Connect with us

FOTBAL

Un AN fără fotbalul mic din Sălaj

Pe 8 martie 2020 s-au jucat ultimele meciuri oficiale din Liga a IV-a şi Liga a V-a, astfel că în zilele următoare se împlineşte un an de zile de când fotbalul mic din judeţ este pe “linie moartă”. Pandemia a blocat toate competiţiile care încă sunt în stare de suspendare până la aflarea noului protocol medical


Sportul de la amatori a fost cel mai afectat de pandemia de COVID-19,  iar din cauza restricţiilor, multe competiţii de la acest nivel au în continuare de suferit.

În această categorie se află Liga a IV-a şi Liga a V-a din Sălaj, care sunt   trase pe linie moartă de un an de zile.

Pe 8 martie 2020 s-au jucat ultimele meciuri oficiale la acest nivel, iar luni se va împlini exact un an de când în Sălaj nu a mai avut un loc un meci oficial.

S-a încercat în vară organizarea unei finale a Ligii a IV-a, pentru a putea fi desemnată câştigătoarea campionatului şi participanta la barajul de Liga a III-a, dar duelul dintre Sportul Şimleu şi Rapid Jibou nu a mai avut loc.

În toamnă,toată lumea se pregătea de startul sezonului 2020 – 2021, dar creşterea alarmantă a cazurilor de COVID-19 şi restricţiile care erau în vigoare i-au determinat pe cei de la AJF Sălaj să amâne începerea sezonului, la fel ca şi majoritatea AJF-urilor din ţară.

Practic, echipele din Sălaj nu aveau cum să poată suporta cheltuielile cu protocolul medical, ce prevede testarea RT-PCR pentru COVID-19, tot la două săptămâni.

Speranţele se leagă odată cu venirea primăverii, mai ales că FRF a făcut   de ceva timp o solicitare la MTS şi la Ministerul Sănătăţii, astfel încăt protocolul medical să devină mai permisibil de îndeplinit pentru echipele de la acest nivel.

S-au propus trei variante pentru reluarea competiţiilor, iar una dintre variante este înlocuirea testelor RT-PCR obligatorii în acest moment cu  teste rapide antigen.

A doua variantă reprezintă o singură testare RT-PCR la începutul campionatului efectuată de toţi cei implicaţi în competiţie, iar a treia solicitare presupune ca persoanele care deja s-au vaccinat împotriva COVID-19 să nu mai fie obligate să efectueze nicio testare.

A trecut deja o lună de zile de când s-au transmis aceste variante la autorităţi, dar deocamdată răspunsul nu a venit.

“A fost un an greu fără fotbal la acest nivel, dar sperăm ca această perioadă dificilă să se termine în această primăvară. Toată lumea este nerăbdătoare să începem competiţiile, dar deocamdată aşteptăm să fie anunţat noul protocol medical. Aşteptăm şi noi veşti, ca mai apoi să putem anunţa echipele. Nu cred că după această pandemie vor  dispărea din echipe. Cred că dorinţa pentru fotbal va fi şi mai mare, semn că deja mai multe echipe au şi venit la AJF pentru a-şi viza legitimaţiile”, ne-a declarat Daniel Sabou.

Preşedintele AJF Sălaj a fost prezent zilele trecute la Adunarea Generală de Alegeri de la AJF Bihor, unde au fost prezente şi persoane din conducerea Federaţiei Române de Fotbal.

Cu acest prilej s-a discutat şi despre posibilitatea reluării competiţiilor la nivel de amatori începând din această primăvară.

Începând cu data de 1 februarie, AJF Sălaj şi-a reluat activitatea şi în această perioadă lucrează la actualizarea site-ului, dar şi la toate datele legate de cluburile şi asociaţiile sportive afiliate. AJF Sălaj lucrează şi la vizarea legitimaţiilor echipelor pentru anul 2021.

Ultimele meciuri oficiale care s-au jucat în Sălaj, în perioada 7 – 8 martie 2021:

Liga a IV-a:

Sportul Şimleu – Someşul Someş Odorhei           5 – 0

Silvania Cehu Silvaniei   – AS Cosniciu              0 – 4

CS Barcău Nuşfalău        – Olimpic Bocşa         0 – 0

Ardealul Crişeni    – AS Ileanda        3 – 0

Dumbrava Gîlgău     – Rapid Jibou                    1 – 2


Liga a V-a, Seria Est:

Dumbrava Ciocmani – Agronova Dragu     2 – 5

Viitorul Băbeni – Rapid Zimbor                2 – 3

Unirea Mirşid    – AS Creaca Jac               4 – 0

Olimpia Rus       – ACS Tihău                 1 – 4

CS Hida               – Someşul Gîlgău          6 – 0


Seria Centru:

Largiana Românaşi         – Voinţa Derşida      2 – 10

Cetatea Almaşu               – Olimpic Gîrceiu     3 – 0

Venus Borla       – Unirea Hereclean          0 – 5

Gloria Marin      – Cetatea Buciumi           0 – 2


Seria Vest:

Stejarul Sîg         – Voinţa Horoatu Crasnei             10 – 1

Barcău Tusa       – Cetatea Valcău                            1 – 1

AS Carastelec    – Kemer Camăr                               3 – 1

Gloria Ban          – Inter Cizer                                    3 – 3

AS Juniorii Ip      – ACS Bănişor-Peceiu      3 – 2

Venus Giurtelec               – Inter Pericei                   5 – 1


Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL