbătoare, din două motive. Dacă "tricolorele" au trecut de puternica formaţie din Germania (cu ea în teren), handbalista originară din Vaslui şi-a aniversat ziua de naştere, astfel că Lorena a împlinit 17 ani chiar în data de 25 iulie! Cu această ocazie, noi îi urăm "LA MULŢI ANI" şi să aibă un parcus cât mai lung în Macedonia, împreună cu colegele sale!

 

 

 

România - Germania 27 - 25 (14 - 11)

 

Au marcat: Bianca Maria Bazaliu (8 goluri - 1 din 7m), Alina Ilie (5), Alexandra Caraşol (5), Andreea Taivan (2), Iulia Maria Andrei (2), Cristina Laslo (2), Dana Abed-Kader (1), Alexandra Dindiligan (1) şi Lorena Ostase (1)

 


România:


Portari:
Maria Isabela Roşca (Centrul Naţional de Excelenţă Râmnicu Vâlcea) şi Mădălina Ion (Rapid Bucureşti);

 
Extreme stânga:
Alexandra Caraşol (CSS nr. 6 Bucureşti) şi Alexandra Dindiligan (ASC SC 181 SSP Guard GRUP Bucureşti);


Pivoţi:
Lorena Ostase (CNE Râmnicu Vâlcea, din Vaslui) şi Dana-Abed Kader (ASC SC 181 SSP Guard GRUP Bucureşti);


Extreme dreapta:
Alina Ilie (Colegiul Tehnic Energetic Râmnicu Vâlcea) şi Andreea Taivan (HC Activ CSO Plopeni); 


Interi stânga: 
Bianca Maria Bazaliu (LPS Slatina), Sonia Vasiliu (Centrul Naţional de Excelenţă Râmnicu Vâlcea, din Vaslui) şi Iulia Maria Andrei (Colegiul Tehnic Energetic Râmnicu Vâlcea); 


Centri: 
Daniela Corban (CNE Râmnicu Vâlcea, din Galaţişi Maria Florentina Craiu (HCM Râmnicu Vâlcea); 


Interi dreapta: 
Cristina Laslo ("U" Jolidon Cluj), Oana Maria Bucă (HC Activ CSO Plopeni) şi Florenta Ilie (Colegiul Tehnic Media Bucureşti);

 

Selecţioner: Aurelian Roşca. 

Antrenor secund: Gavril Kozma

Conducătorul  delegaţiei: Narcisa Lecuşeanu

 

 

 

 

Declaraţii după meci: 

 

 

     Frank Hamann - selecţionerul Germaniei:

“România a meritat victoria”!

 

"Suntem foarte dezamăgiţi pentru că am pierdut acest meci. Aceasta, deoarece o victorie în faţa României ne ducea pe locul 2, iar în optimi aveam un adversary mai uşor.  Oricum, vreau să felicit România, care a meritat Victoria şi a jucat mai bine decât noi, mai ales în momentele în care a contat cel mai mult. Dar, viaţa merge mai departe şi noi trebuie să ne pregătim cât mai bine pentru următorul meci”.

 


     Aurelian Roşca - selecţionerul României:

“Sunt mândru de această victorie, care ne-a asigurat locul 2”

 

“Le-am spus jucătoarelor mele să joace calm până la finalul jocului, deoarece noi ne aflăm într-o formă mai bună decât Germania. Mă bucur că ele au asculat indicaţiile şi sunt mândru de această victorie, care ne-a asigurat locul 2. Sâmbătă vor juca cu Danemarca pentru primul loc. Cele două echipe nu au pierdut niciun meci la Mondiale, astfel va fi un meci interesant”.

 

SURSA FOTO: site-ul oficial al Campionatului Mondial


Vizualizari: 1394

Printeaza Trimite pe messenger
Comentarii
Sportul Sălăjean îşi rezervă dreptul de a modera comentariile
Nume:*
Email:
Comentariu:*
Introduceti textul din imagine:*captcha image


 


Cele mai spectaculoase goluri doar in video de mai sus. 

Vremea (Meteo)

Newsletter