Connect with us

HANDBAL

HC Zalău a pierdut pe “muchie de cuţit” partida cu Gloria Buzău

În etapa a X-a a Ligii Naţionale, gruparea zălăuană era cât pe ce să obţină un rezultat pozitiv cu o fruntaşă a campionatului, dar a cedat a limită, scor 26 – 27, după ce cu 10 secunde înaintea finalului a avut atacul prin care putea egala

Partidă dificilă pentru HC Zalău, în etapa a X-a a Ligii Naţionale, ce s-a desfăşurat la Sf. Gheorghe. Gloria Buzău a fost adversara sălăjencelor, o fruntaşă a campionatului, superioară din punct de vedere al lotului, cât mai ales al bugetului.

Aceste aspecte nu s-au prea văzut mai ales în primul sfert de oră, în care HC Zalău a fost “vioara întâi” şi a controlat jocul. Echipa lui Tadici a început perfect partida şi a condus cu 3 – 1, 8 – 5 şi 10 – 6 în minutul 15. Atacul a funcţionat perfect în primul sfert de oră, dar mai ales poarta, unde Paula Teodorescu a fost la înălţime cu câteva parade.

15 minute de coşmar: HC Zalău a primit 9 goluri şi nu a marcat niciunul!

Deşi a avut partida în mână, HC Zalău a scăpat jocul de sub control şi a fost de nerecunoscut după minutul 15. Echipa lui Tadici a primit nu mai puţin de nouă goluri în 15 minute, fără să aibă nicio reacţie. Astfel, de la 6 – 10, scorul a deventi 15 – 10 până la pauză, iar Gloria Buzău a luat o opţiune serioasă pentru a câştigat partida.

În repriza secundă, pentru HC Zalău a urmat o cursă de recuperare a deficitului, iar în ultimul sfert de oră, slăjencele s-au apropiat periculos.

În minutul 45 a fost 20 – 17, dar HC Zalău se putea apropia la două goluri, însă “portăriţa” Kelemen a aruncat din poartă în poartă, dar a nimerit doar bara! Tot la acelaşi scor, Vrabie a mai ratat un ataca din postură de “unu la unu”, ceea ce l-a scos din sărite pe Tadici.

Buzăul a profitat şi s-a dus din nou la patru goluri, astfel că scorul a devenit 27 – 23 în minutul 55. Cu toate acestea, formaţia zălăuană a mai sperat la un rezultat pozitiv, pe care era cât pe ce să îl obţină.

S-a făcut 27 – 26 cu 35 de secunde înaintea finalului, iar Gloria a avut atacul, pe care l-a irosit cu 10 secunde înainte de final. Cele 10 secunde puteau fi decisive pentru un egal, dar sălăjencele nu au fost prea inspirate. Au atacat, dar s-au ales doar cu o lovitură de la 9 m, pe care a executat-o Severin, însă fără efect.

S-a terminat 27 – 26, iar HC Zalău înregistrează a cincea înfrângere din acest campionat.

Gloria Buzău – HC Zalău 27 – 26 (15 – 10)

Buzău: Iordache, Polocoșer – Janjušević 8, Rotaru 4, Simion 3, Stoleru 3, Livrinikj 3, Subțirică-Iovănescu 2, Condurache 2, Petruș 2, Munteanu, Petrovic, Mărginean, Ujkic. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Zalău: Teodorescu, Kelemen – Ivan 5, Popescu 4, Berbece 3, Mitrache 2, Severin 2, Dindiligan 2, Vrabie 2, Lazea 2, Jlezi 2, Șerban 2, Mihart. Antrenor: Gheorghe Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL