Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici, vehement la adresa staff-ului Naţionalei: “Au doar antrenori secunzi. Principalul e în teren”

Fostul selecţioner nu este de acord noul staff al Naţionalei, compus din Adi Vasile principal şi Bent Dahl secund. Antrenorul de la HC Zalău critică faptul că s-a apelat la un antrenor străin pe postul de secund şi consideră această practică precum o jignire la adresa tehnicienilor români ce activează în Liga Naţională 

Începutul de an a adus o schimbare pe banca tehnică a Naţionalei României. Clasarea modestă de la ultimul Campionat European a dus la îndepărtarea cuplului Bogdan Burcea – Robert Licu, iar în cadrul şedinţei Comisiei Tehnice, majoritatea antrenorilor au fost de părere că se impune o schimbare.

Noul selecţioner a fost numit Adrian Vasile, care de altfel a primit opt voturi în şedinţa Comisiei Tehnice.

Antrenorul de la CSM Bucureşti a semnat un contract cu Federaţia Română de Handbal până pe 20 decembrie şi are două obiective importante de îndeplinit: calificarea la jocurile olimpice şi la Campionatul Mondial din Spania. Noul selecţioner a anunţat staff-ul cu care va lucra pe banca Naţionalei, secundul său urmând să fie norvegianul Bent Dahl, iar antrenorul cu portarii va rămâne Jaume Fort Mauri.

Cu noul staff al Naţionalei nu a fost de acord fostul selecţioner, Gheorghe Tadici, care de altfel a votat împotrivă la şedinţa Consiliului de Administraţi, când s-a solicitat membrilor validarea hotărârii Consiliului Director.

Gheorghe Tadici nu vede cu ochi buni noul staff al Naţionalei şi critică faptul că s-a apelat la un antrenor străin pe postul de secund.

“Am fost împotriva a doi antrenori străini şi a faptului că Adrian Vasile şi-a luat secund din Norvegia, despre care nu ştia nimeni nimic. Naţionala României are acum doar antrenori secunzi, iar antrenorul principal este în teren.Nu mi se pare normal, ca după ce la Comisia Tehnică s-a insistat să nu se mai aducă antrenori străini la Naţională, să nu se ţină cont de acest aspect”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Tehnicianul de la HC Zalău consideră că era oportun ca antrenorul secund de la Naţională să fie tot român, care să cunoască jucătoarele românce. Asta cu atât mai mult  cu cât turneul preolimic are loc în mai puţin de două luni, iar timpul de pregătire este foarte scurt. 

“Nu ştiu ce poate să facă acest antrenor secund din Norvegia, care vine pentru 3 – 4 zile la pregătrie, fiindcă nici nu le cunoaşte bine pe jucătoare. Mi se pare o lipsă de dibăcie. Probabil pe antrenorii din Liga Naţională nici nu o să-i mai intereseze, pentru că este un fel de jignire la adresa lor. Sunt buni doar să le pregătească pe jucătoare şi să le crească.Echipa Naţională nu este o jucărie pe care să se facă experimente”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

FOTO: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL