Connect with us

HANDBAL

HC Zalău, duel dificil cu o fruntaşă a campionatului

În etapa a X-a programată la Sf. Gheorghe, gruparea zălăuană are o misiune grea cu Gloria Buzău. Adversara Zalăului are un lot valoros şi dispune de multe jucătoare cu experienţă, dar HC Zalău are de partea sa moralul şi ambiţia de a continua parcursul bun din 2021


Doar două partide oficiale a susţinut HC Zalău în 2021, cu SCM Craiova şi Dacia Mioveni, pe care le-a câştigat. O misiune mult mai grea va avea formaţia zălăuană în etapa a X-a a Ligii Naţionale, rundă care este programată miercuri şi joi la Sfântu Gheorghe.

În această etapă, HC Zalău are de înfruntat o echipă cu pretenţii în Liga Naţională, la care s-a investit masiv în ultimii ani. Este vorba de Gloria Buzău, o grupare ce în acest sezon a jucat şi în European Handball League, în tururile preliminarie.

Trupa din Buzău tinde din nou la o calificare în cupele europene şi după nouă etape se află pe locul 5.

În cele opt jocuri pe care le-a susţinut, formaţia din Buzău a câştigat cu Măgura Cisnădie, “U” Cluj, SCM Craiova, Dacia Mioveni şi CSM Galaţi, dar a fost foarte aproape să obţină un rezultat pozitiv şi în faţa campioanei SCM Rm. Vâlcea.

Trupa pregătită de Ovidiu Mihăilă a înregistrat însă şi un rezultat modest cu nou promovata Activ Ploieşti, în faţa căreia a obţinut doar o remiză.

Acel rezultat a făcut ca echipa să se îndepărteze de podium, însă Gloria Buzău rămâne în cărţi pentru cupele europene.

Are şi un lot pe măsură pentru un astfel de obiectiv, având jucătoare cu experienţă, precum Ana Maria Iuganu, Andreea Rotaru, Ana Maria Simion, dar şi handbaliste străine, care au confirmat la acest nivel, precum Janjusevic,  Petrovic, Livrinikj, Ujkic, Klikovac  sau Shteriova.

La prima vedere, Gloria Buzău pare favorită, fiind şi poziţionată mai bine în clasament, pe poziţia a cincea, în timp ce HC Zalău se află pe locul 8.

Însă, gruparea antrenată de Gheorghe Tadici are de partea sa moralul, după ce a avut un parcurs bun în acest an.

Cinci întâlniri directe au fost în ultimii doi ani între Gloria Buzău şi HC Zalău. Formaţia zălăuană a câştigat două partide pe teren propriu, iar una s-a terminat la egalitate, în timp ce la Buzău, HC Zalău a pierdut ambele jocuri în 2018 şi 2020.

De data aceasta, partida se dispută pe teren neutru, la Sf. Gheorghe, astfel că avantajul terenului propriu nu mai poate fi pus în discuţie.

Gheorghe Tadici: “Dacă ne uităm la loturi, Buzăul are prima şansă. Sper să ne mobilizăm şi să facem un meci bun”

“Dacă ar fi să ne raportăm la bugetele celor două echipă, este o diferenţă mare, dar nu întotdeauna joacă în teren bugetele. Întâlnim o echipă bună, care are în lot jucătoare cu experienţă, multe dintre ele fiind campioane cu Vâlcea acum doi ani. Buzăul are jucătoare de Naţională, are şase jucătoare străine şi fără discuţie, dacă ne uităm la lotul lor au prima şansă. Gloria Buzău s-a încurcat de Activ Ploieşti, fiindcă  a tratat superficial acel meci, dar sunt sigur că acum îşi vor lua toate măsurile. Sper să ne mobilizăm, să facem un meci bun şi să demonstrăm că şi cu jucătoare tinere se poate face performanţă, nu doar cu jucătoare cu nume şi cu salarii nejustificate”

Sursa foto: Dan Potor

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL