Connect with us

Politică

Europarlamentarul Cristian Terheș, gazdă la prima conferință europeană organizată în România pe tema importantei păstrării suveranității naționale

“Viitorul Europei este al statelor suverane” e prima conferință europeană organizată în țara noastră pe tema importantei păstrării suveranității naționale

Păstrarea suveranității naționale, precum și respectarea drepturilor fundamentale sunt două teme majore privind viitorul Europei ce vor fi abordate pe data de 26 februarie, la Bucuresti, în conferința europeană “Viitorul Europei – o noua speranță” organizata de Grupul europarlamentar al Conversatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), din care face parte și PNȚCD.

Prima tema a conferintei din Bucuresti este “Viitorul Europei este al statelor suverane”, fiind urmată de “Viitorul Europei este mai mult control local” și de “Viitorul Europei este protejarea drepturilor fundamentale”.

Conferința ii va avea ca participanti pe co-președintii grupului europarlamentar ECR – Ryszard Legutko si Raffaele Fitto, presedintele Institutului ECR Policy Working Group – Prof. Zdzisław Krasnodębski, europarlamentarii Angel Dzhambazki (Bulgaria) si Cristian Terheș, precum si pe presedintele PNȚCD / Aurelian Pavelescu.

De asemenea, la conferința vor participa si avocat Silvana Racoviceanu – Vicepreședinte al Asociatiei pentru Dialog si Solidaritate al Avocatilor, avocat Silvia Uscov si avocat Elena Radu. La conferinta va mai interveni direct si Władysław Ortyl – Președinte al Regiunii Podkarpackie din Polonia și Președinte al Grupului ECR la Comitetul Regiunilor.

Conferinta incepe la ora 19, ora Romaniei, si va fi transmisa live pe Facebook pe pagina oficiala a PNTCD, Cristian Terhes – europarlamentar PNTCD si Grupul ECR. De asemenea, conferinta va fi preluata si de site-uri si portaluri de stiri din Romania, ca stiripesurse, clujust si altele. Orice persoana poate adresa intrebari participantilor pe temele menționate atat pana la inceperea conferintei, cat si pe timpul ei, postand intrebarea pe YouTube, Facebook sau Twitter folosind hashtag #AskResetEU.

“Aceasta este prima conferinta europeana organizata in Romania pe tema pastrarii suveranitatii nationale a Romaniei in interiorul Uniunii Europene. UE nu a fost gandita ca o federatie, unde vocea statelor nationale dispare sau este estompata pentru a face loc indicatiilor pretioase venite de la Bruxelles de la o birocratie nealeasa de nimeni. Proiectul european a fost gandit ca o «Europa a natiunilor» care sa coopereze si conlucreze pentru binele comun al cetatenilor lor, iar pentru a salva acest proiect e important sa ne intoarcem la ideea de la care a pornit. Conferinta de la Bucuresti va aborda subiectul pastrarii suveranitatii nationale ce devine important pentru tot mai multi romani”, a spus Cristian Terheș – europarlamentar PNȚCD și membru al grupului ECR.

DESPRE CONFERINȚĂ

“Pandemia Covid-19 a expus Uniunea Europeana unor serii de provocari. In forma sa curenta, o Europa centralizata si birocratica a dovedit ca e incapabila sa furnizeze solutii rapide si eficiente la aceste provacari.Turul de conferinte privind Viitorul Europei organizat de grupul ECR promoveaza, ca solutie la aceste probleme, conceptul unei Europe de natiuni suverane care coopereaza impreuna. O Europa unde deciziile se iau mai aproape de casa, nu la Bruxelles. O Europa unde capitalele statelor membre preiau din nou controlul asupra propriilor decizii. Evenimentul nostru din Bucuresti va trasa o harta cum sa atingem acest deziderat, promovand renasterea democratiilor nationale si a mandatelor care sa puna cu adevarat in aplicare vointa oamenilor”, se arata in comunicatul de prezentare al evenimentului.

Acest tur de conferinte in 15 capitale ale statelor membre ale Uniunii Europene a pornit in decembrie 2020 ca raspuns la “Conferinta privind viitorul Europei”, initiata de grupului europarlamentar Renew Europe, condus de Dacian Ciolos, prin care se promoveaza federalizarea Europei.

Cei care sustin federalizarea Europei, adica dizolvarea statelor nationale si a democratiilor constitutionale, sustin ca viitorul Europei este fie “mai multa Europa fie nicio Europa”.

“Grupul ECR nu crede in acest extreme, deoarece exista o cale de mijloc. E timpul pentru restaurarea idealului unei Europe care respecta suveranitatea democratiilor noastre nationale. E timpul sa reconstruim comunitatea noastra de state europene – o Europa a respectului mutual, cooperarii si solidaritatii. E timpului unei noi sperante pentru Europa. Obiectivul Grupului ECR este de a arata ca aceasta noua cale poate salva Europa din ghearele ideologiei federaliste, o ideologie care risca sa conduca la regres toate progresele facute de democratiile suverane si nationale care au lucrat impreuna pentru multi ani ca parteneri egali pentru binele comun”, se arată in comunicatul grupului.

Mai multe informatii despre eveniment poate fi gasite pe site-ul www.ecrthefuture.eu.

PROGRAMUL CONFERINȚEI DE LA BUCUREȘTI

Introducere: Viziunea Grupului ECR @ 19:00 CET

• Prof. Ryszard Legutko – europarlamentar, Polonia, Co-Presedinte al Grupului ECR

• Prof. Zdzisław Krasnodebski – europarlamentar, Polonia, Presedinte al ECR Institutional Policy Working GroupViitorul Europei este al Europei natiunilor suverane @ 19:15 CET

• Cristian Terheș – Europarlamentar, Lider al delegatiei Romaniei in Grupul ECR din Parlamentul European, Vice-President PNTCD

Raffaele Fitto – Europarlamentar, Italia, Co-Presedinte al Grupului ECR

• Angel Dzhambazki – Europarlamentar, Bulgaria, Lider al Delegatiei VMRO in Parlamentul European

Aurelian PAVELESCU – Romania, Presedinte PNTCDViitorul Europei este mai mult control local @ 19:30 CET

Cristian Terheș – Europarlamentar, Lider al delegatiei Romaniei in Grupul ECR, din Parlamentul European, Vice-President PNTCD

Władysław Ortyl – Polonia, Presedinte al Regiunii Podkarpackie si Presedinte al Grupului ECR la Comitetul Regiunilor Viitorul Europei este protejarea drepturilor fundamentale @ 19:45 CET

Cristian Terheș – Europarlamentar, Lider al delegatiei Romaniei in Grupul ECR, din Parlamentul European, Vice-President PNTCD

Silvia Uscov – avocat, Romania, Managing Partner Uscov si asociatii• Elena Radu – avocat, Romania

• Silvana Racoviceanu – avocat, Romania, Vicepresedinte al Asociatiei pentru Dialog si Solidaritate al Avocatilor (ADSA)

Conferinta din Bucuresti va fi prezentata si moderata de doamna Liana Stanciu.

Evenimentul va fi transmis live pe internet in traduceri simultate in romana, engleza, poloneza, spaniola si italiana.

Pentru limba romana evenimentul poate fi urmarit la adresa: https://youtu.be/p3mxFboRQ_s

Toti cei interesati pot adresa intrebari participantilor pe temele mentionate atat pana la inceperea conferintei, cat si pe timpul ei, postand intrebarea pe YouTube, Facebook sau Twitter folosind hashtag #AskResetEU.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Politică