Connect with us

FOTBAL

Decizie importantă luată de FRF. AJF-urile care nu pot organiza Liga a IV-a, nu vor avea reprezentantă la barajul pentru Liga a III-a!

În cadrul videoconferinţei de luni, conducerea Federaţiei a informat toate AJF-urile din ţară despre variantele propuse autorităţilor pentru modificarea protocolului medical, astfel încât fotbalul amator şi cel de la copii şi juniori să poată înceapă în martie.Totodată, FRF a hotărât că AJF-urile care nu pot organiza Liga a IV-a în acest sezon, nu vor avea dreptul de a nominaliza o echipă care să reprezinte judeţul la meciurile de bara


În luna martie se împlineşte un an de zile, de când fotbalul amator şi cel juvenil, cu excepţia Ligii Elitelor, este blocat din caza pandemiei de COVID-19. Pauza lungă fără fotbal la acest nivel ar putea lua sfârşit în această primăvară.

În acest sens, Federaţia Română de Fotbal a făcut primele demersuri şi a solicitat MTS-ului, cât şi Ministerului Sănătăţii, modificarea protocolului medical.

Concret, FRF a solicitat înlocuirea testelor Real-Time PCR, cu teste rapide, care să fie mult mai accesibile pentru echipe.

Forul  condus de Răzvan Burleanu e pregătită şi cu alte scenarii, ce presupune o singură testare RT-PCR la începutul competiţiilor, efectuată de toţi fotbaliştii, antrenorii, arbitrii, observatorii, conducătorii echipelor şi membrii staff-ului tehnic, care au acces în zona terenului de joc.

Totodată, FRF a mai propus ca persoanele care deja s-au vaccinat împotriva COVID-19 să nu mai fie nevoite să efectueze niciun fel de testare.

Aceste teme au fost discutate şi cu preşedinţii de AJF-uri, în videoconferinţa care s-a organizat luni şi la care a participat şi Daniel Sabou.

Rămâne însă ca autorităţile să comunice ce scenariu acceptă pentru  începerea competiţiilor din luna martie.

Până una alta, FRF a decis un lucru important şi a hotărât că AJF-urile care nu pot organiza Liga a IV-a în acest  sezon, nu vor avea dreptul de a nominaliza o echipă care să reprezinte judeţul la barajul de promovare în Liga a III-a, ce va avea loc în vară.

În vara anului trecut, în Sălaj nu s-a mai organizat nicio competiţie pentru desemnarea reprezentantei judeţului la baraj.

Deşi s-a dorit disputarea unei finale în “dublă” manşă între Sportul Şimleu şi Rapid Jibou, nici acest lucru nu s-a mai reuşit.

Şimleuanii au fost desemnaţi să participe la meciul de baraj, pe care l-au pierdut, dar au promovat în Liga a III-a datorită criteriului fair-play. 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL