Connect with us

FOTBAL

Răzvan Burleanu vine cu veşti bune pentru fotbalul amator. “Ne dorim să reluăm competiţiile din martie”

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că FRF a făcut o solcitare pentru modificarea protocolului medical, astfel încât testele RT-PCR pentru COVID-19 să fie înlocuite cu cele antigenice rapide, iar competițiile la nivel de copii și juniori și fotbal amator să poată fi reluate

Pauză prelungită în fotbalul amator, cât şi la nivel de copii şi juniori, cu excepţia Ligii Elitelor U19 şi U17. Din martie, nici în Sălaj nu s-a mai disputat vreun meci de fotbal în organizarea AJF Sălaj, competiţiile fiind în continuare suspendate. Asta deoarece protocolul medical prevede testarea obligatorie a echipelor pentru COVID-19, cu teste RT-PCR, ceea ce reprezintă o cheltuială extrem de mare pentru echipele de la acest nivel.

Situaţia s-ar putea schimba din primăvară, iar fotbalul amator ar putea porni la drum. În acest sens, Federaţia Română de Fotbal a făcut o solicitare la Ministerul Sănătăţii şi la MTS, pentru modificarea protocolului medical, astfel încât testele RT-PCR pentru COVID-19 să fie înlocuite cu cele antigenice rapid. Aceste teste sunt mult mai accesibile în condiţiile în care un test costă aproximativ 30 de lei.

“Ceea ce am anunțat în cadrul ședinței CEx este că ne dorim să putem să reluăm toate competițiile la nivel de copii și juniori și fotbal amator în luna martie. Pentru a putea face acest lucru am solicitat deja o modificare de protocol medical, şi anume înlocuirea testelor RT-PCR cu teste anitgenice rapide. Această înlocuire reprezintă un sprijin extraordinar de important pentru toate cluburile care au avut activitatea blocată în anul 2020, mai ales că vorbim despre un număr semnificativ de cluburi care nu au primit nicio susținere din partea statului”, adeclarat Răzvan Burleanu.

Federaţia Română de Fotbal a mai solicitat ca sportivii care se vaccinează împotriva COVID-19 să fie exceptaţi de la testarea obligatorie.

” O asemenea modificare le-ar permite tuturor acestor cluburi să își reia activitatea cât mai aproape de normalitate. Totodată, am solicitat ca persoanele vaccinate împotriva COVID-19 să fie exceptate de la procedura de testare”, a mai spus Burleanu.

Preşedintele FRF urmează să susţină o videoconferinţă cu preşedinţii de AJF-uri din ţară, pentru a discuta aspecte legate de începerea sezonului în luna martie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL