Connect with us

FOTBAL

CS Hida aşteaptă startul noului sezon cu gândul la promovarea în Liga a IV-a

După ce a evoluat timp de trei sezoane în al patrulea eşalon, în anul 2018, CS Hida a luat-o de la capăt din Liga a V-a, iar în sezonul trecut a fost în grafic pentru promovare, fiind la două puncte în spatele liderului Rapid Zimbor în momentul întreruperii campionatului. Însă, gândul promovării nu a apus la Hida, astfel că obiectivul rămâne acelaşi şi pentru următorul sezon, care sperăm cu toţii, va debuta în luna martie


După o pauză îndelungată, fotbalul a reînviat la Hida în anul 2013, odată cu înfiinţarea Clubului Sportiv Hida, echipă care încă din primul an de la înfiinţare a fost o echipă puternică în Liga a V-a, aflându-se în cărţi pentru o clasare pe podium.

Mai mult, în primul sezon, CS Hida a ajuns până în sferturile Cupei României, fiind eliminată la penalty-uri de Rapid Jibou. În optimile de finală, echipa din Hida reuşise să învingă Dumbrava Gîlgău, echipă cu pretenţii din Liga a IV-a.

Una peste alta, fiind o echipă cu potenţial, având şi o bază sportivă capabilă să găzduiască meciuri de eşalon superior, la Hida s-a trecut imediat la gândul promovării. Astfel, după doi ani în Liga a V-a, la începutul sezonului 2015 – 2016, CS Hida lua startul Ligii a IV-a, eşalon în care avea să evolueze timp de trei sezoane.

După o restructurare forţată cauzată de plecarea jucătorilor importanţi, CS Hida a luat-o de la capăt din Liga a V-a, iar în sezonul trecut era în grafic pentru promovare, ocupând locul 3 în Seria Est, la două puncte în spatele liderului Rapid Zimbor.

Însă, campionatul s-a întrerupt în luna martie, iar deznodământul îl ştim cu toţii. De atunci şi până în prezent, echipele din fotbalul amator aşteaptă reluarea competiţiilor oficiale, iar speranţele lor se îndreaptă spre luna martie, mai ales că cei de la FRF fac demersuri pentru un protocol medical mai accesibil.

Cornel Onaţ: “Nu am mai stat niciodată atât de mult fără fotbal”

Una peste alta, şi la Hida dorul de fotbal este mare şi abia se aşteaptă reluarea competiţiilor oficiale. Gândurile sunt aceleaşi ca şi înainte de pandemie, astfel că se doreşte formarea unui lot competitiv pentru a ataca promovarea în Liga a IV-a.

“A fost destul de greu. Nu am mai stat niciodată atât de mult fără fotbal. La Hida vom continua cu aceleaşi aspiraţii. Vrem să promovăm în Liga a IV-a, în măsura în care vom avea şi sprijin financiar. Însă, rămâne de văzut ce se va stabili şi dacă vom putea începe campionatul. Aşteptăm un semn oficial de la autorităţi. Sperăm să se îndrepte lucrurile şi să putem începe din luna martie”.

Cornel Onaţ – antrenor CS Hida

Se doreşte formarea unui lot competitiv

Pentru sezonul următor, la Hida se doreşte formarea unui lot competitiv. În acest sens, conducerea echipei şi-ar dori ca juniorii din Hida care au activat la Rapid Jibou, să revină la echipa din comuna natală.

Este vorba despre portarul Cătălin Clepa şi jucătorii de câmp Andrei Clepa, Răzvan Forna, Bogdan Forna, Vlăduţ Sav şi Alexandru Miclea.

Sunt tineri cu potenţial şi care pot ajuta echipa să-şi îndeplinească obiectivul.

Până în prezent, niciun jucător important nu a plecat de la echipă.

Bazele sportive sunt puse la punct

La Hida există o bază sportivă capabilă să găzduiască fără probleme meciuri de Liga a IV-a.

Deşi a fost o perioadă de pauză, fără meciuri oficiale sau amicale, la Hida, bazele sportive au fost îngrijite corespunzător şi în această perioadă, fie că a fost vorba despre terenul de fotbal, sala de sport sau terenul sintetic.

“În această perioadă, bazele sportive din comuna Hida au fost întreţinute corespunzător. Atât terenul de fotbal, cât şi terenul sintetic şi sala de sport sunt în condiţii bune. Totul este pus la punct şi din acest punct de vedere suntem pregătiţi pentru startul sezonului”, spune Cornel Onaţ.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL