Connect with us

Actualitate

Se lucrează într-un ritm alert pe tronsonul A3 între Nădăşel şi Zimbor. “Până în 2023 vom urca pe autostradă de la Poarta Sălajului”

Consilierul judeţean Cosmin Ardelean este convins că dacă lucrările vor continua în acest ritm, până în anul 2023, proiectul ar putea fi finalizat


Că suntem în urmă cu infrastructura rutieră faţă de ţările dezvoltate din Vest nu e nicio surpriză. Însă, în ultimii ani, parcă a început şi la noi să “răsară” autostrăzi, sau mai bine zis, tronsoane ale anumitor autostrăzi.

Unul dintre şantierele cele mai active, în care muncitorii muncesc precum o albinele este tronsonul dintre Nădăşel şi Zimbor (30 km), parte din Autostrada Transilvania.

Pe acest tronson se lucrează intens, iar în prezent, se lucrează la decopertarea şi excavarea dealurilor, muncitorii fiind în zona localităţii Mihăieşti (judeţul Cluj).

Totodată, la Zimbor se pregăteşte terenul pentru autobaza care va cuprinde sute de utilaje şi muncitori.

Mai mult, problema exproprierilor a fost rezvolată, astfel că în curând vor începe lucrările şi la tronsonul Zimbor – Poarta Sălajului.

“Au fost aprobate exproprierile în ședința de Guvern și pentru tronsonul Zimbor-Poarta Sălajului, așadar constructorul va putea intra în curând și pe porțiunea aceasta în lungime de 12 km.

În acest an, acest tronson de 42 km va beneficia de o finanțare de 260 milioane de lei. In ceea ce privește investițiile totale în infrastructura la nivelul județului Sălaj, suma va depăși în acest an 573 milioane.

Am încredere în ministrul Cătălin Drulă și Cosma Horatiu-secretar de stat, care demonstrează deja că și în România se poate. Sunt sigur că în acest ritm, în anul 2023 vom urca pe autostradă de la Poarta Sălajului”, spune Cosmin Ardelean, consilier judeţean din partea USR – PLUS.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate